Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    A to nie było chwilę wcześniej, jak upierał się przy Nikonie, zamiast kupić Sony, jak każdy normalny człowiek?
    Nie.
    Nie wydaje mi się, żeby tam było namawianie na jakąś firmę - bardziej na zakres.
    Myślę, że wielu z nas źle zrozumiało potrzeby @BeatX i tyle.
    I chyba nie tylko mnie zdziwił wyborem - i nie chodziło o Nikona, tylko o ten konkretny obiektyw.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Co do tego ostatniego zgoda - przyznam, że mnie też takim wyborem mocno zaszokował
    Nikon FX i Olympus m4/3

Domyślnie

To jest zupełnie jak w życiu. Randkujesz przez rok z kobietą 8/10, potem 3 lata związku nieformalnego, potem uciekasz jej sprzed ołtarza i po kilku dniach żenisz się z inną, taką 4/10. Ale być może z innymi zaletami
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Oczywiście, są testy porównania na yt, po co się przejmować tym co ktoś napisał.
    Sfrustrował się, kropla mu się przelała, to i napisał.

Ze swojego podwórka podam przykład - mnie to ogólnie, że tak powiem brzydko "wali" jeśli ktoś napisze że Canon R to h*jowy sprzęt, że teraz są lepsze. Albo, że Canon wygląda jak świnia - to autentyczny tekst kolegi BeatX
    No i co z tego, że są lepsze czy ładniejsze w ocenie innych ? Jak mi zacznie coś tam przeszkadzać to sobie zmienię.
    Nie napisałem, że Canon wygląda jak świnia, tylko że obiektywy Voigtlander pasują wizualnie do Canon'ów jak siodło u świni.
    Czytasz mnie po łebkach, a później przekręcasz
    Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
    Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Nie napisałem, że Canon wygląda jak świnia, tylko że obiektywy Voigtlander pasują wizualnie do Canon'ów jak siodło u świni.
    Czytasz mnie po łebkach, a później przekręcasz
    Oj tam się przejmujesz, chciałem przerysować, że canona też krytykują, i dobrze ma swoje za uszami
    Faktem jest natomiast, że zestawienie Voitlander-Canon, to jak kwiatek do kożucha.
    Siodło i świnia, doceniam zestawienie, jest bardziej obrazowe w opisie tej rzeczywistości
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 08-06-2026 o 06:53
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Jakoś wygląd obiektywu czy body nie miał dla mnie nigdy znaczenia, ba nawet nie zdawalem sobie sprawy ze ludzie traktują narzędzia jak jakaś biżuterię ale cóż dla niektórych jakaś czerwona kropka to już jest ogromny atut do zakupu
    Jak biorę młotek do ręki to ma przede wszystkim być efektywny i spełniać swoje zadania, być wygodny, ergonomiczny i może tenże młotek wyglądać jak teletubiś ale jak pier…. To gwóźdź ma być wbity
    Niektórzy są zbyt przewrażliwieni że ktoś ma inne zdanie o innym systemie, jak każdy system każdy ma swoje wady i zalety. W każdej chwili mogę zmienić cały system i mam gdzieś jaka to firma, nawet jak będzie się nazywała Xiaomi, Cupa itp, nie ma to dla mnie znaczenia.
    Najgorsze że ze swoich systemów foto ktoś robi jakąś wręcz ideologię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    Jakoś wygląd obiektywu czy body nie miał dla mnie nigdy znaczenia, ba nawet nie zdawalem sobie sprawy ze ludzie traktują narzędzia jak jakaś biżuterię ale cóż dla niektórych jakaś czerwona kropka to już jest ogromny atut do zakupu
    Ludzie są różni. Nie ma obowiązku rozumieć wszystkich. Ba. Moim zdaniem to jest niemożliwe.

Jak biorę młotek do ręki to ma przede wszystkim być efektywny i spełniać swoje zadania, być wygodny, ergonomiczny i może tenże młotek wyglądać jak teletubiś ale jak pier…. To gwóźdź ma być wbity
    Dla Ciebie liczy się, że gwóźdź jest wbity.
    Dla kogoś innego liczy się proces wbijania i przyjemność z tego płynąca.
    Zwłaszcza, gdy wbijają nikomu do niczego niepotrzebny gwóźdź.

Niektórzy są zbyt przewrażliwieni że ktoś ma inne zdanie o innym systemie, jak każdy system każdy ma swoje wady i zalety. W każdej chwili mogę zmienić cały system i mam gdzieś jaka to firma, nawet jak będzie się nazywała Xiaomi, Cupa itp, nie ma to dla mnie znaczenia.
    Najgorsze że ze swoich systemów foto ktoś robi jakąś wręcz ideologię.
    Tutaj zgoda 100%.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Jak biorę młotek do ręki to ma przede wszystkim być efektywny i spełniać swoje zadania, być wygodny, ergonomiczny i może tenże młotek wyglądać jak teletubiś ale jak pier…. To gwóźdź ma być wbity.
    Nie zrównuj czerwonej kropki lub jakiegoś innego logo do estetyki całego przedmiotu. Ja zwracam uwagę na wygląd. Sprowadzasz to do tendencyjnego przykładu z młotkiem. OK. To ja pójdę w drugą stronę po bandzie - czy jak wybierałeś partnerkę życiową to kierowałeś się wyglądem, czy mogła "wyglądać jak teletubiś", bo przecież chodzi tylko o prokreację?

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Tutaj zgoda 100%.
    A ja się nie zgodzę. Bo właśnie często na przewrażliwionych wychodzą ci, którzy spotykają się z innym zdaniem w odpowiedzi na swoje zdanie "Napisałem swoje zdanie, jak śmiesz mieć inne i ze mną dyskutować."
    W wątku o Zf BeatX napisał, że ergonomia tego aparatu jest fatalna. Ja się z tym nie zgadzam, dodatkowo opisuję swoje doświadczenia. Czy to oznacza, że jestem przewrażliwiony na punkcie tego body? Nie. To jest forum dyskusyjne, a nie opinie na platformie sprzedażowej.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Nie zrównuj czerwonej kropki lub jakiegoś innego logo do estetyki całego przedmiotu. Ja zwracam uwagę na wygląd. Sprowadzasz to do tendencyjnego przykładu z młotkiem. OK. To ja pójdę w drugą stronę po bandzie - czy jak wybierałeś partnerkę życiową to kierowałeś się wyglądem, czy mogła "wyglądać jak teletubiś", bo przecież chodzi tylko o prokreację?
    @MstrG sprowadzasz kobiety/ludzi do poziomu narzędzi, przedmiotów ? coś masz z głową nie tak?
    a przede wszystkim wszedłeś w strefę prywatną i twój wpis jest po prostu chamski no ale za ścianą internetu to jesteś wielki moderator
    ale w bezpośredniej rozmowie już byś miał byś chłopie wiele czerwonych kropek i sam byś wyglądał jak teletubiś.
    Jesteś po prostu chamem. Ktoś ci to w końcu musiał powiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 08-06-2026 o 09:00

Domyślnie

@MstrG sprowadzasz kobiety/ludzi do poziomu narzędzi, przedmiotów ? coś masz z głową nie tak?
    a przede wszystkim wszedłeś w strefę prywatną i twój wpis jest po prostu chamski no ale za ścianą internetu to jesteś wielki moderator
    ale w bezpośredniej rozmowie już byś miał byś chłopie wiele czerwonych kropek i sam byś wyglądał jak teletubiś.
    Jesteś po prostu chamem.
    W bezpośredniej rozmowie też bym to powiedział Zresztą nie zrozumiałeś, że mój przykład jest specjalnie tak samo nieracjonalny jak Twój z młotkiem?
    Nie sprowadzam ludzi do poziomu narzędzi, przecież mówimy o estetyce ogólnie. Czyli ludzie u Ciebie są wyłączeni z tego, ok. W takim razie jak ma być rzecz - kupując dywan wchodzisz do sklepu:
    - Dywan poproszę.
    - Jaki?
    - 4x5
    - Ale jaki kolor? Wzór? Materiał?
    - Nieważne. Przecież będę po nim tylko chodzić.

Ja wiem, że są ludzie, którzy nie zwracają uwagi na estetykę, w końcu znaleźli się klienci na osławioną już pod tym względem Multiplę. W sumie gdyby były dwa młotki koło siebie, jeden i drugi tak samo funkcjonalny, to tak, wybrałbym ten ładniejszy.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 08-06-2026 o 09:14
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni