Robin.
Mogłeś kupić tv lcd za 4 tys.
A 2 zainwestować w abonament satki z kanałami hd
Efekt by był lepszy niż sd na plazmotronie![]()
Szukaj
Robin.
Mogłeś kupić tv lcd za 4 tys.
A 2 zainwestować w abonament satki z kanałami hd
Efekt by był lepszy niż sd na plazmotronie![]()
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
1nie ma opcji
już 1080p jest nierealne w dosyle. obecnie poza SF1,SF2,ZDF HD, ARD1 HD (te też 1080i) wszystkie inne ogólnodostepne TV nawet w HD nadają z tak żenującymi parametrami, że dyńka mała. większość dostępnych - nawet płatne C+ oferują bitrate maksymalnie koło 7-8 mbps. żeby obraz w 1080p był na prawdę gicior musiałby mieć jakieś 20 mbps+ . co powoduje, że niestety nieiwle zmieściło by się ich na transponderach. na jakąś dramatyczną poprawę przepustowości się nie zanosi (dopiero co wprowadzono DVB-S2).
w wypadku 4k mówimy o zbliżaniu się do 100mbps jako sensowne minimum dosyłowe :/ - o takich przpustowościuach pomarzyć może większość amerykanów - a to w końcu największy rynek. wniosek - dopóki FTTH nie będzie w każdym domu to 4k nie ma szans.
BTW - nośnika następcy BD też nie widać na horyzoncie.
EDYTA
z ciekawostek - zaleceniem europejskiej unii nadawczej było nadawanie HD w formacie 720p jako lepszej od 1080i w przypadku scen dynamicznych - filmy i sport. 1080i zalecano tylko do talkshow i teatru tv.
magia cyferek i moc marketnigu zrobiły nam kuku
Ostatnio edytowane przez siona ; 19-02-2014 o 13:54
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Siona, ale kiedyś internet 512 kB/s też był nie do wyobrażenia. A teraz mało kto o takich prędkościach pamięta.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
owszem
tylko dojście do VDSL nie wymagało zmiany infrastruktury - ale tu już wiele się nie da zrobić a i VDSL ma aplikację tylko do 2km od centrali. pamiętaj, że zmiana urządzeń jest kosztowna ale to mały pikuś w porównaniu do wymiany okablowania. pamietaj też, że eter również nie jest z gumy.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
FHD na ścianę nie kupię, bo piksele wielkości płytek na ścianie będą mnie wkurzać![]()
Jeśli chodzi o aktualne możliwości techniczne dla xxxK - mam czas, poczekam![]()
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Siona, VDSL rzadko działa powyżej 1000 m od centrali.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Ale za plazmotrona zapłaciłem 3599więc trochę więcej niż połowę tego co trzeba by wydać na satysfakcjonujący mnie LCD o wielkości 50 cali, ale w tym rozmiarze bardzo mały wybór jest. Nawet LCD w rozmiarze 47 cali to wydatek 4-4,7kzł. Nie potrzebuje jakiś abonamentów płacić.
No nie ma, ale życie ma taką cechę, że trzeba iść na kompromisy. W ogóle to straszny golas ten model ST. Nie ma w nim nic co powinien mieć współczesny telewizor. Wiadomości, kawa czy herbata i prognozę pogody będę se nagrywał na zewnętrzny tuner DVBT od starego telewizora mi został.
Skontaktuj się z nami