Close

Strona 16 z 32 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 312

Domyślnie

Ciekawy fotograf się mocno starał opuścić. Testował ile można. Pamiętam. I sam odszedł, nikt go nie usuwał.
    Zresztą z jednej strony zamykasz usta ludziom nie pozwalając powiedzieć, że nie podobają się tatuaże, z drugiej pozwalasz na kpinie z wartości takich jak ojczyzna czy wiara, które dla innych mogą być ważne.

Domyślnie

Ponadto -

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Nie komentujemy krzywych nóg, małych piersi, dużego nosa itp dla mnie tatuaże bliżej tych kategorii, niż ubioru czy szminki.
    ja akurat mam zdanie dokładnie odwrotne od powyższego. Poza najbardziej ewidentymi wyjątkami (np. numery obozowe) ma się wpływ na to jakie się nosi tatuaże, podobnie jak na na ubiór czy makijaż. Jestem tego najlepszym przykładem: nie mam wpływu na swój wzrost czy stopień krzywości nóg, ale mam całkowity wpływ nie tylko na swoje tatuaże, ale też na ubiór czy makijaż - więć uznaję, że mogę je komentować podobnie jak strój czy makijaż modelki.

Nie znam historii kto wątek opuścił i nie dbam o to.

Po prostu - nie widzę powodu, dlaczego można komentować czyjąś fryzurę czy strój, a nie tatuaże. No chyba, że babka już się taka urodziła z tymi tatuażami i nie miała na nie wpływu...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    Ciekawy fotograf się mocno starał opuścić. Testował ile można. Pamiętam. I sam odszedł, nikt go nie usuwał.
    Zresztą z jednej strony zamykasz usta ludziom nie pozwalając powiedzieć, że nie podobają się tatuaże, z drugiej pozwalasz na kpinie z wartości takich jak ojczyzna czy wiara, które dla innych mogą być ważne.
    Sztuka krytyczna to nie kpina. To wyłącznie kwestia odbiorcy, autor nie może brać za niego odpowiedzialności.

Domyślnie

Wobec tego te komentarze stanowią również sztukę krytyczną i autorzy nie ponoszą za nie odpowiedzialności, a jest to jedynie kwestią odbiorcy, jak to zinterpretuje. Dziękuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    Wobec tego te komentarze stanowią również sztukę krytyczną i autorzy nie ponoszą za nie odpowiedzialności, a jest to jedynie kwestią odbiorcy, jak to zinterpretuje. Dziękuję.
    iksde razy milion. Bywaj.

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ponadto -

ja akurat mam zdanie dokładnie odwrotne od powyższego. Poza najbardziej ewidentymi wyjątkami (np. numery obozowe) ma się wpływ na to jakie się nosi tatuaże, podobnie jak na na ubiór czy makijaż. Jestem tego najlepszym przykładem: nie mam wpływu na swój wzrost czy stopień krzywości nóg, ale mam całkowity wpływ nie tylko na swoje tatuaże, ale też na ubiór czy makijaż - więć uznaję, że mogę je komentować podobnie jak strój czy makijaż modelki.

Nie znam historii kto wątek opuścił i nie dbam o to.

Po prostu - nie widzę powodu, dlaczego można komentować czyjąś fryzurę czy strój, a nie tatuaże. No chyba, że babka już się taka urodziła z tymi tatuażami i nie miała na nie wpływu...
    Czekaj, ale my nadal w obszarze oceniania zdjęć? Bo ja też dbam o wygląd, ale we własnym mniemaniu, nie oczekuję bycia ocenianym, to byłby narcyzm albo inna fobia. Staram się nie oceniać ludzi spotykanym np w komunikacji, zamęczył bym się.
    Wracając do Candara, erotyczne w wymowie, perfekcyjne technicznie obrazy, z kobietami o bardzo mocnej, charakternej urodzie, prowokacyjnym imażu, kontrastującym z cukierkową oprawą wnętrz, świateł, stylizacji. Ten kontrast budzi we mnie negatywne emocje, których jednak nie upublicznię.
    No bo pytanie jaki jest cel komentowania w ogóle? Dopiec, ulżyć?
    Zdaje się, dwóch Jerzych odniosło się własnie do wykonania, stylizacji, pozowania i jeden Karol( z bardzo dokładną analizą).
    Reszta nie odnosi się do zdjęć, a osób na zdjeciach i na to zwróciłem uwage.

Domyślnie

Myślę, że z równowagi wytrąciło nas, starców, zderzenie estetyki. Bo jeżeli by tu były fotografie grypsujących więźniów z dziarami, historiami opowiedzianymi tatuażem, w celi lub na wolności - to odbiór by był spójny.
    Tutaj zaś no coś zgrzyta - piękno czy brzydota? I nijak tego żadnym teoretycznym spoiwem nie udaje się zlepić.
    I też nie wiem co komu zarzucić - autorowi doboru tematyki lub wyboru modelek, czy odbiorcy, że chce czegoś więcej widzieć?
    Czy patrzeć jak na czystą formę odrzucając treść?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Myślę, że z równowagi wytrąciło nas, starców, zderzenie estetyki. Bo jeżeli by tu były fotografie grypsujących więźniów z dziarami, historiami opowiedzianymi tatuażem, w celi lub na wolności - to odbiór by był spójny.
    Tutaj zaś no coś zgrzyta - piękno czy brzydota? I nijak tego żadnym teoretycznym spoiwem nie udaje się zlepić.
    I też nie wiem co komu zarzucić - autorowi doboru tematyki lub wyboru modelek, czy odbiorcy, że chce czegoś więcej widzieć?
    Czy patrzeć jak na czystą formę odrzucając treść?
    Piękny komentarz.

Domyślnie

Czekaj, ale my nadal w obszarze oceniania zdjęć?
    Tak. Podobnie jak uwaga parę stron temu, że do jakiejś tam kiecki i konia nie pasują trampki - najzupełniej podobnie i w sposób dla mnie uprawniony pada komentarz o tatuażach. Komuś to nei pasuje i mówi o tym
    otwartym textem, bez wyciągania macierzyństwa, kultury (zwłąszcza zachodniej) i nosów.

Tak po prostu.

I tak, cały czas komentujemy zdjęćia.

budzi we mnie negatywne emocje, których jednak nie upublicznię.
    No i co z tego? Jesteś jakimś wzorem postępowania? Uznajesz, że ludzie powinni się dostosować, ponieważ coś zrobisz albo czegoś nie zrobisz?

Ty nie upublicznisz, ktoś inny upubliczni. I tyle.

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Myślę, że z równowagi wytrąciło nas, starców
    Mów za siebie, mnie nic nie wytrąciło z równowagi. Ja tylko zadaję pytanie - czemu niby komentowanie czyichś min, póz, stylizacji czy malunków na twarzy jest dopuszczalne, a malunków niezmywalnych, czyli tatuaży nie? Bo na udzie, żeby nie powiedzieć swawolniej?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Mów za siebie, mnie nic nie wytrąciło z równowagi. Ja tylko zadaję pytanie - czemu niby komentowanie czyichś min, póz, stylizacji czy malunków na twarzy jest dopuszczalne, a malunków niezmywalnych, czyli tatuaży nie? Bo na udzie, żeby nie powiedzieć swawolniej?
    O właśnie, dobre pytanie.

Domyślnie

Tak. Podobnie jak uwaga parę stron temu, że do jakiejś tam kiecki i konia nie pasują trampki - najzupełniej podobnie i w sposób dla mnie uprawniony pada komentarz o tatuażach. Komuś to nei pasuje i mówi o tym
    otwartym textem, bez wyciągania macierzyństwa, kultury (zwłąszcza zachodniej) i nosów.
    Szkoda że nie czytasz moich odpowiedzi. Za dużo komentarzy o włosach i makijażu
    Ja rozumiem, dajesz sobie prawo do komentowania urody , bo tak. Nie widzisz niczego złego w takim ocenianiu, bo tak.
    I taki bądź sobie dalej, co mogłem, wytlumaczyłem. Dalej już nie dyskutuję, bo nie chcę się kłócić. Howgh!

Strona 16 z 32 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni