Hello kitty i łeb kozła w jednym zdaniu nie brzmią dobrze w moich oczach...
Szukaj
Hello kitty i łeb kozła w jednym zdaniu nie brzmią dobrze w moich oczach...
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Jakby nie kusiło, to takie komentowanie tutaj jest niegrzeczne, a autor od zawsze preferował określony typ urody.
Suicide girl to wzrastający trend w erotyce, kanony się zmieniają, zreszta teraz coraz więcej randomowych dziewczyn zaczyna dziaranie od całego uda itd
Oburzenie kilku podstarzałych samców nie zmieni ani autora, ani tych kobiet, ani rzeczywistości![]()
Polska język bywać trudna? Owszem trend może być taki, albo inny, ale wygląda to źle. Za pare lat te dziary będą równie śmieszne, co kosmiczne stroje z lat 80. Stroje się zmienią, dziary zostaną.
Tak tytułem myśli do zastanowienia: wiele razy już czytałem tutaj (w sensie w dziale portret) uwagi co do:
- min modelki,
- jej stylizacji,
- elementów ubioru pasujących lub nie,
- body language, tzn. przybieranych póz czy ekspresji ciała,
- makijażu en gros, czy w szczegółach -
i nikt nie uważał tego za pozbawione taktu, sensu, feelingu, czy choćby za przekroczenie granic.
No i pytanie - czy tatuaże się spod tego wszystkiego wyłącza, a jeśli tak, to czemu? Bo jeśli są niezmywalne, takie prawdziwe, to świadczą - poniekąd - o stanie umysłu posiadacza?
Sam nie wiem, tak się zastanawiam...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Wierzyć się nie chce. Bombel w grupie podstarzałych samców?![]()
Rozumiem, że krytykowanie urody modelek nie należy do dyskusji, ale to w stylizację wchodzi. Ktoś z siebie robi słup ogłoszeniowy i mówi, udawajcie że nie widzicie. Trudno udawać, że się nie widzi, jak przysłania całą resztę odbioru fotografii.
Jakos tak się kulturze zachodniej utarło, że kazdy człowiek zasługuje na szacunek. Nawet kobieta z tatuażem
Tatuaż nie jest chwilową stylizacją, pozą, a świadomym wyborem, trwałą częścią ciała.
Nie komentujemy krzywych nóg, małych piersi, dużego nosa itp dla mnie tatuaże bliżej tych kategorii, niż ubioru czy szminki.
W innym wątku ktoś zasmiał spodnie rurki(2021 rok!!!) więc ocenianie ludzi bardziej świadczy o stanie samych oceniających.. No i przecież to edukacja w szkole podstawowej -nie szata zdobi, -pozory mylą itd
A czemu nie dziwi brak takich komentarzy:
- wspaniała modelka, musi być dobrą matką
- te oczy wskazują na szalenie uczciwy charakter
- ach, bije od niej dobrym wychowaniem!
![]()
Pierwszy i zarazem zasadniczy błąd jaki robisz polega na tym, że uważasz komentarze za objaw braku szacunku. Stąd te apele o matkach, kulturze i innych imponderabiliach.
A przecież nie każdy komentarz musi być ujęty pejoratywnie, nawet nosa. Pamiętam, że kiedyś Basia Trzetrzelewska - która skądinąd słynie np. z niezbyt małego nosa - powiedziała, że jakaś tam okłądka wygląda świetnie, m.in. za sprawą zdjęćia, które tą wadę inteligentnie kryje.
Czyli co - jednak da się skomentować nawet czyjś nochal, nie będąc jednocześnie szydercą, prawda? Czemu w założeniu to odrzucasz, bazując na jakichś wypowiedziach o portkach z innego kąta forum?
Czy Ty aby też nie jesteś pejoratywnie i szyderczo nastawiony do innych userów, którzy również mogą być dobrymi matkami w kulturze zachodniej?
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Nie, nie, mój przykład miał pokazać że jesli już oceniamy modelki to albo zachwyt, albo właśnie pejoratywnie i to wykraczając poza samo zdjęcie.
Ja jestem zdania że w ogóle nie powinno sie tak komentować, to nie wplynie ani na twórczość fotografa, ani na modelkę.
I odezwałem się nie bez powodu - kilka postów wyżej pojawił sie user który już raz był się odznaczył w podobnym watku. Znieważył modelki, autora, zasłonił ochroną uczuć religijnych. Włos mu z glowy nie spadł, a ciekawy fotograf opuścił forum.
PS. Tak jestem szydercą, staram sie z tym walczyć, własnie nie oceniając. Co więcej, prywatnie jestem antyfanem estetyki Candara, od zawsze.
Skontaktuj się z nami