Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Nie ma problemów z innymi systemami. Czasem są problemy z użytkownikami innych systemów. Różnica jest, nie sądzisz?
    Zgadzam się, nawet gdzieś tam odniosłem się do wpisu "można hejtować Sony" w podobnym tonie, ale mimo wszystko zacietrzewieni użytkownicy też się przydają forum. Nawet dezercja przez samobójstwo capo była w moim mniemaniu pewną stratą. Lżej mi się forum czyta bez tych dziwnych wrzutek, ale mimo wszystko społeczność straciła trochę kolorytu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyk Zobacz posta
    ... Nawet dezercja przez samobójstwo...
    Nie pierwsza i zapewne nie ostatnia. Z naturą nie wygrasz.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Cytując Nadszyszkownika Kilkujadka:
    Za dobre było moderstwo i w doopach sie poprzewracało!
    Ostatnio edytowane przez OjTam ; 08-06-2026 o 14:26
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

To ja się może wypowiem z perspektywy użytkownika Z6 MK1, któy nie ma doświadczenia z innymi systemami, ale ma doświadczenie z wieloma lustrzankami NIkona.
    Dla mnie Z6 jest zupełnie wystarczający do większości amatorskich zastosowań. Nie wiem jaki można mieć problem z użytkowaniem tego aparau w krajobrazie, makro, portrecie, akcie czy fotografii okazjonalnej. Pewne problemy pojawiają się w fotogtrafii zwierząt lub sportu, ale nie chodzi tu o to, że tym aparatem nie da się zrobić dobrych zdjęć np. przyrodniczych, tylko o to, że używając np. Z6 Mk3 będzie to na pewno łatwiejsze i przyjemniejsze, bo większość roboty zrobi za nas aparat. Śledzenie obiektu na pewno nie jest w Z6 doskonałe, ale przy odrobinie wprawy można sobie z nim radzić. Poprzednio, jako ostatni, miałem D750 i dla mnie fotografowanie Z6 jest dużo przyjemniejsze, a odsetek udanych zdjęć jest większy.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Nie wiem jaki można mieć problem z użytkowaniem tego aparau w krajobrazie, makro, portrecie, akcie czy fotografii okazjonalnej. Pewne problemy pojawiają się w fotogtrafii zwierząt lub sportu, ale nie chodzi tu o to, że tym aparatem nie da się zrobić dobrych zdjęć np. przyrodniczych, tylko o to, że używając np. Z6 Mk3 będzie to na pewno łatwiejsze i przyjemniejsze, bo większość roboty zrobi za nas aparat. Śledzenie obiektu na pewno nie jest w Z6 doskonałe, ale przy odrobinie wprawy można sobie z nim radzić. Poprzednio, jako ostatni, miałem D750 i dla mnie fotografowanie Z6 jest dużo przyjemniejsze, a odsetek udanych zdjęć jest większy.
    No i tak to wygląda(ło): tam gdzie pojawiał się mniej przewidywalny ruch no to było po wszystkim... Portret, landszaft... nie ma problemu/tematu.
    W przypadku zwierząt morskich (i to z łodzi) sytuacja zaczyna się zmieniać. Parę dni temu Z6III sąsiada z łajby (bodaj z czymś typu 100-400) nie dał rady z delfinami, wieloryby były 50/50. Finalnie wziął RAW-y ode mnie.

Co do mojego stwierdzenia, to powtarzam: nikt nie podzielił się swoimi ustawieniami AF-C Z6 (choć poprosiłem), a jedynie teoretyzował.
    Obserwując dalszą dyskusję, dochodzę do wniosku ze tuzy forumowe lecą na codzień na "Auto"...

Niezła nadinterpretacja, nie? Ale ja tylko się dostosowałem.
    Michał
    Fujifilm X-T1/3, S5 PRO
    OM-1, Panas S5D

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567