Close

Strona 1647 z 1914 PierwszyPierwszy ... 647114715471597163716451646164716481649165716971747 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 461 do 16 470 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Coś jest w >>tym<< żarcie
    Tylko dziś pod blokiem widziałem lisa, ale nie w desperacji tylko ładnego, wykarmionego. Dzików nie liczę, bo ogólnie przejęły dzielnię i stołują się u nas trzy razy dziennie od wielu lat. Ostatnio kilka minut od bloku natknąłem się na sarny, pierwszy raz widziałem dzięcioła czarnego, który sobie sfrunął na ścieżkę z 10 metrów ode mnie. W samym lesie zatrzęsienie wiewiórek i dużo myszy. Zwierz przejął las

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Przerobiłem troszkę tych chińskich adapterów także sigmę, wiem że A7II pod względem kompatybilności adapterów jest taka sam jak A7III...
    Wybacz, ale daleko od prawdy jesteś. To, że coś działa na A7II nie znaczy, że działa tak samo na A7III albo A7RIV. Dodatkowo dochodzi też nowy firmware w przelotkach. Także wiedza na temat przelotek, które kiedyś przerobiłeś z A7II jest cenna, ale tylko o ile piszesz o A7II czyli aparacie sprzed prawie 6 lat. Ciężko to porównywać ze współczesnymi Sony i niezbyt to uczciwe w porównywaniu z najnowszymi Zetkami czy RFami zważywszy na to, że AF w A7II sam w sobie i nawet ze szkłami natywnymi szału nie robi

ksh
    Gość

Domyślnie

Zgadza się, nie zmienia to jednak faktu że wiele wychwalanych obiektywów do Sony działa na Zetkach i to jak widać poprawnie
    Ale wiem że każdy argument odbijesz i z tematu zrobimy szambo.

Domyślnie

Tego nie jestem pewny, widziałem yutubki gdzie nie wyglądało to zbyt różowo. Pozostaje jeszcze kwestia, którą nie raz już poruszałem, czyli bezpieczeństwa oraz tego czy za jakiś czas nadal będzie to działać (np przy zmianie firmware w szkle lub w body). No, ale jeśli ktoś się tego nie boi to może zaryzykować. Tyle, że kupowanie szkieł Sony w dłuższej perspektywie obróci się przeciwko Nikonowi. Nie od dziś wiadomo (a może nie wiadomo, ale sporo o tym czytałem), że zarabia się głównie na obiektywach i peryferiach także takie zakupy mogą zaszkodzić Nikonowi bardziej niż aparaty Sony. Kiedyś czytałem o tym, że w początkowej fazie posiadacze Sony nabijali portfele włodarzom Canona, bo nie mając obiektywów we własnym systemie kupowali nie tylko Sigmy ale i sporo EFów.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 03-05-2020 o 21:58

ksh
    Gość

Domyślnie

No cóż, różnie z tym wszystkim może być, w marcu miał być Sony A7IV i dobrze że nie czekałem na to żeby kupić taniej trójkę, zresztą kwestia cen obecnie jest koszmarna, Sony przesuneło premiery na 2021, Canon widać chce wpuścić sporo modeli, a Nikon to ja juz sam nie wiem co wymyślą.
    Obiektywy, miało być w Nikonie kilka na wiosnę, a mamy obsunięcia na jesień, o ile z puszkami można sobie darować to jednak rynek/klient nie wybaczy braku obiektywów.

Ja czekam na przecenę tamrona 35-150 i będę zadowolony, manualne stałki dają mi nadal dużo zabawy, a że wyjazdy najbliższe pewnie na jesień to mam czas.
    Na zoomy tamrona do Sony nie stać mnie zwłaszcza że po długim czasie obecności na rynku 28-75 nie staniało, więc widać że polityka cenowa jest szalona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...Sony przesuneło premiery na 2021, Canon widać chce wpuścić sporo modeli, a Nikon to ja juz sam nie wiem co wymyślą...
    Odnośnie Nikona to nie wiem. Canon ma chyba w planach jeden model, ale za to wypasiony. Sony i przesunięcie premier na 2021 to już chyba nieaktualne, z resztą to nie było oficjalne stanowisko firmy tylko zwykłe ploteczki. Teraz mówi się o 7IV w drugiej połowie roku i premierze eSki z tego co pamiętam we wrześniu. Ale to też są plotki.

Domyślnie

Nie stać mnie na takie zabaweczki (no może poza pierwszą a9 mocno zużytą z drugiej ręki) dlatego czekałem aż ktoś to w końcu pokaże. Można się podniecać tym, że super lustrzanka 1DX także potrafi 20fpsów (bo faktycznie potrafi i faktycznie jest super), ale jednak fps fpsowi nierówny i na razie nic się nie zmieniło więc poza A9 nie ma na rynku nic do ultra szybkiej akcji. Oczywiście nie zawsze to wyjdzie, ale trzeba mieć świadomość tego, że do czasu powstania pełnoklatkowej migawki centralnej ta elektroniczna ma swoje ograniczenia.

I jako przerywnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    do czasu powstania pełnoklatkowej migawki centralnej ta elektroniczna ma swoje ograniczenia.
    Miałeś na myśli globalną?
    Centralna jest nawet do LF i MF
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No tak. Trochę za dużo drinków wczoraj było. Z tą ultra szybką akcją też trochę przesadziłem, bo 1DXIII ma przecie bardzo szybką serię przy użyciu mechanicznej migawki (tyle, że wtedy punkty AFu rozłożone są tradycyjnie na środku jak w innych lustrzankach). Chodziło mi, chyba, o to, że trzeba do tych 20,30,60 fpsów podchodzić z rezerwą, bo zazwyczaj wiąże się to z pewnymi ograniczeniami.

Obiecuję, że to już ostatnia wrzutka o 70-180. Bardzo długi, ale za to wyczerpuje temat:

Domyślnie

Wrzucaj, wrzucaj, przynajmniej nie trzeba tracić czasu na szukanie
    Ciekawe jak będzie w realu z AF-C ?

Domyślnie

Dal mnei wystarczy jak bedzie tak jak 85 1.8 sonego
    a6400
    85 sony 1.8
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC02386_DxO.jpg
Wyświetleń:	8
Rozmiar:	3,80 MB
ID:	39140

Strona 1647 z 1914 PierwszyPierwszy ... 647114715471597163716451646164716481649165716971747 ... OstatniOstatni