Close

Strona 42 z 90 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 898

Wątek: COVID-19

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Masz absolutna racej. Tzn jak chcesz sie zapisac do specjalisty to miesiace czekania...albo prywatnie odplatnie w ciagu paru dni u "platnego lekarza". Ale w naglych wypadkach to ostry dyzur gdzie trzeba spedzic 5-10 godzin ale zostaniemy przyjeci na pewno i uzyskamy pomoc.
    A w razie wypadku karetka cie zwinie, szpital i nikt nie zapyta o ubezpieczenie.
    To jest mocno niesprawiedliwe i wypatrzone, właśnie takie teksty tworzą ferment.
    Nie twierdzę że u nas służba zdrowia jest super naj naj ale mam raczej styczność z tą lepszą jej częścią jaka jest w Krakowie i szpitale specjalistyczne, jak i sor czy całodobowa pomoc jest obecnie na bardzo wysokim poziomie.
    Oby to dalej szło tak jak przez ostatnie lata to mam nadzieję że za 10-15 lat będzie można osiągnąć poziom krajów zachodnich.
    Patologia była i jest, to trzeba eliminować i naprawiać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...
    Oby to dalej szło tak jak przez ostatnie lata to mam nadzieję że za 10-15 lat będzie można osiągnąć poziom krajów zachodnich.
    ...
    A ja Ci mówię, że powinieneś się modlić, aby to nigdy nie nastąpiło.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    To jest mocno niesprawiedliwe i wypatrzone, właśnie takie teksty tworzą ferment.
    Nie twierdzę że u nas służba zdrowia jest super naj naj ale mam raczej styczność z tą lepszą jej częścią jaka jest w Krakowie i szpitale specjalistyczne, jak i sor czy całodobowa pomoc jest obecnie na bardzo wysokim poziomie.
    Patologia była i jest, to trzeba eliminować i naprawiać.
    Zaden ferment. Opisale mswoje wlasne doswiadczenia i jak to postrzegam. Lepiej miec kiepsko dzialajaca (pod wzgledem czasu oczekiwania) opieke niz jej wogole nie miec. Co do fachowosci lekarzy w Polsce mam zero zastrzezen.
    No nie wiem czy chcialbym miec tak jak opisuje 90s w UK, gdzie nie chca po niego przyjechac jak jest w zlym stanie i ma podejrzenie wirusa.
    Jesli ty albo ja by w takim stanei zadzwonil teraz po karetke, wszystko opisal i byloby podejrzenie kotronawirusa, to smiem twierdzic zeby przyjechali.

P.s
    W Wawie wykryto koronawirusa u pracowniaka szpitala (niedawno wrocil z zagranicy)...caly szpital czasowo zamkneli celem dezynfekcji. Na ul.Banacha, czyli przystanek tramwajowy ode mnie...ekstra.
    Kij tam, ja robie na zlecenie. Spier...lam z roboty i ewakuuje sie w jakies Bieszczady czy na inne zadupie.
    Ale powaznie wolabym w obecnej sytuacji mieszkac na jakims wygwizdowie gdzie psy du..mi szczekaja niz w Wawie.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 20-03-2020 o 01:29
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

W Wawie wykryto koronawirusa u pracowniaka szpitala (niedawno wrocil z zagranicy)...caly szpital czasowo zamkneli celem dezynfekcji. Na ul.Banacha
    Jeden z dyrektorów, wrócił z Alp włoskich. Ominął kwarantannę i kontynuował pracę mimo iż wiedział o potwierdzonym zakażeniu u żony.
    Ciekawe czy za to odpowie..

Domyślnie

To jest skrajnie nieodpowiedzialne i przerazajace...jeszcze pracownik szpitala, ktory powinien byc swiadomy bardziej niz "zwykla" osoba z ulicy.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    ...
    Ciekawe czy za to odpowie..
    Prawdopoobnie wyłga się grzywną, a powinien odpowiadač za świadome sprowadzenie niebezpieczeństwa utraty zdrowia lub życia wielu osób.
    NIKON

Domyślnie

Dziękuje koledzy.

W UK szacuje się że jest już ponad 20.000 zarażonych. Mamy pandemie więc masz większe szanse że masz wirusa jak cokolwiek innego.
    Ile razy człowiek w życiu dzwoni po pomoc bo źle się czuje? 0
    To samo robią Włochy, dzwonisz i z automatu jesteś z wirusem.
    W Polsce jak skala skoczy będzie to samo.

Nie da się nic zrobić. Mi się paracetamol skończył i dlatego dziś poczułem jak się faktycznie czuje. Wróciłem do tabletek bo znajomy nam podrzucił przez drzwi. I pomagają z bólem. I tylko tyle. Organizm leci na 120% przebieram się kilka razy dziennie i śpię chyba po 16 godzin.

Najgorsze że ja z domu to tak średnio raz w tygodniu wychodziłem na zakupy i to Lidl i do domu. Biorąc okres od infekcji do objawów to się wszystko by zgadzało.

Więc te statystyki tworzą iluzje że ma się jeszcze czas i że problem dopiero przyjdzie.
    Sami widzicie że mi testów nie zrobią a ile jest takich osób jak ja? Zdecydowana większość.
    Stan ciężkie i leczenia będą testowane bo to ma kluczowy wpływ na leczenie. Cała reszta z automatu zarażona i izolacja.

Domyślnie

Ustawa Kodeks Karny

Art. 165. Sprowadzenie niebezpieczeństwa powszechnego
    NIKON

Domyślnie

Kij tam, ja robie na zlecenie. Spier...lam z roboty i ewakuuje sie w jakies Bieszczady czy na inne zadupie.
    Chyba nie wiesz jak zadupie czeka teraz na gości z dużych ośrodków - chyba tak jak wszyscy czekamy na tych , którzy wyjechali z Polski
    przed tygodniem lub dwoma by "przeczekać" a teraz żałośnie błagają by ich zabrać do kraju, bo pieniądze się skończyły. A zaraza nie.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Jeden z dyrektorów, wrócił z Alp włoskich. Ominął kwarantannę i kontynuował pracę ...
    Przykład idzie z góry - choćby od "trzeciej osoby w kraju". Też "lekarz".

Domyślnie

Calkiem niedawno do lekarzy mówili „niech jadą”, chcieli ściągać z Ukrainy. A teraz apelują. To sie nazywa hipokryzja.
    Powinni wprowadzić stan wyjątkowy, ale tego nie zrobia, bo wtedy wybory najszybciej 90 dni po jego zakończeniu. A wtedy każdy juz zobaczy, ze z gospodarki nie ma co zbierać i zamiast rozdawać na wszystkie mozliwe strony trzeba bylo myśleć.

Strona 42 z 90 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów