Wkładasz i leci.
Szukaj
Wkładasz i leci.
co sądzicie o takim modelu SONY ? Podobno modele od "85" są WARTE UWAGI pod względem kolorów, czerni. Matryca co prawda VA a nie IPS więc kąty widzenia słabsze... A to ma być TV do salonu jednak nie oglądamy filmów w 10 os![]()
Sony KD-55XG8596 - cena
Specyfikacja SONY
Nie jestem fanem SONY, nic od niech nie mam
Albo ten LG 55SM8600 - LG
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Głos na LG.
Napisy praktycznie wszystkie standardy działają, nośnik fat/ntfs/exfat, widzi nawet kopie dvd/bluray, kontenery divx, avi, mkv itd, możesz też odtwarzać z dysku wpiętego do routera albo z jakiegoś sieciowego, ewentualnie po wifi z czego tam chcesz.
- - - - kolejny post - - - - - -
Brałbym Sony ze względu na androida i dobre tanie soundbary do kompletu.
Albo https://www.euro.com.pl/telewizory-l...s8303-12.bhtml pod warunkiem że jest aktualizacja androida !
Ostatnio edytowane przez ksh ; 21-06-2020 o 15:21
Ten Sony ma panel Triluminos (duuuża zaleta). Poczytaj sobie o tej technologii, to nie jest taki zwykły LCD.
LG ma natomiast pilot Magic (super) i webOS (szybszy i prostszy od androida) oraz panel NanoCell (szeroki gamut i parę innych zalet).
Ale i tak ich miażdży nawet najtańszy OLED.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Mam TV z Androidem (8 ) Sony kd-55xf9005 i bardzo mieszane odczucia co do tego systemu w telewizorze. Jak już wspominałem, bardzo długi odczyt danych z dysku przenośnego 2,5 cala (do 10 minut nawet). Po wyłączeniu TV pilotem dysk nie przechodzi w stan uśpienia, cały czas pracuje.
Przy przeglądaniu zdjęć np. z pendrive telewizor nie zachowuje ich oryginalnych rozmiarów, wszystko skaluje (powiększa) na cały ekran. Powinien według mnie skalować tylko większe zdjęcia do ekranu.
TV po wyłączeniu pilotem pobiera ok. 24 W przez kilkanaście minut, po czym maleje do ok 1 W, ale często nie wiedzieć dlaczego ten pobór rośnie ponownie do 24W. Tak na przemian z sporą częstotliwością.
Polecany przez Ciebie w linku TV ma Androida 7, więc raczej lepiej pod tym względem nie będzie.
chyba będę musiał się przejechać do sklepu i obejrzeć te TV jak wygląda obraz... ale oglądanie TV w sklepie już jest wypaczone...
jakoś nie mam przekonania do tego AmbiLight... rozświetli mi cały pokój jak będę oglądać TV w nocy... a po co ?![]()
Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 21-06-2020 o 15:52
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Dzięki za odpowiedź. A jeszcze takie durne - lepiej za tą samą cenę "wypasiony" 65' czy "budżetowy" 75'?
PS. W ogóle z tych tańszych 75' co jest wartego uwagi? Bez wodotrysków. Tylko do oglądania filmów i PS.
Skontaktuj się z nami