A jak ten soft w Tamronie można sprawdzić? jest jakaś konsola, czy coś podobnego? Do samyanga to mam, to Tamrona nie mam i nie wiem czy jest? Szkło kupiłem w Foto Plusie na początku lipca 2021.
Szukaj
A jak ten soft w Tamronie można sprawdzić? jest jakaś konsola, czy coś podobnego? Do samyanga to mam, to Tamrona nie mam i nie wiem czy jest? Szkło kupiłem w Foto Plusie na początku lipca 2021.
Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...
To powinien być ok. Znajdziesz wszystko w menu, Tamrona do Sony aktualizujesz z poziomu body, nie potrzeba żadnych TAP-ów.
W pierwszej wersji czasem ostrość szła w kosmos. W nowszych wszystko jest ok.
ostrość działa u mnie perfect mimo takiego sobie body (pierwsza wersja a7 bez stabilizacji).
Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...
Też z Sony i też wakacyjne. Choć chyba już odwykłem od wakacji w wakacje, bo to był dla mnie bardziej horror niż wypoczynek
![]()
Ja byłem dwa tygodnie temu w Mediolanie, oj cieplutko było, raczej uciekałem w góry i nad jeziora bo bliziutko.
Jakich kart używacie? Bo ja mam 128GB PNY Pro Elite. Generalnie dramatu nie ma jeśli chodzi o szybkość. Teraz zastanawiam się nad zakupem 2giej karty, 256GB. Chciałem PNY ponownie, ale widzę, że w necie zaczęto na nie narzekać. Ktoś coś wie więcej?
Z czego korzystacie i co polecacie?
Wydaje mi się, że do karty Soniaka chyba nie warto dopłacać biorąc pod uwagę te parametry:
![]()
D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600
Dla trwałości mechanicznej i elektronicznej to tylko SONY Tough, mimo że to nadal karta SD bez jakiś zabezpieczeń sensownych jak XQD/CFX ale dali tam pamięć, która w przypadku jakiś drobnych uszkodzeń radzi sobie z odzyskiwaniem, ma ekranowanie i jest wzmocniona.
Skontaktuj się z nami