Close

Strona 17 z 32 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 312

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Myślę, że z równowagi wytrąciło nas, starców, zderzenie estetyki.
    Mnie nie wytąciło, a swoją drogą matbe chyba jest w podobnym do mnie wieku (ja rocznik 82).
    Bo jeżeli by tu były fotografie grypsujących więźniów z dziarami, historiami opowiedzianymi tatuażem, w celi lub na wolności - to odbiór by był spójny.
    Byłby. Może te kontrast jest zamierzony. Tak czy siak nie ma co udawać, że te tatuaże nie stanowią o odbiorze zdjęcia i ich nie ma.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Szkoda że nie czytasz moich odpowiedzi. Za dużo komentarzy o włosach i makijażu
    Ja rozumiem, dajesz sobie prawo do komentowania urody , bo tak.
    Tatuaż nie jest częścią urody, a jedynie to Twoje arbitralne zaksięgowanie do tej kategorii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta

Mów za siebie, mnie nic nie wytrąciło z równowagi.
    Źle się wyraziłem - wytrąciło z toku myślenia.
    Z równowagi bynajmniej, wcale nie, ale poszło całym związkiem frazeologicznym

Domyślnie

Ku@#$!!! Ile razy można tłuc:

dajesz sobie prawo do komentowania urody , bo tak.

Ty uznajesz tatuaże za urodę, ja nie. JA NIE!

Czego tu, do k@#$%-&%$@, można nie pojmować?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Źle się wyraziłem - wytrąciło z toku myślenia.
    Z równowagi bynajmniej, wcale nie, ale poszło całym związkiem frazeologicznym
    Wiem, kumam tak naprawdę te związki frazeolo, jak to mówią.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Nie, nie, mój przykład miał pokazać że jesli już oceniamy modelki to albo zachwyt, albo właśnie pejoratywnie i to wykraczając poza samo zdjęcie.
    Ja jestem zdania że w ogóle nie powinno sie tak komentować, to nie wplynie ani na twórczość fotografa, ani na modelkę.
    I odezwałem się nie bez powodu - kilka postów wyżej pojawił sie user który już raz był się odznaczył w podobnym watku. Znieważył modelki, autora, zasłonił ochroną uczuć religijnych. Włos mu z glowy nie spadł, a ciekawy fotograf opuścił forum.

PS. Tak jestem szydercą, staram sie z tym walczyć, własnie nie oceniając. C.
    Zgadza się. Przede wszystkim nigdy nie komentuje się nigdy urody osoby na zdjęciu i tym samym skaz, tattoo oraz tego jak i gdzie ktoś się ubiera. Znieważanie osoby, której się nie zna i pisanie czegokolwiek oraz konfabulowanie na jej temat jest najniższym poziomem żenady i od lat tak twierdzę niezmiennie.

Należę do osób, które są tolerancyjne w odniesieniu do wszelkich odstępstw od narzucanych siłą przez różne instytucje (oraz osoby) norm społecznych. Nienawidzę zakłamania, kołtuństwa, ciemniactwa i ciemnogrodu pod płaszczykiem "ochrony uczuć religijnych" . Swoje przeżyłem i odcinam się od osób nie tolerujących odmienności w naszym społeczeństwie.

Co więcej, prywatnie jestem antyfanem estetyki Candara, od zawsze.
    Co do estetyki moich zdjęć Od czasu zrezygnowania z fotografowania pejzaży w czasach prehistorycznych jest taka a nie śmaka i owaka.

BTW - de gustibus non est disputandum
    Ostatnio edytowane przez candar ; 16-03-2021 o 17:54
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42
    / insta / Mój fejsik / moja stronka / maxmodels / 35photo

Domyślnie

EDIT
    Ok przepraszam Cię 2pompony.
    Masz rację, tatuaż nie jest dla Ciebie urodą więc chcesz komentować jak stylizację. Moj bląd. Przepraszam.
    Całą resztę podtrzymuję, a ta modelka z takimi tatuażami na tych fotografiach jest wizją Candara i tą wizję już oceniłem.

Ku@#$!!! Ile razy można tłuc:

Czego tu, do k@#$%-&%$@, można nie pojmować?
    Rozemocjowany tracisz logikę wypowiedzi.
    Ty zrównałeś komentowanie tatuaży z komentarzami o urodzie. Ja zwróciłemm uwagę aby tak nie oceniać, bo to szybko prowadzi do oceny osoby(biedne kobiety, wybatożyć tatuatora[hehe typowe, bo przeciez dorosła kobieta nie odpowiada za własne decyzje], itd) a to już centymetr od obrażania ich.
    Uroda to rzecz gustu, o niej się nie dyskutuje. Stylizacja do zdjęć podlega ocenie, bo jest składową fotografii. Tez nie wiem czego tu nie pojmowac?
    Ostatnio edytowane przez matbe ; 16-03-2021 o 17:49

Domyślnie

Czyli uznajesz, że byłoby spoko, gdyby ktoś napisał: na widok kształtu tego nosa mam odruch wymiotny?
    Tatuaż staje się częścią urody. Jak fryzura, makijaż itd. Niskim jest bardzo oceniać ludzi po tym, że są wytatuowani lub nie.
    Nie podoba mi się styl, w jakim modelka jest wytatuowana, jednak jest to kwestia gustu i uważam, że sposób oceniania tego, jest niesmaczny i prostacki.
    Tutaj oceniamy zdjęcia.
    Zdjęciom tym naprawdę niewiele można zarzucić.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Czyli uznajesz, że byłoby spoko, gdyby ktoś napisał: na widok kształtu tego nosa mam odruch wymiotny?
    Tatuaż staje się częścią urody. Jak fryzura, makijaż itd. Niskim jest bardzo oceniać ludzi po tym, że są wytatuowani lub nie.
    Nie podoba mi się styl, w jakim modelka jest wytatuowana, jednak jest to kwestia gustu i uważam, że sposób oceniania tego, jest niesmaczny i prostacki.
    Tutaj oceniamy zdjęcia.
    Zdjęciom tym naprawdę niewiele można zarzucić.
    Nie, nie uznaję że jest spoko jeśłi ktoś mówi źle o tym, na co człowiek nie ma wpływu, np. na nos.

Tak, uznaję, że może się nie podobać coś, i można nawet o tym czymś dyskutować - jeśli jest to coś, na co człowiek ma wpływ. Tak, to właśnie uważam. POwtarzam to któryś raz z rzędu, ale widać jeszxE nie może dotrzeć.

To, że ktokolwiek za element urody uznaje tatuaże albo buty, lakier na paznokciach, kreski na brwiach, rogi na czole, czarne białka oczu, majtki, kapelusze lub płaszczyki jest mi dogłębnie obojętne - ponieważ ja mam na ten temat własne zdanie, a nie tego kogoś.

Wyjątki na razie są dwa: numery obozowe (nie jest mi obojętne jak się je traktuje) i tuszowanie kalectwa - na komentowanie takich tatuaży sobie nie pozwolę, całej reszty jaknajbardziej tak, jeśłi mi się zechce... I nie - nie uważam tego za cokolwiek niestosownego, jak komentowanie czyjegoś nosa.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Ja zwróciłemm uwagę aby tak nie oceniać, bo to szybko prowadzi do oceny osoby(biedne kobiety, wybatożyć tatuatora[hehe typowe, bo przeciez dorosła kobieta nie odpowiada za własne decyzje], itd) a to już centymetr od obrażania ich.
    To czymże jest
    Oburzenie kilku podstarzałych samców nie zmieni ani autora, ani tych kobiet, ani rzeczywistości
    ?

Domyślnie

komentując dziś nawet ewidentną niestosowność stroju (czyli strój jako brak szacunku wobec innych) można być posądzonym o: nietolerancje, obrażanie, atak, i że o gustach itd... że w ogóle odmawiasz praw osobie do ubierania się. Ze mówiąc o osobie grubej używasz słowa 'gruby' jest niepoprawne... Tymczasem ktoś 'obrażony' nie czuje, że atakuje wolność innych swoim paskudnym, wyzywającym czy tego typu strojem, czy przerażającym tatuażem (mam na myśli tatuaż pewnej głowy, który co kilka dni mi wchodził w pole widzenia).
    Podczas śniadania w hotelu do restauracji wchodzi kaleka ze sztuczną łydka - tylko, że łydka udaje poszarpane mięso i krwawe bandaże! Ja wyszedłem, bo mnie zemdlilo.
    No i co tu zrobić z tolerancją?

Strona 17 z 32 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni