Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Serwis Tamrona

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ktoś już wcześniej o tym wspomniał i ja również polecam wycieczkę na polskie forum Canona - jest tam fajny temat do odszukania odnośnie serwisu Tamrona. Polecam zapoznać się z nim, żeby później nie było płaczu. Prawo prawem a serwis serwisem. Ogólnie: serwis Tamrona w Polsce to... ja bym tego serwisem nie nazwał
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

U nas bardzo często serwisy nie honorują gwarancji EU. Co tu dużo mówić, nadal jesteśmy daleko od cywilizacji.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    robin102, pewnie wiesz, że szukam tamiego i mam jedną propozycję kupna tego szkła, ale zakupionego w niemczech i tak się zastanawiam czy warto ... no nie wiem ... skoro serwis odwraca się, delikatnie mówiąc plecami
    Tak wiem , że szukasz. Wstępnie posukiwałeś z fakturą . Za używane jak by nie patrzeć obarczone ryzykiem trzeba zapłacić 1100 zl . Za nowe z fakturą którą można wpuścić w koszty lub jeszcze wacik 1350 zl . Więc raczej warto zakupić nowy i spać spokojnie.

Domyślnie epilog

sprawa zakończyla się dla mnie b. pomyślnie, to tylko dlatego że właściciel sklepu w ktorym nabyłem obiektyw okazał się człowiekiem o otwartym umysle i wyrozumialym na mój problem. otóż gdy serwis odmówił mi kalibracji ze względu na ameryańskie pochodzenie obiektywu, zadzwoniłem do sprzedawcy z pytaniem co mam teraz uczyńć. wysyłka na 3 miesiace do niemieckiego serwisu bardzo by mnie martwiła gdyż wówczas miałem tylko to szkło. sprzedawca zaprosił mnie ponownie do sklepu, więc zebrałem się i pojechałem. tym razem zabralem ze sobą statywi laptop.. zeby nie było wątpliwoci. pierwszy obiektyw jaki dostałem do ręki od razu przypadł mi do gustu ze względu na pochodzenie.."made in japan", ten wadliwy był malezyjski. zrobiłem kilka zdjec na zewnątrz, zmieniając parametry, tak aby miec pewność.. póżniej w sklepie zrobiłem prosty test na FF lub BF ustawiłem na ladzie pod kątem długie pudełko z nadrukiem tekstowym, aparat na statyw, i wykonałem serie zdjęc uzywając pilota, celując w ten sam punkt, zmieniając paramerry i ogniskową.. wrzucięłm zdjecia do laptopa i .......... cóż za ulga.. ostrośc byla tam gdzie byc powinna, zdjecia robione na zewnątrz byłu wyrazne bez okropnych rozmyc w nieskończoności..

mam nauczke, ale mam też teraz dobry obiektyw, obiektywy, gdyz sie nieco dozbroiłem

Domyślnie

Ja wysłałem T 17-50 VC z wadliwym AF do Gdańska 31.12.2009. Dzwoniłem 25 stycznia i szkła jeszcze nie dotknęli. Pani, z którą rozmawiałem była wyraźnie rozbawiona tym faktem. Dzisiaj jest 30sty i nadal nic nie wiem.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

Ja mojego wysłałem na kalibrację i przysłali mi po 3 miesiącach. Najpierw mówili, że będą mieli u siebie maszynę do kalibracji potem stwierdzili jednak, że takowej nie będzie i wysłali do Niemiec. Na szczęście biorą bez puszki.
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Janek... odkopałeś dinozaura ale odpowiem. Podobno polski oddział serwisu Tamiego zakupił w tym roku maszynę do kalibracji, zadzwoń, spytaj.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

witam.
    Odkopie temat.... mam zamiar wysłać 28-75 do serwisu w Gdańsku .. czy ktos wie czy serwis się poprawił i warto wysyłać sprzęt ? do zrobienia jest odchodząca guma oraz Korekcja AF na szerokim często mam BF :/ no i ogólnie obiektyw się troche rozklekotał ...
    Dzięki za odpowiedzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cranium84 Zobacz posta
    witam.
    Odkopie temat.... mam zamiar wysłać 28-75 do serwisu w Gdańsku .. czy ktos wie czy serwis się poprawił i warto wysyłać sprzęt ? do zrobienia jest odchodząca guma oraz Korekcja AF na szerokim często mam BF :/ no i ogólnie obiektyw się troche rozklekotał ...
    Dzięki za odpowiedzi

Brak negatywnych komentarzy od bardzo dawna chyba mówi sam za siebie. Wysyłać
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Ja bym poszukał w dziale serwis. Sam nie wyrażę opinii, bo nie miałem potrzeby korzystać.

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=161710
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=138610
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów