Close

Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 212

Domyślnie

Cytat:
    Napisał BugsBunny
    Jacek_Z, kolejny raz po Twojej wypowiedzi mam wrażenie, że siedzisz w niewłaściwym systemie... , zwłaszcza po przeczytaniu tego posta http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=372 - 5D pasowałby Ci idealnie

System nikona pasuje mi jak najbardziej, nie wiem skąd inne wrażenie. Matryca z 5D też . Ale to nic odkrywczego, wielu już takie pomieszanie postulowało.

pliki z 5D mi się podobają. Podobnie jak z Fuji S5 - jest juz szybszy od S3 i może to on byłby moim wyborem.
    Mało wspominam o ergonomii canona. Nie chodzi mi o trzymanie body, ale o obsługę funkcji body. To jest tragedia. Wiem, nauczyłbym się. Ale mnie odrzuca. Wybierak Nikona jest cudowny, kółko canona - bez sensu (wiem, niektórzy chwalą). Wolę też 2 duże kółka sterujące w nikonie - czasów i przysłony. Canon ma z przodu jedno, no i drugie - te duże, ale w innej płaszczyźnie. Bez sensu.
    Kurczę, napisałem to - nie chcę zaczynać takiej dyskusji o wyższości X nad Y. Mi to nie pasuje i już.
    Choc z drugiej strony - jak body daje lepsze pliki, to pies drapał "przyjemną ergonomię". Poświęciłbym się
    2 lata temu zastanawiałem się nad zmiana systemu - ze względu na 5D. Dlaczego nie zrobiłem tego: nie muszę mieć zawsze ostatniego krzyku techniki. Nie jestem onanistą sprzętowym. Wiedziałem, że Canon ma (miał) przewagę w matrycach - ale, miałem przekonanie, że nikon następne matryce będzie miał nie odstające od canona, a czym dalej w rozwoju technologii cyfrowej - tym bardziej różnice (w generowanych plikach) będą się zacierać. A w body - jednak inne "filozofie" pozostaną. Mi pasuje ta z nikona. Wolę kolor z nikona, optyke z nikona, obsługę z nikona. Matyryca z D3 chyba jest lepsza od tej z 5D. Ale to wcale nie znaczy, że się od razu przesiądę. Może przesiąde sie dopiero na D4? Pliki z D3 sa fajne, poczekam na studyjne. Będa jednak miały jak dla mnie mało MP - więc ciągle się wacham co do swojego dalszego postępowania. Taki 1Ds MK3 - to jest coś. Wystarczyła by mi taka matryca, nawet w opakowaniu D80
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-10-2007 o 22:11
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

Jacek; możesz gdzieś podwiesić jakiś plik z 1dsa (iso 100) ?

Domyślnie

podaj mi na PW, jak nie chcesz ogólnodostepnie adres maila, albo jakiś ftp
    jaki plik? jpg? RAW?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

wyslalem pm

Domyślnie

Jeśli można się podczepić - bardzo chętnie zobaczyłbym RAWa iso 100 - jeśli możesz - mój podany w profilu mail przyjmie taką przesyłkę. Dziękuję.

Domyślnie

w profilu nie ma podanego emaila, jest mozliwość przesłania maila poprzez skrypt forum i pojawia się problem z takim załacznikiem.
    napisz mi na PW swojego maila.
    masz czym otworzyc tego RAW? Pan na prezentacji wspomniał, że ma on wtyczke do canonowskiego konwertera, ale ja tego od niego nie wziełem, bo nie mam tego cnonowskiego oprogramowania. Te kilka zdjęc on przerobił mi na laptopie. Na razie podobno nic innego tego RAW nie otwiera. A tifa mam - 60 MB.

sven - wysłałem 3 maile, iso 100, 800, 1600. Jak chcesz zamieść zestawienie wycinków.

sv
    Gość

Domyślnie

dzięki!

Domyślnie

na pokazie przez pewien czas był ze mną phoenix i zrobił mi takie zdjęcie na avatar

ale to chyba nie na tym forum

Domyślnie

a jak nazwac takie roznice w "galkach ocznych"
    Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
    Tamzooka 150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0

Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów