Szukaj
zostawcie ten temat bo sie jeszcze us do dupy koledze albo zadluzonej u niego firmie dobierze, a tego przeciez nie chcemy..... ktos musi przetestowac d3. pamietajcie o tym!
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
czek w bankujest najs
![]()
Test D3, cz. I
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6355
Nikon F-501, Canon 30D
Oglądam sobie "test" na Fotopolis i stronie piątej tego testu jest pokazane okienko do zapisywania parametrów obiektywów bez CPU. I pisze: Największa przysłona. Wydawało mi się, że istotniejsza jest dla pomiaru najmniejsza przysłona... Tak jak jest np. w moim D200. Czyli powinno być: "Największy otwór przysłony", jak to jest przetłumaczone w instrukcji do D200, a ponieważ na ekranikach wszelakich wyświetlaczy zawsze jest mało miejsca np. "Maks. otwór przysłony", lub "Najmniejsza przysłona". Chyba, że coś tu - w D3 - pozmieniali panowie inżynierowie... Ale jeśli mam rację, to - no cóż, jak to już nieraz bywało - znowu zatrudniono kogoś z językiem polskim mającego słabiutki kontakt.
Pozdrówka!
suchanek108
Po angielsku jest po prostu max. aperture, ktoś to nieprecyzyjnie przełożył. Tak czy owak, f/22 na pewno nie udałoby się ustawić, więc dylemat nie trwałby długo.
klepnełem wczoraj maila do Hong Kongu z pytaniem o D3 - koleś mi odpisał że mam się wyspać i spokojnie czekać
hyhyhy
byłem dzisiaj w 2 sklepach i wygląda na to, że wpisując się dzisiaj na listę oczekujących na D3 dostał bym go na przełomie styczeń - luty... tyle mają przedpłat ...
Skontaktuj się z nami