Szukaj
Fajnie.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
ciekawe jak wywindują cenę i wagę
Piszą, że lżejszy od 1.4, którego praktycznie nie odpinam, a który jest prawie 2 razy szerszy niż średnica jego przedniej soczewki.
A skoro ta sama średnica filtra, to proporcje będzie miał lepsze.
Byle tylko nie okazał się całkiem plastikowy...
A cena? Będzie droższy, bo musi.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
2g lżejszy to też lżejszy. Sony lubi takie przechwałki (choć na razie to nie Sony a jakieś ploteczki). Gdyby jednak jakimś cudem udało im się zejść z wagą i rozmiarem do Cajsa a przy tym zachować jakość obrazka GMów to byłby chyba jakiś mały cud. Bo konkurencja chora na gigantyzm.
https://camerasize.com/compact/#861....7,826.684,ha,t
A co do ceny to tu na razie u C i N pełna zgodność więc myślę, że i po Sony można się spodziewać 11 tysi. Wszystko poniżej byłoby miłą niespodzianką. Nie żeby mi to robiło jakąś różnicę, bo to i tak są ceny z kosmosu.
Dzisiaj byłem oglądać/przestrzelić irix-11mm
przez przejściówkę dla canona
Wziąłem oczywiście (bezmyślnie kompletnie) manualną bez styków. na szczęści efotoforma miała przejściówkę sigmy
(ale tym smym nie wiem czy ten irix dziła z moim commilte-m...
Czy moze cos słyszeliście o wersji irix 11 dla sony (nie chodzi mi o tę wersje "cine" z absurdalną ceną)
Dobrze być wybrednym. Dzięki temu można dociągać do końca miesiąca i żyć z jedną nerką.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami