Close

Strona 1765 z 1914 PierwszyPierwszy ... 765126516651715175517631764176517661767177518151865 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 641 do 17 650 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    ...Natomiast nie spotkałem się nigdy z taką sytuacją żeby sklep dał normalnie (nie na promocjach/przy większych zakupach) rabat jeśli już ma najniższą cenę. Bez poparcia tego 'tu mają taniej ale wolałbym kupić u was' nie mają żadnego biznesu w tym żeby jeszcze obciąć marżę...
    Trudno żebyś się spotkał skoro z tego nie korzystasz Ja korzystam i nigdy nie motywuję swojej prośby jeśli chodzi o sprzęt foto tym, że gdzieś jest taniej. Oni dokładnie o tym wiedzą, bo to jest ich zawód i chleb. Proszę po prostu o rabat i zawsze robię to u tych najtańszych (nie biorę pod uwagę nieznanych mi jakichś nowych sklepów ze sprzętem gdzie nie mam pewności co do pochodzenia sprzętu). Czasami dostaję rabat, czasami ktoś odmówi, czasami dostaję kilka różnych opcji z czego jedna jest lepsza niż inne. Nie są to oczywiście jakieś szalone kwoty, raczej kilka procent od ceny wyjściowej. Nie ma też przymusu zakupu, zazwyczaj sprzedawca informuje do kiedy ważna jest oferta oraz jak się na nią powołać. Nie ma tu czasochłonnych, skomplikowanych procedur. U mnie to zazwyczaj jest jedno, dwa zdania i podziękowanie. Czasami trzeba zadzwonić, ale te rozmowy to też nie jest jakaś męczarnia jak się niektórym wydaje.

Domyślnie

Panowie, ależ Wy tu na tym forum lubicie te Wasze wojenki.
    Nie ważne, czy pixelpeepingowe, czy pricepeepingowe - bo przecież nie fotograficzne - byle był ruch, przeciwnik, machanie szabelką i liberum veto.
    Ktoś zaprzeczy?

PS Osobiście - stojąc po obu stronach barykady w sensie lady sklepowej i mimo wszystkich powyższych argumentów - w większości zgadzam się z ikitem.
    Możecie mnie sobie mieć za męczybułę, cebulaka, utopistę - wisi mi to.
    Czytam, bo mi przychodzą powiadomienia, ale odzywam się coraz rzadziej. Może pora wywalić subskrypcję.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    ...Możecie mnie sobie mieć za męczybułę, cebulaka, utopistę...
    Raczej męczennika. Sam też lubisz wojenki. Nie zaprzeczaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Raczej męczennika. Sam też lubisz wojenki. Nie zaprzeczaj
    Marcin, naprawdę? Ale o pixele czy ceny?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Choćby o jakiś durnowaty katalog. Albo inne nieistotne pierdoły o których wiesz, że i tak nic nie wskórasz, bo tutaj nie ma atmosfery na wypracowanie jakichś kompromisów. Ja tu próbowałem nie raz i nie dwa razy, "powalczyłem" i o ten wątek, ale zmądrzałem. I w sumie nie rozumiem po co Ci subskrypcja akurat na ten? W życiu bym nie pomyślał, że masz ten wątek w ulubionych czy jak to się tam nazywa Ja tu zaglądam jak chcę pomęczyć freda na temat obiektywów o których wszyscy wiemy, że wszystkie są takie same i różnią się tylko logo. Sensu w tym nie ma żadnego.

PS A jak następnym razem będę myślał o wymianie sprzętu to i Ciebie poproszę o rabat. Sprawdzę jaki z ciebie miękiszon
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 29-12-2020 o 17:15

Domyślnie

Sam jesteś rabat.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Trudno żebyś się spotkał skoro z tego nie korzystasz Ja korzystam i nigdy nie motywuję swojej prośby jeśli chodzi o sprzęt foto tym, że gdzieś jest taniej. Oni dokładnie o tym wiedzą, bo to jest ich zawód i chleb. Proszę po prostu o rabat i zawsze robię to u tych najtańszych (nie biorę pod uwagę nieznanych mi jakichś nowych sklepów ze sprzętem gdzie nie mam pewności co do pochodzenia sprzętu). Czasami dostaję rabat, czasami ktoś odmówi, czasami dostaję kilka różnych opcji z czego jedna jest lepsza niż inne. Nie są to oczywiście jakieś szalone kwoty, raczej kilka procent od ceny wyjściowej. Nie ma też przymusu zakupu, zazwyczaj sprzedawca informuje do kiedy ważna jest oferta oraz jak się na nią powołać. Nie ma tu czasochłonnych, skomplikowanych procedur. U mnie to zazwyczaj jest jedno, dwa zdania i podziękowanie. Czasami trzeba zadzwonić, ale te rozmowy to też nie jest jakaś męczarnia jak się niektórym wydaje.
    Napisałem że nigdy nie dostaję takich ofert, nie że nie korzystam z opcji pytania...
    Jak się raz rozniesie że sklep tak robi to wszyscy będą chcieli więc mając najlepszą cenę sklepy tak nie robią. Jak już to dają promocję na kolejne rzeczy żeby... zachęcić do większych wydatków a nie zrobić dobrze klientowi.

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    @ikit
    Straszliwie dramatyzujesz.
    Każdy sklep podaje ostateczną cenę produktu. Akceptujesz ją, płacisz, cieszysz się produktem.
    Jak chcesz taniej to musisz włożyć minimum wysiłku w obniżenie tej ceny. Marcin napisał w jaki sposób.
    Pomijam już to, że z reguły akcja cashback to nie wymysł sklepu, a producenta czy dystrybutora. Zwrotu nie dostajesz od sklepu, ale od innego podmiotu. Sklep zatem nie może pokazać ceny obniżonej o kwotę zwrotu, bo u nich ten produkt kosztuje tyle co kosztował. Oczywiście oprócz cebulactwa polegającego na podnoszeniu cen, bo przecież jest cashback. Cashback nie jest obowiązkowy i nie chcesz się użerać z formularzami, wycinankami, rejestracjami itd. to nie musisz.

Już Ci napisałem, jak nie chcesz poświecić trochę czasu na zakupy, to przestań przynajmniej marudzić. W tej chwili jesteś jak jakaś primadonna, strasznie rozgoryczona, że nikt nie spełnia Twoich zachcianek.

Miałem krótki epizod w swoim życiu pracy za ladą jako sprzedawca i takie męczybuły co to wpadały dla towarzystwa, zwykle bardziej były traktowane jako utrapienie niż miła część dnia. Przyjdzie, nic nie kupi, a czas zajmie. Odkąd zobaczyłem jak to wygląda z drugiej strony przestałem tak robić. Nawet jak mam sprzedawców, którzy mnie po głosie poznają zanim sie przedstawię, to wiedzą, że dzwonię z konkretem i sprawę zakończę w kilka minut. Szanuję ich czas i w zamian też dostaję konkret, zamiast nic nie wnoszącej rozmowy, najczęściej o tym, że kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów.
    'Dramatyzowanie', 'primadonnizm' i 'marudzenie', mogłeś to chociaż rozbić na kilka postów a nie w jednym taka kumulacja
    Sorry, jak coś jest bez sensu to na to zwracam uwagę. A zwracam uwagę bo mam szacunek dla siebie i swojego czasu.

I nie, często nie masz ostatecznej ceny produktu jak masz cashbacki, ostatnio bywały nawet podwójne, do tego inne promocje, blackpiątki, obniżki i kupowanie w zestawach. Musisz wejść, sprawdzać oferty, liczyć, czytać co się z czym łączy, doczytać regulaminy, a potem w kolejnym sklepie. Wiadomo, jak zależy to to zrobisz. Prościej im podać kod do wpisania na końcu co obniży cenę o np. 15% niż zmiana tej ceny. Prościej dać znaczek cashbacku. Przerzucanie na klienta swojego nieróbstwa.
    Jako klienta naprawdę nie interesuje mnie to że cashback daje ktoś zewnętrzny, branża zakręciła się w taki głupi system przenosząc na klienta doktoryzowanie się. Im się to na pewno opłaca, nam na pewno nie.

Po podejściu do klientów którzy 'zawracają głowę' i 'męczą bułę' przykro mi ale wątpię aby była to zaangażowana praca, to jaką relację mogłeś stworzyć? Ja mam zaprzyjaźnionych sprzedawców w paru sklepach i sami zagadują bo to ich sklep, zależy im na relacji z klientem, wiedzą że potem wrócę do nich, wiedzą że to część ich pracy (a i biznesu i często życia), a jak nie mają czasu to z kolei wiedzą jak to przekazać i ja to też rozumiem i szanuję, ale zdanie-dwa zawsze zamienią. Jak masz jakiś moloch elektroniczny z tysiącami klientów i dziesiątkami rotujących pracowników to oczywiste że nie będzie żadnych relacji. Ale tymi relacjami mniejsze sklepy mogą walczyć.

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Dziwnym by było, żeby sklep, który ma najniższą cenę był skory do jej obniżki. Po to dali najniższą cenę, aby nie musieć jej dawać jeszcze niższej. Sprzedawcy zwykle dobrze się orientują w takich sprawach.
    No i do tego zmierzam, to optymalny system szanujący czas obu stron (bo jednak ciągłe pytania o rabaty i targowanie zjadają czas sprzedawców który mogliby przeznaczyć na czarymary - dobre relacje z klientem).

Panowie, ależ Wy tu na tym forum lubicie te Wasze wojenki.
    Nie ważne, czy pixelpeepingowe, czy pricepeepingowe - bo przecież nie fotograficzne - byle był ruch, przeciwnik, machanie szabelką i liberum veto.
    Ktoś zaprzeczy?

PS Osobiście - stojąc po obu stronach barykady w sensie lady sklepowej i mimo wszystkich powyższych argumentów - w większości zgadzam się z ikitem.
    Możecie mnie sobie mieć za męczybułę, cebulaka, utopistę - wisi mi to.
    Czytam, bo mi przychodzą powiadomienia, ale odzywam się coraz rzadziej. Może pora wywalić subskrypcję.
    Czemu wojenki? Wymiana poglądów. Mi się nie podoba mamwdupizm i obecny system marketingu i sprzedaży, a innym że ktoś na to zwraca uwagę
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    ...Jak się raz rozniesie że sklep tak robi to wszyscy będą chcieli więc mając najlepszą cenę sklepy tak nie robią...
    OK, widocznie mi się przewidziało albo nachlany byłem Zatem już siedzę cichutko by ktoś nie pomyślał, że dajmy na to analogowe.pl albo foto-minus.pl czasami jednak tak robią (wszelkie podobieństwo przypadkowe).

Domyślnie

Albo masz wyjątkowe szczęście do spotykania w sklepach elementu chaosu w logice i trafiasz na świeżych sprzedawców którzy się chcą wykazać, sklepy które chcą dobrze wystartować, akurat chcą zejść z jakiegoś towaru, ktoś popełnił błąd w liczeniu, sprzedawca ma już dość i się zgadza czy coś
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Sam jesteś rabat.
    To może chociaż jakiś cashback na kontko?

Strona 1765 z 1914 PierwszyPierwszy ... 765126516651715175517631764176517661767177518151865 ... OstatniOstatni