Close

Strona 1648 z 1914 PierwszyPierwszy ... 648114815481598163816461647164816491650165816981748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 471 do 16 480 z 19131
    ksh
    Gość

Domyślnie

Co do technologicznych nowinek jakie często pierwszy wrzuca Sony to zaskoczyło mnie że nie poszli o krok dalej w A9II, niby mają przygotowane sensory pełna klatka z globalną migawką ale nadal nie wpakowali do sprzętu, podobnie z A7sIII gdzie miało być też coś rewolucyjnego pod tym względem, a tu już rok poślizgu, czyli jakieś problemy to sprawa, sensor global shutter to nie wszystko okazuje się jak widać.
    Taki sensor niesie za sobą inne udogodnienia zwłaszcza związane z EVF i parametrami video, no i też kwestia szumów jakie generuje czyli ISO może być rewelacyjne, jednak jak takie ilości danych przesyłać przez elektronikę, która zje wtedy każda ilość energii, a na końcu jak to zapisać żeby nie zatykac i tak gigantycznych buforów ?

Domyślnie

Nie wiadomo ile poślizgu ma SIII, bo Sony nigdy nie chwaliło się datą premiery (a przynajmniej ja sobie tego nie przypominam). Chwalenie się tym, że będzie to coś niesamowitego faktycznie było, ale co komu po takich przechwałkach? Nikon też się chwalił, że ich nowy bezlusterkowy system wszystkich zwali z nóg i nic takiego się nie pojawiło. Niesamowicie to w specce wygląda nowy Canon r5 i szczerze wątpię, by Sony pokusiło się o coś lepszego. Może tańszego, bo ten Canon prawdopodobnie będzie kosztować ze dwie walizki dolarów. Nie jestem też pewny czy sony faktycznie ma gotowe pełnoklatkowe matryce z globalną migawką. Z tego co mi się przypomina na razie wiadomo tyle, że jakieś specyfikacje pojawiły się w necie, ale raczej były to mniejsze matryce i miały one być montowane w jakichś kamerach przemysłowych a nie w aparatach.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 05-05-2020 o 12:11

ksh
    Gość

Domyślnie

Canon R5 i R6 ma być, więc uderzają w górną i dolną półkę, osobiście uważam że na rynku zostanie jeden mocny gracz jakim jest i będzie Canon, nie przeszkadza mi to jednak cieszyć się z Nikona Z6 i może kiedyś czegoś nowszego jeśli nie padnie firma, a za Sony trzymam kciuki bo to była i jest firma, która złamała duopol i zmowę technologiczną/cenową między Canon i Nikon.
    Bez silnego Sony w foto nie będzie technologicznego postępu, Samsung planuje wrócić do produkcji dużych sensorów co wydaje się ciekawe, TowerJazz to wielka niewiadoma.

Domyślnie

Świeże przygody z serwisem Sony:

Jak niektórzy wiedzą, mam sobie między innymi FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS.
    Kupiony w maju 2018.
    Niedługo po kupnie, przy zdjęciach pełni księżyca, szlag trafił obracanie pierścienia statywu.
    Śruba kręciła się w kółko, pierścień ani drgnął.
    Cholerny badziew, ale nie przeszkadzało mi to specjalnie, i tak zeszło z reklamacją, aż termin zaczął być gorący, znaczy, gwarancja się kończyła.
    Zatem w poniedziałek (04.05.2020) wreszcie siadłem do zgłoszenia usterki.

Strona Sony nie zawiodła w swojej tradycyjnej zawodności - brawo Wy! - jakakolwiek próba zgłoszenia naprawy przez My Sony - z dowolnego kompa, IP, przeglądarki - kończyła się komunikatem "Twoja sesja wygasła" albo szeregiem "cienkich czerwonych linii", mówiących o błędzie.

Po kilkunastu takich próbach spróbowałem oszustwa - że nie mam konta w My Sony.
    Wtedy udało się od razu - rejestracja zgłoszenia przeszła, zapowiedź kuriera na wtorek (05.05.2020), podpisała się firma Proclub.
    Następnego dnia (06.05.2020) mail, że sprzęt przyjęty.
    Kolejnego (07.05.2020), że naprawiony (wymiana pierścienia mocowania statywu) i odesłany.
    Dziś (08.05.2020) mam naprawiony sprzęt u siebie.

Wnioski? Sami sobie wyciągnijcie.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Zenit górą
    Nadir dołem.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Klient z My Sony jest bardziej awanturujący się.

Domyślnie

Od czasu do czasu bawię się Sa18/2.8, na porządne przetestowanie nie ma póki co nadziei
    Zauważyłem póki co, że szkiełko ma całkiem dobre boki i rogi, tzn. oprogramowanie sobie ładnie z tym radzi. Niestety nie wiem, czy będzie to widać, bo kompresja zjada detal. JPG z puszki, A7RII, f6.3, 1/400s, nic nie ruszany tylko minimalnie podostrzony po zmniejszeniu. Dla mnie zaskoczenie na plus, że takie g. radzi sobie na matrycy 42Mpix, lupka 1:2 i wszystko normalnie ostre na monitorze. Do krajobrazu nieźle jeśli idzie o detal.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC02834_L.JPG
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	1,28 MB
ID:	39204

Strona 1648 z 1914 PierwszyPierwszy ... 648114815481598163816461647164816491650165816981748 ... OstatniOstatni