Close

Strona 17 z 39 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 383

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NimnuL Zobacz posta
    Fajnie. Na szybkie wygenerowanie grafiki na perspektywy reklamowe, okładkę książki itp. jest jak znalazł. Co z tego, że większość obrazów wygląda sztucznie - vide portret wyżej, typowe zdjęcie komercyjne nie jest lepsze, często masakrowane w post. Dla takich artystów AI jest realnym zagrożeniem.
    Czekam na krok dalej i generowanie ruchomych obrazów przez AI.
    Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    Przecież to już się dzieje.
    Cytat Zamieszczone przez NimnuL Zobacz posta
    O, nie wiedziałem. To muszę teraz reżyserzy skupią się na fabule
    Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    Scenarzyści też będą zastąpieni przez ejaj.

PS. Film dość dobrze pasuje do obecnej sytuacji światowej...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Może czas najwyższy zastąpić jury prostym skryptem?

- - - - kolejny post - - - - - -
    @burton

...
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Mnie się udało spsuć, do tej pory nie wiem, jak?
    [image]
    O rety, popłakałem się ze śmiechu, im dłużej patrzę na ten obrazek tym więcej popapranych szczegółów odkrywam: kurze łapy, 3 nogi, dziwaczne buty, ręka znikąd, skrzydło z zadu. Dzięki za dawkę dobrego humoru, wiszę Ci piwo przy okazji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Tym razem odwrotna sytuacja do niedawnej, już tutaj przytaczanej. Zdyskwalifikowano prawdziwe zdjęcie, ponieważ jury konkursu uznało, że zdjęcie wygenerowało AI. Dobrze, że fotografuje w RAWach. Zawsze to może posłużyć za dowód.
    https://fotoblogia.pl/prawdziwe-zdje...8801866091360a
    Partacze. Najlepszy test na sztuczną inteligencję - wystarczy policzyć palce u rąk. Zgadza się (człowiek), szpony, brakujące paznokcie, dodatkowe kciuki (AI)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odzio Zobacz posta
    O rety, popłakałem się ze śmiechu, im dłużej patrzę na ten obrazek tym więcej popapranych szczegółów odkrywam: kurze łapy, 3 nogi, dziwaczne buty, ręka znikąd, skrzydło z zadu. Dzięki za dawkę dobrego humoru, wiszę Ci piwo przy okazji
    A na zdrowie.

Ta sama fraza, trochę inaczej parametry ustawione iii:

??

SI mnie nie lubi...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Spójrz na to z innej strony. Piękne widoczki i słodkie dziewczęta się opatrzą i nie zapadną tak w pamięć jak "twoje" dzieła. Możliwe, że zostaną już z nami na zawsze. Mnie w każdym razie trudno będzie o nich zapomnieć. A właściwie to jestem prawie pewny, że dziś w fazie REM chcąc nie chcąc spotkam właśnie twoich bohaterów.

Domyślnie

Cóż, patrząc pod pewnym kątem, jakiś plus z tego jest.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    https://youtu.be/6dtSqhYhcrs

PS. Film dość dobrze pasuje do obecnej sytuacji światowej...
    montażowo i logicznie *****...ły się obrazki tej Ai

Domyślnie

Najsmutniejsze, że w tej całej zabawie z AI nie chodzi o same zdjęcia czy grafiki, ale jak to wpłynie na postrzeganie ich przez ludzi. Łatwość w generowaniu takich obrazków i totalna nadpodaż zredukuje ich wartość do zera - jest w człowieku jakaś dziwna potrzeba obcowania z rzeczami wyjątkowymi; nie bez powodu płacą kosmiczne pieniądze za VanGoha, pierwszego iPhona w pudełku, czy 5-złotówkę z błędem tłoczenia. Wartość dokumantacyjna też pójdzie się j....ć, bo nikomu nie będzie się chciało weryfikować autentyczności zdjęć. Moim zdaniem jesteśmy w czarnej dupie. Zostaje zabawa dla przyjemności, albo budownie swojej artystycznej osobowości umiejętnościami socjalno-medialnymi

Domyślnie

@Keek O to chodzi. Inaczej bym się tym zupełnie nie przejmował. Deprawacja obrazów tworzonych przez ludzi na maksa. Chyba, że jakimś cudem to ogarniemy. Co prawda „od zawsze” były kopie i podróby dzieł wszelakich. Jednak obecna łatwość i skala wygenerowania badziewia jest zatrważająca.
    Uważam jednak, że warto fotografować w RAWach i lub na negatywach. Będą ludzie, instytucje, galerie, którym będzie się chciało weryfikować prawdziwość utrwalonego obrazu i doceniać tą coraz bardziej niszową drogę. Jest jakiekolwiek wyjście z tej przysłowiowej dupy? Przykre to wszystko.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Strona 17 z 39 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni