Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Serwis Tamrona

Domyślnie

Ja oddałem Tamrona 28-75/2,8 do czyszczenia i dostałem z powrotem źle poskładany, oddawałem później po raz 2 ale już w inne miejsce - jeżeli to jest serwis Tamrona to ja już podziękuję.

We Wrocławiu polecam naprawiać na Kazimierza Wielkiego (naprzeciwko kina Helios)
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Odswieze troche temacik - po 3 miesieczny czekaniu i interwencji sklepu (fotopanorama) wreszcie przysłali mi nowy 28-75 tym razem made in japan, co dziwne ten egzemplarz nie klekoce, nie wysuwa sie pod swoim ciezarem ostrzy w punkt i jest bardzo dobrze od pelnej dziury - jak widac da sie tylko najpierw trzeba sobie napsuc nerwow. Powiem wam tylko tyle - chcieli mnie naciac na rzekome "sprawdzenie obiektywu" który według nich był ok, mało tego przysłali rachunek na 50 zeta, dopiero po interwencji telefonicznej serwis przyznal ze g.... zrobil i tak naprawde nie sa w stanie skalibrowac tego tamrona. No noz sie w kieszeni otwiera. Maja miec ponoc porzadny serwis od wiosny.
    Ostatnio edytowane przez manio ; 11-01-2008 o 18:15
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Chińskie widziałem, ale malezyjski nie. Tak czy siak to miałeś szczęście. W każdym razie pogratulować, a sprzedawcę warto polecić. Nie za dużo takich jest.

co do kraju pochodzenia .. jak pisałem wczesniej wydaje mi sie że był malezyjski choc upierać się nie będę

natomiast sklep w ktorym zakupiłem obiektyw i w ktorym zostałem tak dobrze potraktowany mieści się w Krakowie ul Lwowska 24 na czas remontu kamienicy w ktorej mial siedzibę został przeniesiony na przeciwległa stronę placu Bohaterów Getta ( lub Obrońców.. jakoś tak )

Co do czasu regulacji w serwisie o której pisze kolega wyżej... gdy ja wysłałem swojego tamrona do tego serwisu i gdy zadzwonilem z pytaniem jak długo będę czekac na naprawę usłyszałem ze bodaj miesiąc.. a w przypadku poważniejszej usterki, ktora wiązałaby sie z wysyłką szkła do niemiec.. nawet do 3 miesięcy..
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

Mam pytanie czy w kwestii serwisu tamrona w PL coś się zmieniło tzn czy powstało więcej punktów naprawy bo mam problem z odklejającą się gumą na obiektywie i nie wiem gdzie mogą mi to zrobić w miarę szybko tzn tak aby obiektyw nie był wysyłany gdzieś w świat tylko został naprawiony prawie od ręki
    FX z wieloma dodatkami

Domyślnie

Ja wysłałem T 17-50 VC z wadliwym AF do Gdańska 31.12.2009. Dzwoniłem 25 stycznia i szkła jeszcze nie dotknęli. Pani, z którą rozmawiałem była wyraźnie rozbawiona tym faktem. Dzisiaj jest 30sty i nadal nic nie wiem.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

Ja mojego wysłałem na kalibrację i przysłali mi po 3 miesiącach. Najpierw mówili, że będą mieli u siebie maszynę do kalibracji potem stwierdzili jednak, że takowej nie będzie i wysłali do Niemiec. Na szczęście biorą bez puszki.
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie paprochy

Kupilem uzywanego Tamrona 17-50 VC na gwarancji (mial dwa miesiace). Niestety dlaem sie prawdopodobnie zlapac na wadliwy sprzet..oszczedzilem 250zl..tak myslalem do niedawna :/..beznadziejnie ostrzy a dodatkowo na soczewce w srodku szkla pojawily sie jakies 2-3 punkciki (paprochy)..przyznam ze nie zalozylem jeszcze filtra ochronnego, ale w nikkorze nie zdarzylo mi sie by jakies paprochy pod puszke sie ladowaly..porazka! bede musial wyslac szklo do serwisu..az mi ciarki przechodza, jak pomysle ile to potrwa..:/
    Nikon D80, T17-50 2.8 VC, N35 1.8, N50 1.8, S70-300 4-5.6, Sabina 600, Wszystko lezy w HAMA DEFENDER 180

Domyślnie

Janek... odkopałeś dinozaura ale odpowiem. Podobno polski oddział serwisu Tamiego zakupił w tym roku maszynę do kalibracji, zadzwoń, spytaj.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

witam.
    Odkopie temat.... mam zamiar wysłać 28-75 do serwisu w Gdańsku .. czy ktos wie czy serwis się poprawił i warto wysyłać sprzęt ? do zrobienia jest odchodząca guma oraz Korekcja AF na szerokim często mam BF :/ no i ogólnie obiektyw się troche rozklekotał ...
    Dzięki za odpowiedzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cranium84 Zobacz posta
    witam.
    Odkopie temat.... mam zamiar wysłać 28-75 do serwisu w Gdańsku .. czy ktos wie czy serwis się poprawił i warto wysyłać sprzęt ? do zrobienia jest odchodząca guma oraz Korekcja AF na szerokim często mam BF :/ no i ogólnie obiektyw się troche rozklekotał ...
    Dzięki za odpowiedzi

Brak negatywnych komentarzy od bardzo dawna chyba mówi sam za siebie. Wysyłać
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów