Czesc,
Powoli dojzewam coby uzupelnic sprzet o A7II. Czy jest ktos z Poznania z tym aparatem?
Chcialbym pomacac w jakichs normalnych niesklepowych warunkach.... kawa, piwo, wino, wodka do ustalenia![]()
Szukaj
Czesc,
Powoli dojzewam coby uzupelnic sprzet o A7II. Czy jest ktos z Poznania z tym aparatem?
Chcialbym pomacac w jakichs normalnych niesklepowych warunkach.... kawa, piwo, wino, wodka do ustalenia![]()
Zapewniam że tym ludziom nie było zabawniePołowa Gubałówki była w wyślizganym lodzie, część ludzi spanikowana, wymęczona, bali się oderwać od siatki, na dole nic nie zapowiadało takich warunków bo prawie nie było śniegu, żadnych ostrzeżeń, nikt nie sypnął tam żwirem (a to bardzo popularny kierunek i normalnie banalna trasa więc zawsze sporo chętnych), mogło się tragicznie skończyć. Z tego co słyszałem to było o tym w tv a i na YT jest filmik
![]()
Gdyby tylko idea wspinania się na Gubałówkę w rakach nie była tak absurdalnie śmieszna...
Coś z troszkę innej beczki:
(ponownie zeisszoom)
DSC06105 by vocart, on Flickr
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Możliwe, ale jak sam schodziłem i zrobiłem tamto zdjęcie to kolejka działała
Inna sprawa że tym bardziej jak się kolejka rozkraczyła to musiało być ludzi...
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
vid3 ten crop to ile % na jakiej przysłonie ? Wygląda fajnie.
A z tą Gubałówką to jest jak z wszystkim innym w PL, wystarczy wyjść z galerii handlowej i już są chaszcze, dziury i porozrzucane śmieci.
Można by coś z tym zrobić ale najfajniej się śmiać że się ludzie potykają.
Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu
f/6.3, 1/400, 300 mm, ISO 50
procentowo ... ? kliknij na zdjęciu potem strzałka w lewo
co prawda inne zdjęcie ale to samo ujęcie i parametry
Patrzcie, niby Vario-Tessar, a w rzeczywistości Sonnar
http://rmn1.pl Sony i telefon.
Fakt, formuła bardziej przypomina Vario-Sonnara niż Tessara. Choć z drugiej strony to zaczynam odnosić wrażenie, że Zeiss nazywa współcześnie bardziej marketingowo niż faktycznie w sposób precyzyjny opisujący formuły. Ma się kojarzyć nazwą z klasykiem![]()
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Aż tak się nie wnikałem![]()
http://rmn1.pl Sony i telefon.
Skontaktuj się z nami