Close

Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 212

Domyślnie

o. A ktos na CB twiedził, że piksele sa te same.
    ja nie znalazłem nigdzie info o wielkosci pikseli 1D MK3. Na dpreview nie widze.
    z tego co pisze kolekcjoner wynika, że 1D MK3 ma takie piksele jak "stary" 1 Ds MK2.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (....)
    z tego co pisze kolekcjoner wynika, że 1D MK3 ma takie piksele jak "stary" 1 Ds MK2.
    Dokładnie tak jest. Można to wszystko znaleźć w "białych papierach" Canona.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

przeniosłem ostatnie posty z wątku o D3, bo rozpisalismy sie o canonach. Więc by nie śmiecić tam, to podepne tu parę linków do dużych zdjęć z jedynek
    są to jpg prosto z puszki (a nie wołane z RAW), bez obróbki.
    1 Ds ISO 800, około 7,5 MB http://www.plikus.pl/zobacz_plik-C1_...JPG-49826.html - wg mnie rewelacja
    1 Ds ISO 1600, około 8 MB http://www.plikus.pl/zobacz_plik-C1D...JPG-49816.html

1 D ISO 1000, około 4,5 MB http://www.plikus.pl/zobacz_plik-C1D...JPG-49822.html
    1 D ISO 1600, około 5,5 MB http://www.plikus.pl/zobacz_plik-C1D...JPG-49830.html
    1 D ISO 3200, około 6,5 MB http://www.plikus.pl/zobacz_plik-C1D...JPG-49824.html

czwarte zdjęcie zrobione obiektywem 16-35/2.8 L, na f=4, a więc przymkniety, czas 1/40 czyli nie powinno byc poruszone. A ostrości nigdzie nie ma (punkt AF był na jeansach modelki)

zdjęcia w muzeum fotografii, ten na trzecim zdjęciu to ja i cud techniki - aparat na klisze, na innych zdjęciach jest Klaudia.
    dziwne, że to własnie ja "wkręciłem" wysokie ISO. Ale tak naprawdę skupiłem sie na 1Ds i na ISO 100, 200, 400 w studiu błyskowym, które było postawione obok. Dlatego te wysokie iso tak niezbyt starannie. Może innym razem wstawie te niskie ISO.

na dziś to wszystko.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-10-2007 o 00:44
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No cóż. Bezwzględnie widzę, że najnowsza technika i tak mnie nie przekona do wysokich iso. Dobranoc wszystkim - późno się zrobiło

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Wydaje mi sie ze C przy robieniu 1Ds MKIII nie mial priorytetu zeby robic megagladkiepiekneniewiadomoco isomilion, bo w studiu raczej nie brakuje swiatla a ludzie typu Nachtwey i Arcimowicz radzili sobie juz z 1DsMKII dobrze oczywiscie ten aparat nie jest kierowany tylko do takich ludzi - a do wszystkich ktorzy chca/potrzebuja/moga sobie na to pozwolic [czyli tak jak ze wszystkimi innymi aparatami ], ale skoro C udalo sie utrzymac na wodzy szumy przy tak upchanych pixelach to chyba jest dobrze

Fajnie by bylo jakby N wypuscil takiego D3xa z tymi kiedys przepowiadanymi 18mpxami gdzie szumy byly by na poziomie D3, ale mialby 6fps a nie 9 itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Wydaje mi sie ze C przy robieniu 1Ds MKIII nie mial priorytetu zeby robic megagladkiepiekneniewiadomoco isomilion, bo w studiu raczej nie brakuje swiatla a ludzie typu Nachtwey i Arcimowicz radzili sobie juz z 1DsMKII dobrze oczywiscie ten aparat nie jest kierowany tylko do takich ludzi - a do wszystkich ktorzy chca/potrzebuja/moga sobie na to pozwolic [czyli tak jak ze wszystkimi innymi aparatami ], ale skoro C udalo sie utrzymac na wodzy szumy przy tak upchanych pixelach to chyba jest dobrze

(....)
    Myślę że nowy Ds został zaprojektowany jako dużo mniej niszowa puszka niż "stary" Ds. Możliwość używania sRaw-ów 5 Mpx, 5 kl/s (przy tym spory bufor 18 sRaw-ów), całkiem użyteczne wysokie iso (nawet iso 3200 z tego co widziałem). Do tego całkowicie przeprojektowany - większy wizjer, słabszy filtr AA etc. Myślę że wielu canonierów się skusi. Myślę że nawet część z tych, którzy myśleli o 1DmkIII, a którym nie potrzeba 10 kl/s, a wolą FF-a w uszczelnionym body.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że nowy Ds został zaprojektowany jako dużo mniej niszowa puszka niż "stary" Ds.
    Z tym wszystkim co napisałes dalej sie jak najbardziej zgadzam. Ale w te niszę wsadzi go ...cena. Bo gdyby nie ona to byłby bardzo uniwersalny aparat dla wszystkich. Z ceną powyżej 20 tys nie jest dla wszystkich. - delikatnie to określając
    A szkoda .... kupiłbym dwa gdyby był w cenie D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Z tym wszystkim co napisałes dalej sie jak najbardziej zgadzam. Ale w te niszę wsadzi go ...cena. Bo gdyby nie ona to byłby bardzo uniwersalny aparat dla wszystkich. Z ceną powyżej 20 tys nie jest dla wszystkich. - delikatnie to określając
    A szkoda .... kupiłbym dwa gdyby był w cenie D200
    Pewnie masz rację ale jest też czynnik tego co się za daną cenę dostaje. Myślę że dla wielu canonierów będzie to dużo mocniejsza pokusa niż megapiksele w starym Ds-e.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Wczoraj / przedwczoraj rozmawiałem z dwoma posiadaczami trójek i ... jedna pucha działa ok (Mike Patricka) druga na ponad 400 zdjęć zrobiła tylko 4 ostro reszta nie trafiona z fokusem !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peecee Zobacz posta
    Wczoraj / przedwczoraj rozmawiałem z dwoma posiadaczami trójek i ... jedna pucha działa ok (Mike Patricka) druga na ponad 400 zdjęć zrobiła tylko 4 ostro reszta nie trafiona z fokusem !!!
    najwyraźniej błędna obsługa... autorytety na polskich forach już się wypowiedziały że to dotyczy tylko wyjątkowych sytuacji i na pewnoe nie mogło się zdażyć w 396 na 400 przypadków... Poza tym najwyraźniej ten użytkownik używał jakiegoś "niepolecanego" do pracy z tą puszką obiektywu np. 500f4 ( no bo kto by wpadł na pomysł 500tki do 1d ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów