Close

Strona 223 z 272 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 221 do 2 230 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztofh Zobacz posta
    Lubię być na bieżąco z tym co się dzieje i co? Do wiadomości LCD, na filmy OLED.
    Chyba nie ma już takiego wydmuchanego do granic absurdu problemu, że do statycznego obrazu OLED się nie nadaje, To nie jest tak, że ten efekt "wypalania" jest w najnowszych modelach z tego roku zniwelowany do minimum?
    Soniak ma lepszy procesor i matrycę od LG oczywiście, jak każdy inny, korci mnie właśnie sony, tym bardziej, że z androidem i na żywo lepiej to wygląda, ale jeszcze musze podejść tam z filmem nagranym z kablówki zobaczyć jak to będzie wyglądało.
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crusiek Zobacz posta
    Chyba nie ma już takiego wydmuchanego do granic absurdu problemu, że do statycznego obrazu OLED się nie nadaje, To nie jest tak, że ten efekt "wypalania" jest w najnowszych modelach z tego roku zniwelowany do minimum?
    Każdy oled jest wrażliwy na jaskrawy, statyczny obraz. Ale to nie jest tak, że jak kilka godzin będzie się świecił "pasek tefałenu" to zostanie jakiś ślad. Trzeba na to zdecydowanie dłuższego czasu (tygodni).
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

ksh
    Gość

Domyślnie

Jest nadal i nie da się tego zlikwidować bo to są cały czas polimery, które ulegają zużyciu, firmy dwoją się i troją jak to wyeliminować i nie da się, najnowsze konstrukcje mają inteligentne oprogramowanie, które może robić "ukrywanie" logo kanału czy stałe paski, wygląda to tak że jest wrzucany na nie siatka lub paski wygaszające, wygląda to jakby wychodziła przezroczystość z tłem czarnym.

Domyślnie

Dobra, w tej chwili mam taki cel (oleda sobie daruję):
    https://www.mediaexpert.pl/telewizor...tv-procesor-x1
    Zobaczę wieczorem jak z dostępnością będzie.
    Ostatnio edytowane przez crusiek ; 06-11-2020 o 11:31
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Samsung... Jakie z tymi sprzętami macie doświadczenia? Bo ja bardzo negatywne. Napęd CD w kompie, padł bardzo szybko. Płyty CD - poznikały dane. Tata miał kiedyś magnetowid, padł szybko. Ja sobie obiecywałem, że w tej sytuacji już nigdy niczego ich firmy nie kupię. Jednak dobrych kilka lat temu skusiła mnie promocja na kino domowe. No i? Były problemy już na gwarancji, ostatecznie padło niecały miesiąc po wygaśnięciu gwarancji. Od tej pory nawet nie biorę pod uwagę ich produktów. Choć z tego co słyszałem telewizory cieszą się niby dobrą opinią (choć głównie za jakość obrazu), a nie wiem jak jest z ich trwałością.
    @crusiek, TV najlepiej iść do sklepu i zobaczyć. Wziąć jakiegoś pendrive z filmem albo zdjęciami lub poprosić o przełączenie na nadajnik telewizyjny. Przez neta można sobie jedynie zawęzić pole wyboru na podstawie danych technicznych, a na żywo może się okazać i tak coś innego. W końcu suche dane nie zobrazują Ci jakoś kolorów, kontrastów czy odświeżania. Choć można coś tam niby regulować, ale zawsze można sobie przełączyć na ustawienia fabryczne i się pobawić
    Ostatnio edytowane przez Bartolini82 ; 06-11-2020 o 11:57
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

Żeby było jasne nikomu niczego nie odradzam i nie doradzam. Piszę o swoich doświadczeniach jeżeli chodzi o OLEDy. Mam TV Pansaonica wysoki model 55" za ponad 7tys. kupiony w ubiegłym roku. Jest na gwarancji a matryca utrwalona paskiem informatycznym u dołu ekranu. No fakt u mnie 70% czasu TV gra na TVN 24. Można sobie powiedzieć - po co kupujesz taki TV i oglądasz programy informacyjne, ale tak lubię i moim zdaniem TV ma grać i się nie psuć. Mowa o referencyjnym obrazie OLEDów biorąc pod uwagę mankament utrwalania obrazu to nieporozumienie i przerzucanie nieudolności producenta matryc na konsumentów.
    Kto by kupił taki TV jak by miał nalepione w sklepie - UWAGA nie oglądaj programów informacyjnych, nie graj w gry bo będziesz miał problem.
    Dużo na ten temat jest na forum HDTV Polska.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztofh Zobacz posta
    No fakt u mnie 70% czasu TV gra na TVN 24.
    Widocznie Twój TV nie lubi tej stacji
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    Samsung... Jakie z tymi sprzętami macie doświadczenia? Bo ja bardzo negatywne. Napęd CD w kompie, padł bardzo szybko. Płyty CD - poznikały dane. Tata miał kiedyś magnetowid, padł szybko. Ja sobie obiecywałem, że w tej sytuacji już nigdy niczego ich firmy nie kupię. Jednak dobrych kilka lat temu skusiła mnie promocja na kino domowe. No i? Były problemy już na gwarancji, ostatecznie padło niecały miesiąc po wygaśnięciu gwarancji. Od tej pory nawet nie biorę pod uwagę ich produktów. Choć z tego co słyszałem telewizory cieszą się niby dobrą opinią (choć głównie za jakość obrazu), a nie wiem jak jest z ich trwałością.
    Klika lat temu kupiłem laptop Samsunga. Padła bateria, a właściwie spuchła, o czym się przekonałem jak go rozebrałem, bo mi się klawiatura trochę wybrzuszyła. Napisałem do autoryzowanego serwisu w sprawie wymiany baterii i napisali - sorry ale nie mamy już takiego asortymentu. Parodia jakaś.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    Samsung... Jakie z tymi sprzętami macie doświadczenia? ...
    Pralka, lodówka, micro, indukcja odpukać działają świetnie, u brata TV i zestaw kino ok.
    Problem ze sprzętem samsunga dotyczy budżetowych modeli i naszych sprzedawców, którzy nie mają skrupułów żeby brać i upłynniać na rynku odrzuty jakościowe z fabryki, które dostają za free.

Strona 223 z 272 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów