Close

Strona 199 z 272 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 981 do 1 990 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    zastanawiam się czy jest sens zamiast telewizora kupować monitor/wyświetlacz, bo nie oglądam telewizji, tunerów tv kablowej, satelitarnej czy naziemnej nie potrzebują, a jedyne co podłączam to laptopa przez hdmi, dźwięk przez wyjście jack czy cyfrowo na wzmacniacz i kolumny
    a zależałoby mi na tym by na ścianie powiesić jak najcieńszą ramkę, niech to ma te 40+ czy 50 cali ale od ściany niech odstaje minimalnie
    da się tak? ma to sens? co uważacie? no i jak z jakością obrazu w takim przypadku, bo nie wiem czy mogę monitor 24 cale co mam w pracy porównywać
    Są takie, które nie odstają w ogóle i są ultra cienkie - niektóre OLEDy LG.

lg oled.jpg

lg oled 2.jpg
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myrele Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Są takie, które nie odstają w ogóle i są ultra cienkie - niektóre OLEDy LG.

ok, ciekawe propozycje, czyli lepiej iść w "pełnoprawny" tv ale cienki, gdzie cały sprzęt elektroniczny jest umieszczony w osobnej obudowie
    a przynajmniej się nie ograniczać, bo myślałem że cienki monitor zawieszony na ścianie, będzie lepszą opcją
    dzięki, nie znałem takich rozwiązań
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...Obecne TV są strasznie cieniutkie, philips ma ciekawie zrobione te ambient modele bez stopki i na ścianie to praktycznie jak obrazek.
    @koesh, powiedziałbyś też tak przykładowo o Sony KD-55XG9505 (7 cm cienkości czy może grubości ?). Chyba, że to przestarzały model bo z 2019 roku (czyli nie taki "obecny')

ksh
    Gość

Domyślnie

7cm to jest standard.

Domyślnie

7cm to jest standard.
    Chyba żartujesz, taki standard to był 11 lat temu z TV podświetlanymi lampami (świetlówkami) CCFL, a nie diodami LED. Przykładowo, mój stary 11 letni TV_Samsung LE40B651 ma 7,8 cm grubości (fakt, 8mm więcej niż "obecny standard" - czyli postęp jest )
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 20-06-2020 o 20:56

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale przecież nie całego TV tylko miejsca zazwyczaj na dole gdzie 7cm to standard, co z tego że większość ma np 1cm jeśli na dole już nie, wszystko cieńsze to slim, 4cm to już ultra slim, zerknij na modele producentów i jakieś zestawienia.

Domyślnie

Ale przecież nie całego TV tylko miejsca zazwyczaj na dole gdzie 7cm to standard, co z tego że większość ma np 1cm jeśli na dole już nie, wszystko cieńsze to slim, 4cm to już ultra slim, zerknij na modele producentów i jakieś zestawienia.
    @koesh, owszem można powiedzieć całego TV (czy ok. 80% powierzchni) przykładowe modele Sony KD-55XG9505 (2019r), Sony KD-55XF9005 (2018r). Spójrz na zdjęcia, przykładowo tu: klik
    Nie, żeby mi to jakoś przeszkadzało te 7cm grobości, tylko zwracam uwagę, że nie wszystkie współczesne TV są "strasznie cieniutkie" jak napisałeś.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 21-06-2020 o 10:07

Domyślnie

Kupując kilka lat temu tv odniosłem wrażenie, że modele odrobinę grubsze (lepiej powiedzieć jednakowej grubości na całej powierzchni) mają lepsze podświetlenie matrycy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Kupując kilka lat temu tv odniosłem wrażenie, że modele odrobinę grubsze (lepiej powiedzieć jednakowej grubości na całej powierzchni) mają lepsze podświetlenie matrycy.
    Zazwyczaj pewnie tak, bo te modele, które wymieniłem mają podświetlenie tzw. Direct LED, czyli diody podświetlające są za matrycą LCD.
    TV z podświetleniem tzw. krawędziowym są cieńsze. OLED wiadomo nie ma podświetlenia, może być jeszcze cieńszy.

Domyślnie

Sorry, nie mam TV od prawie 20 lat. Jak w praktyce wygląda oglądanie filmów z dysku/kartySD na TV? Wsadza się i leci, czy trzeba ratować się kompem?

Strona 199 z 272 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów