Ale i tak w porównaniu do konkurencji 74 jest dwa razy naj: najnowszy i najdroższy.
Szukaj
Ale i tak w porównaniu do konkurencji 74 jest dwa razy naj: najnowszy i najdroższy.
Nie zaliczam siebie do czekających na IV, przynajmniej do kiedy nie zobaczyłem, że będzie miał 33 Mpix. Nie wiem, może ktoś potrzebuje szybkiej serii z RAW bez kompresji, ja np. od pierwszego zdjęcia mam włączoną kompresję RAW i nie mam pomysłu, dlaczego miałbym ustawić nieskompresowane. Pewnie czegoś nie wiem.
Widać, że z jednej strony wypuścili takie baby A1, ale trochę obcięli żeby nie zabierać przestrzeni najwyższemu modelowi.![]()
Chyba 2 razy drozszy od AIII a czy az tyle lepszy..? Jakie priorytety... czy stanieje A3..?
Trójka miała premierową cenę 2000$ chyba, a czwórka 2600$ to dość spora różnica nawet jak się weźmie pod uwagę jaki progres techniczny był od pierwszego modelu za 1700$.
2600$ i matryca non-stacked, non-BSI. Ciekawe czy powtórzy sukces A7iii.
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Sony twierdzi, że matryca jednak BSI.![]()
Jak Chrisa oglądałem to wydawało mi się że wspomniał że też non-BSI. Może się mylę.
Chwała Sony że zamiast wykastrować, tylko upośledził.![]()
Tu się doda, tam odejmie. I byznes się kręci.
Czy tam kreci.![]()
Sony olewa hardware, pomimo że sam Tworzy najlepsze komponenty dla konkurencji. Liczy się tylko soft i "the best AF performance".
Względem 3 chyba jednak niczego nie zabrali. Raczej same plusy. Być może wedle niektórych dali za mało, ale przecieki już dawno sugerowały, że zadaniem 4 będzie raczej równanie do szeregu. Odnośnie stacka to raczej było myślenie życzeniowe, bo do jakich aparatów wkłada sie taką matrycę? Panas chyba nie ma żadnego aparatu, Nikon tak samo (ma być we flagowcu Z9), Canon dał jedynie do R3 a Sony daje to do swoich najwyższych serii A9 i do A1. Może cena kogoś zmyliła, ale a74 to nadal jest model podstawowy. Inna liga.
Skontaktuj się z nami