Close

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Zupelnie nic, to tak jakby na podstawie ceny Dacii Logan prognoz0owac cene dobrego Ferrari.

A700 dobra jest, fajna jest, funkcjonalna jest, ale to tylko Dacia
    Nie miałem na myśli takiego porównania tylko proporcje cenowe z rynku USA (B&H). Jeśli Nikon poczuje się jak "ferari" i wyskoczy z ceną np 7000 zł za D300 to np można mieć za tę cenę C 40D + 17-55 IS .
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Zupelnie nic, to tak jakby na podstawie ceny Dacii Logan prognoz0owac cene dobrego Ferrari.

Dokładnie.

Początkowo cena A700 może być wysoka, bo w tym systemie i tak nie ma póki co nic lepszego. Także Ci co chcą bardziej zawansowaną puszkę nie mają wyjścia - A700 i koniec. Natomiast kilka miesięcy później jak Sony myśli o ekspansji to muszą zjechać z ceną, bo konkurenci ostro przykręcili śrubę .
    Pozdrawiam
    Marcin

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

No i trzeba dodac ze nie wszystkim oplaca sie wymiana calego systemu mimo ze konkurencja oferuje lepsze rzeczy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek29 Zobacz posta
    Jeśli Nikon poczuje się jak "ferari" i wyskoczy z ceną np 7000 zł za D300 to np można mieć za tę cenę C 40D + 17-55 IS .
    No to co?
    Za cenę 1ds Mk3 mozna miec D300 i 24-70/2.8 i 70-200/2.8 i ..... i nic z tego nie wynika.
    To po prostu inne półki - nie tylko cenowe, ale i inne systemy i inne przeznaczenie tych puszek (mysle tu także o 40D i D300)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No to co?
    Za cenę 1ds Mk3 mozna miec D300 i 24-70/2.8 i 70-200/2.8 i ..... i nic z tego nie wynika.
    To po prostu inne półki - nie tylko cenowe, ale i inne systemy i inne przeznaczenie tych puszek (mysle tu także o 40D i D300)
    ...i jeszcze sporo kasy Ci zostanie...

Domyślnie

Ja mysle, ze Alpha 700 to niezly aparat, nikt sie na niego pewnie nie przesiadzie z innych systemow, bo i po co, ale znajdzie na pewno nabywcow wsrod dotychczasowych uzytkownikow systemu, a po spadku ceny wsrod ludzi nie majacych jeszcze DSLR.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

No to wtedy D300 to na pewno Renault Co najmniej Clio, no może dłuższe: Thalia
    Ferrari...dobre... A D3 to pewnie Lamborghini Czekamy na typu kolegów z Canona?

Domyślnie

Miałem dzisiaj w ręce A700 i chwile się nim pobawiłem.
    Sama budowa nie wzbudza zaufania. Wcale nie wygląda na semi-profi jak reklamują to koledzy z KKM.
    Plastik jest wszedzie, prawie nie ma obłozenia gumą. Korpus jest bardzo lekki, nie wydaje się dobrze wyważony, uchwyt na prawą rękę jest źle wyprofilowany.
    Minolta 7D pod wzgledem jakości materiału i jakości wykonania oraz ergonomii jest baaaardzo daleko do przodu a taki Dynax 9 to chyba już wieki świetlne. Myślę że nawet taki A100 wzbudzał we mnie cieplejsze uczucia ze wzgledu na bardziej zwartą budowę.
    Mnie się ciśnie jedno słowo na określenie A700 - mydelniczka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damboo Zobacz posta
    Miałem dzisiaj w ręce A700 i chwile się nim pobawiłem.
    Też z taką myślą wybrałem się do Fotojokera ale nie obejżałem ponieważ usłyszałem tam, że mogę go obejżeć ale bez bateri... i zrezygnowałem.
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damboo Zobacz posta
    Minolta 7D pod wzgledem jakości materiału i jakości wykonania oraz ergonomii jest baaaardzo daleko do przodu
    No wiesz, D7D mial innowacyjny sposob obslugi, bardzo wygodny (tylko Nikony moim zdaniem sa tak intuicyjne mimo innej filozofii obslugi), natomiast Alpha 700 poszla w kierunku Canona - guziczki napstrykane przypadkowo, joysticki, a do tego jeszcze brak gornego wyswietlacza przy zmienionej filozofii obslugi w stosunku do D7D. Tego lotniska u gory to juz w ogole nie rozumiem.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów