Close

Strona 150 z 272 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 2712

Domyślnie

Robin.
    Mogłeś kupić tv lcd za 4 tys.
    A 2 zainwestować w abonament satki z kanałami hd
    Efekt by był lepszy niż sd na plazmotronie
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Mają wiele trybów wyświetlania i ingerowania w obraz. Jest tego nie mniej, niż w wysokich modelach TV, a moze nawet więcej plus funkcje dostępne tylko dla projektorów. Co do audio, przy takiej jakości obrazu, niekorzystanie z zewnętrznego dźwięku przestrzennego to grzech.
    Jeśli tak, to git Czekam w takim razie na rozwój sytuacji (4K, 8K, 16K .... ) i dostępność materiałów
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    (4K, 8K, 16K .... ) i dostępność materiałów
    1nie ma opcji
    już 1080p jest nierealne w dosyle. obecnie poza SF1,SF2,ZDF HD, ARD1 HD (te też 1080i) wszystkie inne ogólnodostepne TV nawet w HD nadają z tak żenującymi parametrami, że dyńka mała. większość dostępnych - nawet płatne C+ oferują bitrate maksymalnie koło 7-8 mbps. żeby obraz w 1080p był na prawdę gicior musiałby mieć jakieś 20 mbps+ . co powoduje, że niestety nieiwle zmieściło by się ich na transponderach. na jakąś dramatyczną poprawę przepustowości się nie zanosi (dopiero co wprowadzono DVB-S2).
    w wypadku 4k mówimy o zbliżaniu się do 100mbps jako sensowne minimum dosyłowe :/ - o takich przpustowościuach pomarzyć może większość amerykanów - a to w końcu największy rynek. wniosek - dopóki FTTH nie będzie w każdym domu to 4k nie ma szans.
    BTW - nośnika następcy BD też nie widać na horyzoncie.

EDYTA
    z ciekawostek - zaleceniem europejskiej unii nadawczej było nadawanie HD w formacie 720p jako lepszej od 1080i w przypadku scen dynamicznych - filmy i sport. 1080i zalecano tylko do talkshow i teatru tv.
    magia cyferek i moc marketnigu zrobiły nam kuku
    Ostatnio edytowane przez siona ; 19-02-2014 o 13:54
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Siona, ale kiedyś internet 512 kB/s też był nie do wyobrażenia. A teraz mało kto o takich prędkościach pamięta.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

owszem
    tylko dojście do VDSL nie wymagało zmiany infrastruktury - ale tu już wiele się nie da zrobić a i VDSL ma aplikację tylko do 2km od centrali. pamiętaj, że zmiana urządzeń jest kosztowna ale to mały pikuś w porównaniu do wymiany okablowania. pamietaj też, że eter również nie jest z gumy.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

FHD na ścianę nie kupię, bo piksele wielkości płytek na ścianie będą mnie wkurzać

Jeśli chodzi o aktualne możliwości techniczne dla xxxK - mam czas, poczekam

Domyślnie

Siona, VDSL rzadko działa powyżej 1000 m od centrali.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Robin.
    Mogłeś kupić tv lcd za 4 tys.
    A 2 zainwestować w abonament satki z kanałami hd
    Efekt by był lepszy niż sd na plazmotronie
    Ale za plazmotrona zapłaciłem 3599 więc trochę więcej niż połowę tego co trzeba by wydać na satysfakcjonujący mnie LCD o wielkości 50 cali, ale w tym rozmiarze bardzo mały wybór jest. Nawet LCD w rozmiarze 47 cali to wydatek 4-4,7kzł. Nie potrzebuje jakiś abonamentów płacić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ale za plazmotrona zapłaciłem 3599 więc trochę więcej niż połowę tego co trzeba by wydać na satysfakcjonujący mnie LCD o wielkości 50 cali, ale w tym rozmiarze bardzo mały wybór jest. Nawet LCD w rozmiarze 47 cali to wydatek 4-4,7kzł. Nie potrzebuje jakiś abonamentów płacić.
    Czyli model ST Chwileczkę, ale on nie ma zapisu przez USB, co było dla ciebie istotne

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Czyli model ST Chwileczkę, ale on nie ma zapisu przez USB, co było dla ciebie istotne
    No nie ma, ale życie ma taką cechę, że trzeba iść na kompromisy. W ogóle to straszny golas ten model ST. Nie ma w nim nic co powinien mieć współczesny telewizor. Wiadomości, kawa czy herbata i prognozę pogody będę se nagrywał na zewnętrzny tuner DVBT od starego telewizora mi został.

Strona 150 z 272 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów