Close

Strona 224 z 272 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztofh Zobacz posta
    Żeby było jasne nikomu niczego nie odradzam i nie doradzam. Piszę o swoich doświadczeniach jeżeli chodzi o OLEDy. Mam TV Pansaonica wysoki model 55" za ponad 7tys. kupiony w ubiegłym roku. Jest na gwarancji a matryca utrwalona paskiem informatycznym u dołu ekranu. No fakt u mnie 70% czasu TV gra na TVN 24. Można sobie powiedzieć - po co kupujesz taki TV i oglądasz programy informacyjne, ale tak lubię i moim zdaniem TV ma grać i się nie psuć. Mowa o referencyjnym obrazie OLEDów biorąc pod uwagę mankament utrwalania obrazu to nieporozumienie i przerzucanie nieudolności producenta matryc na konsumentów.
    Kto by kupił taki TV jak by miał nalepione w sklepie - UWAGA nie oglądaj programów informacyjnych, nie graj w gry bo będziesz miał problem.
    Dużo na ten temat jest na forum HDTV Polska.
    Kurde, wielogodzinne odbieranie programów infromacyjnych(bez związku stacja).. przecież to tortury.
    Ale ja o co innego, na jakiej jasności? W smartfonach ekrany wypalaja się od jasnosci, spedzam z telefonem wiecej niż srednia(fb, tapatalk wiec tez stale elementy) a nigdy nie wypalilem oleda..
    Te TV chyba defaultowo mają powłaczane wszystkie wodotryski, maksymalna jasnośc, jaskrawosc kolorow itd

Domyślnie

Dodam, że nie jestem uprzedzony do Samsunga, bo mam TV Samsunga dość stary LCD i działa baz zarzutu. Parę lat temu kupiłem rodzicom też Samsunga i pomogłem dwojgu znajomych. Wszystkie Samsungi to LCD i działają. Ale uważam, że jeżeli fabryka rezygnuje z produkcji laptopów to serwis i części zamienne nie powinny być niedostępne po kilku latach.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Kurde, wielogodzinne odbieranie programów infromacyjnych(bez związku stacja).. przecież to tortury.
    Ale ja o co innego, na jakiej jasności? W smartfonach ekrany wypalaja się od jasnosci, spedzam z telefonem wiecej niż srednia(fb, tapatalk wiec tez stale elementy) a nigdy nie wypalilem oleda..
    Te TV chyba defaultowo mają powłaczane wszystkie wodotryski, maksymalna jasnośc, jaskrawosc kolorow itd
    Chyba o preferencjach nie mówimy. Każdy ogląda co lubi. TV nie jest wyśrubowany parametrami jeżeli o to chodzi. Skoro TV nie pozwala na oglądanie tego co się chce taka informacja powinna być umieszczona na obudowie wyraźnie przed podjęciem decyzji o zakupie, a nie tylko ilość "k" itd.

Domyślnie

Ja generalnie pamiętam, że jeszcze jak się zastanawiałem nad zmianą TV to wszędzie pisali, że oglądanie właśnie zwłaszcza kanałów informacyjnych przez większość czasu, będzie powodowało wypalenia na ekranie. Nie pamiętam już o jakich rodzajach matryc czy telewizorów była wtedy mowa, ale generalnie, to nic dziwnego, że @Krzysztofh masz z tym problem. Tym bardziej, że producenci czy sprzedawcy nie ukrywają tego przed klientami. To trochę jak z autem. Jak ktoś będzie non stop "dziadkował" to zamuli samochód i mu zrobi więcej złego niż dobrego. Tak samo tutaj. Oglądanie tylko informacji na 1 stacji przez kilka h dziennie to katorga dla ekranu. Podobnie zresztą mówili ogółem o większości oglądania na jednym programie, bo np. logo stacji w narożniku również może się wypalić. Choć też zależy jaka stacja, bo na niektórych walą tyle reklam, że obraz się aż za często zmienia i człowiek nieraz zapomni co oglądał bo w kółko tylko reklamy
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

...śmiech mnie bierze jak czytam że obraz jest super i czernie też...
    I ten super obraz do kanału informacyjnego, lecącego przez 3/4 czasu? Naprawdę?
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    I co chciałeś udowodnić? Filmy też oglądam, nie tylko z TV. Są też inne alternatywne źródła jak antena. Ja Ciebie nie pytam co oglądasz i na czym.

Domyślnie

I co chciałeś udowodnić? Filmy też oglądam, nie tylko z TV. Są też inne alternatywne źródła jak antena. Ja Ciebie nie pytam co oglądasz i na czym.
    Ja też często mam włączony w tle TVN24, ale profilaktycznie z wyłączonym obrazem (LG OLED)
    O obiektywach wiem prawie wszystko

ksh
    Gość

Domyślnie

Tez jestem taki dziwny i kanały informacyjne czasami lecą cały dzień ale do tego celu mam Hitachi za 1700zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    W telefonie masz Super AMOLED. To trochę insza inszość. Ale nie zmienia to faktu, że też się wypala.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Tez jestem taki dziwny i kanały informacyjne czasami lecą cały dzień ale do tego celu mam Hitachi za 1700zł
    No cóż. Prawdziwe jest powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie i głupi umiera. Do emerytury już bliżej niż dalej a tu taki zong. Kupując mojego OLEDa zbagatelizowałem problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wind Mill
    Ja mam D850 do zdjęć z wakacji .
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Strona 224 z 272 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów