Close

Strona 1913 z 1948 PierwszyPierwszy ... 9131413181318631903191119121913191419151923 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 121 do 19 130 z 19477

Wątek: Humor

ksh
    Gość

Domyślnie

Największy brak tolerancji przejawiają ci, którzy idąc z trendami, modą, hipsterkością ale i polityką, postanawiają że sposobem na wyróżnienie się z tłumu, z tej szarej głupiej masy będzie np weganizm, wegetarianizm, witarianizm, frutarianizm, laktowegetarianizm, owowegetarianizm, liquidarianizm, sprautarianizm itd jednocześnie negują ze ktoś ma inne poglądy, często bardzo agresywnie, przez co stają się radykałami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    No debilizm, bo co Red Bull czyli najbardziej znany energetyk świata ma wspólnego ze zwierzętami oprócz nazwy -nic.
    Odważne stwierdzenie, biorąc pod uwagę, że taurynę (najważniejszy składnik energetyków) pozyskuje się z bydła.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Skoro @akustyk wywołał temat tolerancji...

nietolerancja.png

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Odważne stwierdzenie, biorąc pod uwagę, że taurynę (najważniejszy składnik energetyków) pozyskuje się z bydła.
    Mozna pozyskiwac, ale mozna tez ja produkowac syntetycznie

Za wiki;
    Syntetyczną taurynę otrzymuje się przez amonolizę kwasu izetionowego (kwasu 2-hydroksyetanosulfonowego, HOCH
    2CH
    2SO
    2OH), który z kolei otrzymuje się z reakcji tlenku etylenu z wodnym roztworem wodorosiarczynu sodu[9]. Możliwa jest też synteza z wykorzystaniem etanoloaminy[10].

W 1993 r. wyprodukowano około 5000–6000 ton tauryny w celach komercyjnych, 50% na karmę dla zwierząt domowych i 50% na farmaceutyki[11]. W 2010 r. w samych Chinach było ponad 40 producentów tauryny wytwarzających ok. 3000 t tauryny, w większości metodą etanoloaminową[10].

W laboratorium tauryna może być wytwarzana przez alkilowanie amoniaku za pomocą bromoetanosulfonianu sodu (BrCH
    2CH
    2SO
    2ONa)[12].

To teraz pytanie, czy Red Bull czyli najpopularniejszy energetyk na swiecie laduje syntyka czy ma wielkie hodowle bydla na Red Bulle.

P.s
    Tak mysle, ze to wszystko i tak poleci i zostanie wyciete, bo ci najbardziej oswieceni i tolerancyjni juz naparzaja raportami, bo poczuli sie urazeni
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 21-01-2022 o 12:48
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    https://vegan.rocks/pl/blog/is-red-b...e&q=red%20bull

Pierwszy link w google, ciekawa strona, bardzo łopatologicznie co i jak.
    Czyli mam nieaktualną wiedzę. Lata temu współpracowałem z Power Horse (konkurent Red Bulla) i oni tłumaczyli, że pozyskują ze zwierząt.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?

Domyślnie

Miało chyba nie być komentarzy na tematy polityczno-poglądowe?

Domyślnie

To teraz pytanie, czy Red Bull czyli najpopularniejszy energetyk na swiecie laduje syntyka czy ma wielkie hodowle bydla na Red Bulle.
    Pewnie tak, jak producenci butów i torebek hodują bydło na skóry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    muszę cię (i twoją córkę) zmartwić, wiele tych kostek (szczególnie tych popularnych) ma produkty pochodzenia zwierzęcego: kolagen i tłuszcz, do tego jak sam pisałeś wcześniej o winach, też produkty powodujące że rosołek jest klarowny
    Wiesz, jednak słabo się czuję, kiedy ktoś bez sprawdzenia mówi, że jestem kretynem

"sól jodowana, maltodekstryna, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawiera ekstrakt rozmarynu), suszone warzywa 8,6% (marchew, seler, cebula, liść selera), cukier, hydrolizat białka pszennego (aromat, białko pszenne, sól, olej palmowy), aromaty (z glutenem, selerem), ekstrakt drożdży, oliwa z oliwek- extra virgin, kurkuma, ekstrakt czosnku" . A to popularny produkt, słabszej klasy niż te, których używam.

Rynek, choć niedoskonały, już jednak nie ma odwagi napisać "veagn" na czymś, co ma w sobie składniki odzwierzęce. Bo awantura byłaby kosztowna, młodzi konsumenci są wymagający, a szybkość rozprzestrzeniania się negatywnych opinii - niesamowita.
    A już fałszywa etykieta "gluten free" to już może być (ze względu na wpływ na zdrowie) baaaardzo gruba awantura.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Skoro @akustyk wywołał temat tolerancji...

nietolerancja.png
    fajne! i prawdziwe!

ja bym tylko chcial zwrocic uwage na drobne rozgraniczenie. ja wylacznie wskzalem brak logiki w "dowcipie", ktory zdradzal dla mnie wyrazne objawy demonizowania przeciwnika i wrzucania wszystkich "nie jedzacych miesa" do jedego kotla. natomiast z jakakolwiek (nie)tolerancja to juz nie ja - nikomu nie wmawiam, ze tego miesa ma nie jesc czy czego tam jeszcze mu smakuje. wiec jesli do dyskusji o propagandzie inkluziwu i tolerancji na wszystko potrzebny jest jakis cel (ktos, kto wyraznie personifikuje wady tych "onych" co mysla inaczej niz "my") to prosilbym, zebym to jednak nie byl ja

- - - - kolejny post - - - - - -

Mozna pozyskiwac, ale mozna tez ja produkowac syntetycznie
    ....
    o teraz pytanie, czy Red Bull czyli najpopularniejszy energetyk na swiecie laduje syntyka czy ma wielkie hodowle bydla na Red Bulle
    podejrzewam, ze gdyby mozna bylo bez dodatkowych kosztow zagwarantowac stala dostawe odpowiednich ilosci tej roslinnej tauryny, to by sie nikt w zwierzeca nie bawil. bo to tez nie jest wygodne logistycznie

pojawianie sie weganskich wersji tego swinstwa moga wskazywac na to, ze tak (jeszcze) nie jest (ekonomia procesu poki co wymusza korzystanie ze zwierzecej tauryny). co bardziej inteligentne wojujace nastolatki musza szukac opakowania z zielonym logo, jesli musza to badziewie pic

Strona 1913 z 1948 PierwszyPierwszy ... 9131413181318631903191119121913191419151923 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów