O kurcze ale przedłużenie gwarancji dla mini jest tanie (379 zeta) . Jak patrzyłem to dla notebooków cena dość mocno zaporowa.
Szukaj
O kurcze ale przedłużenie gwarancji dla mini jest tanie (379 zeta) . Jak patrzyłem to dla notebooków cena dość mocno zaporowa.
Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
@paparapa dobrze myślisz, zrobiłem tak samo jak Ty.
Polecam kupić oryginalną myszkę i klawiaturę (teraz dopiero do mnie doszło że Mac mini jest sprzedawany bez tych akcesoriów w komplecie), używanie Mac'a bez tego mija się dla mnie z celem. No i to tłumaczy niską cenę, bo trzeba wydać dodatkowe $200 na podstawowe akcesoria...
Na klawiaturze od Apple masz dedykowane klawisze funkcyjne, skróty klawiszowe działają inaczej (znaczy z punktu widzenia Apple normalnie), a Magic Mouse ma dużo przydatnych funkcji obsługiwanych dotykiem (jak przewijanie chociażby).
Tego niestety nie da się przenieść na nieoryginalne klawiatury / myszy (nawet te robione pod Apple), próbowałem, nawet kupiłem klawiaturę / mysz od Logitech wersja "Apple", ale to nie to samo - pewnych kombinacji klawiszowych nie da się ustawić tak jak w oryginale.
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 13-12-2024 o 14:42
Marcin
Sony / Nikon
Z racji że kupiłem maca nie będąc pewien czy u mnie zostanie używałem alternatywnej klawiatury....
Klawiatury i myszy w razie czego nie mógłbym zwrócić.
Wytrzymałem ze dwie godziny. Przeszedłem na zwykła na kablu i logitech MX3.
To do wstępnej "gry" musi wystarczyć.wystarczyć.
Niestety w Europie trzeba wydać więcej na akcesoria. sama klawiatura kosztuje 900 PLN.
A mysz 400 stówki...
A tym będę się przejmował jak decyzja ostatecznie zapadnie.![]()
Nie rozumiem w czym mysz firmowa jest lepsza.
Od wieeeelu lat używam mini z myszką, taką normalną
Sprawdziłem ! Ma naet rolkę
- - - - kolejny post - - - - - -
Natomiast kupno klawiatury do maca to jest problem (nie oryginalnej)
Lepsza nie jest w niczym, natomiast ma wbudowaną w OS funkcjonalność dotykową (gesty dwoma / trzema palcami, itp) pod który zoptymalizowany jest MacOS i po nauczeniu się tychże wygodniej się go używa.
Marcin
Sony / Nikon
Czyli dla tych pitekantropów od łindołsa nie jest ważne
Oryginalne myszki MAGIC MOUSE Apple do dłuższej codziennej pracy nie są wygodne w użytkowaniu.
Miałem i zrezygnowałem bo muszę mieć większą, używam zwykłej myszy bluetooth od PC
Niestety w Apple MM jest tylko jeden rozmiar tych myszy, to trochę tak jakby były dostępne rękawiczki tylko w jednym rozmiarze![]()
Zdania są podzielone, ja na komfort pracy MM nie narzekam, ale faktycznie niektórym ona bardzo nie pasuje. W firmie graficy ich używają te 8h dziennie i innych nie chcą. Ale możliwe że to dlatego że są wielbicielami marki, trudno stwierdzić
Na PC używam Logitech MX Master i ta mysz bardzo mi pasuje, szkoda że w Apple nie ma wyboru pod tym względem.
Marcin
Sony / Nikon
Skontaktuj się z nami