Close

Strona 1912 z 1948 PierwszyPierwszy ... 9121412181218621902191019111912191319141922 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 111 do 19 120 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)

(......)a smutny brak tolerancji dla czyichs wyborow. nie wiem czemu w dziale humor takie cos?
    Kiedyś się mówiło że ktoś jest jaroszem, potem wegetarianinem. I to jeszcze były czasy że jak ktoś chciał to sobie tak robił.
    Dzisiaj wegetarianizm już jest zbyt passę, stał się zbyt mało radykalny.
    Wypiera go weganizm niosąc ze sobą otoczkę fanatyzmu, pseudoekologi i agresywna propagandę.
    "Bo tylko my mamy rację i wszyscy powinni tak robić"
    Z weganizmem często idzie bambinizm itp.
    A no i nie ma tolerancji dla nietolerancji.
    Jak można pisać o tolerancji, usiłując z fanatycznym błyskiem w oku narzucać komuś swój "jedynie słuszny pogląd"?
    Bo tak przeważnie funkcjonuje weganizm.

Ostatnio widziałem wegańskie energetyki. No debilizm, bo co Red Bull czyli najbardziej znany energetyk świata ma wspólnego ze zwierzętami oprócz nazwy -nic.
    Także dlatego w dziale humor, bo weganizm jest tak po...szony że aż śmieszny. A ludzie po prostu zawsze śmiali się z głupich radykalizmow

P.s A ze skwarkami i weganinem w miarę dobre
    Jednoczesnie życzę smacznego i niech nikt nikomu w talerz nie zagląda
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 21-01-2022 o 11:58

ksh
    Gość

Domyślnie

https://www.wsj.com/articles/too-eas...il-11642720288
    Streszczenie "Władze Milwaukee uznały, że za plagę kradzieży samochodów odpowiadają producenci, miasto chce skarżyć producentów samochodów."

Domyślnie

Warto czasem podejść z pokorą do swojej ignorancji. Śmiałem się z wegańskich win. Tymczasem do klarowania wina używa się często produktów odzwierzęcych takich, jak: żelatyna, białko, kazeina, chityna czy nawet sproszkowana krew bydlęca. One są potem usuwane z wina, niemniej w procesie występują.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    @akustyk nie dyskutuj ... bo przegrasz

Załącznik 59675
    w sumie niezle, gdyby bylo prawdziwe. jako wegetarianin (nie-ewangelizujacy i nie slisle ortodoksyjny) troche inaczej to widze klasyke w Polsce. ten numer z pierogami ruskimi (na karcie wsrod dan wegetarianskich, posypane suto skwarkami i polane tluszczykiem z nich ) to jest numer z autopsji. widuje tez numery na "dania jarskie i polmiesne" (podpowiedz: krokiety czy parowki, czyli ze zwierzecym DNA, ale miesem to tego nikt by przeciez nie nazal)

a zeby w knajpie kelner wiedzial, ze ryba to nie jest mieso... to trzeba byc w co bardziej turystycznym miejscu. tradycyjnie ryba nie ma nic wspolnego z miesem, czesto gesto to i nawet kurczak sie do tego nie zalapuje a juz weganizm wytlumaczyc... moje dziecko nawet z babciami ma problem (jedna drzewiej wegetarianski rosol robila przez wyciaganie z niego kawalkow kury... )...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    Warto czasem podejść z pokorą do swojej ignorancji.
    Jakby niektórzy mieli pisać to co faktycznie wiedzą, a nie co im sie wydaje, to pewnie w wiekszości zamilkli by na wieki

Domyślnie

Wydaje mi się, że można być katolikiem i weganinem. Po prostu piątkowe zawężenie jest mocniejsze.
    Moja córka babcię już wyuczyła, roślinne kostki rosołowe rządzą .
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Kiedyś się mówiło że ktoś jest jaroszem, potem wegetarianinem. I to jeszcze były czasy że jak ktoś chciał to sobie tak robił.
    Dzisiaj wegetarianizm już jest zbyt passę, stał się zbyt mało radykalny.
    Wypiera go weganizm niosąc ze sobą otoczkę fanatyzmu, pseudoekologi i agresywna propagandę.
    moja corka po kilku latach jedzenia wegetariansko zdecydowala sie jakies 2 lata temu na weganizm. przyszlo jej latwo. mnie troszke zeszlo na przestawienie sie co dla niej gotowac.

natomiast duzo widze reakcji w rozne strony. jej na ludzi nie-weganskich (coreczka jest autystka jak jej tatus, wiec wk* sie szybko i intensywnie) ale rowniez w druga strone...

nie mam takiego obrazka jak ty. nie jestem siedzacym na facebookach nastolatkiem, wiec oceniac moge tylko na podstawie tego co sam widze. moj osobisty weganin i jego przyjaciele (mloda robi na zmywaku w knajpie weganskiej) zyja sobie swoim zyciem i nie narzucaja innym. zrobia mi kawe z mlekiem krowim jak zamowie, ja pamietam, zeby im dawac owsiane.

tylko ze to moze byc troche spokojniejszy kraj z wieksza tolerancja dla innych pogladow - dla mieszkanca Niderlandow odmiennosc sasiada nie jest od razu powodem do czucia sie represjonowanym

"Bo tylko my mamy rację i wszyscy powinni tak robić"
    Z weganizmem często idzie bambinizm itp.
    A no i nie ma tolerancji dla nietolerancji.
    Jak można pisać o tolerancji, usiłując z fanatycznym błyskiem w oku narzucać komuś swój "jedynie słuszny pogląd"?
    Bo tak przeważnie funkcjonuje weganizm.
    przykro mi, ze takie masz kontakty z ludzmi. ja takich zupelnie nie mam

Ostatnio widziałem wegańskie energetyki. No debilizm, bo co Red Bull czyli najbardziej znany energetyk świata ma wspólnego ze zwierzętami oprócz nazwy -nic.
    dosc czesto w gre wchodzi sama etykietka, bo (glownie) mlode pokolenie konsumentow nie lubi samo czytac opakowan, musi miec namalowane. jak na worku z krojona salata nie pisze "wegetarianskie" to nie wiedza,czy moga kupic :/ ale to chyba kwestia tego pokolenia tiktoka jest bardziej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    roślinne kostki rosołowe rządzą .
    muszę cię (i twoją córkę) zmartwić, wiele tych kostek (szczególnie tych popularnych) ma produkty pochodzenia zwierzęcego: kolagen i tłuszcz, do tego jak sam pisałeś wcześniej o winach, też produkty powodujące że rosołek jest klarowny
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Jest taka polska polityczka/politykierka/polityzka - trochę się gubie co jest jest aktualnie na topie jako najbardziej political friendly obecnie.
    Która twierdzi że hodowla mlecznych krów jest zła, bo one są regularnie gwałcone żeby dawały mleko.
    Nasuwa się samoistne pytanie - kto je gwałci.

A no i jest wojująca weganką.

Jak się z tego nie śmiać?

P.s A lansowanie swojego poglądu jako jedynie słusznego i jednoczesne krzyczenie o tolerancji z wyśmiewaniem kogo kto ma inne "nieweganskie" poglądy. Jest żałosne i tylko śmiać się pozostaje.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 21-01-2022 o 12:11
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1912 z 1948 PierwszyPierwszy ... 9121412181218621902191019111912191319141922 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów