Close

Strona 3 z 90 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 898

Wątek: COVID-19

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja od dawna nie miałem czasu żeby wrócić sobie to grania w civilizacje, no to wczoraj kupiłem i przypominam sobie

Wątpię żeby w maju już było nagle po całej epidemii, patrząc na resztę europy to w maju może zacznie wirus zwalniać.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    W sumie jedynie wspomaga się pacjentów witaminami, uzupełnia elektrolity i tyle.
    Akurat mam w rodzinie ludzi w służbie zdrowia i tak to nie wygląda, przy wirusie leczy się objawy, w tym przypadku największy problem to płuca, leczenie typowe przy grypach plus od wczoraj zezwolono na stosowanie leków jakie w japonii i chinach stosowali czyli na ebole, malarie, hiv...

Domyślnie

Nie ucz ojca dzieci czynić.

Jasne, że leczy się, ale jedynie powikłania.

PS. Na kryzys dobry jest Crysis.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Polski Adamed już wprowadza chinine czy też jakąś pochodną.

Domyślnie

Ja też chory jestem, pewnie grypa. Odwołałem wczoraj sesje która miała być w niedziele. To dziś rano przyszli pod moje drzwi i prosili abym zdjęcia robił. Jedno z nich też chore a to impreza urodzinowa dla dzieci. W UK jest nakaz aby dzieciaki chodziły do szkoły. Dziś nawet oglądając materiał o geopolityce padło stwierdzenie że w UK chcą aby wirus przeszedł po wyspie i „wzmocnij społeczeństwo”

Moim zdaniem jak na razie to poza Chinami to Polska najwiecej kładzie na te walkę. I tu nie chodzi nawet o nas tylko ten bufor służby zdrowia aby starsi ludzie mogli chorować w szpitalach a nie umierać w domach.

Nie chce też wchodzić na teorie spiskowe ale przy konflikcie USA Chiny cała
    Sytuacja jest mocno podejrzana. Chiny już oficjalnie oskarżają USA o tego wirusa. Więc oby ta choroba nie była najmniejszym naszym zmartwień najbliższych miesięcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...
    Tematu polityki nie ruszam bo pozabijalibyśmy się tu pewnie, napiszę tylko że mam nadzieję że opozycja nie będzie przeszkadzać bardziej niż teraz bo sięgają dna.
    Właśnie sam sięgnąłeś dna. Szkoda, że się jednak nie powstrzymaleś. Jeśli wierzysz w realną pomoc państwa, miłego oczekiwania.

Domyślnie

Mi już w tym tygodniu kilka zleceń odpadło, w przyszłym również. Dwa razy targi, jakieś szkolenie, ale też sesje wizerunkowe dla firm i zdjęcia na produkcji i portrety biznesowe. Większość na szczęście po prostu przeniesiona na bliżej nieokreśloną przyszłość, ale tak czy siak niefajnie. Do tego zrobiła się cisza i nie zapowiada się żeby coś nowego wpadło. Zresztą i tak planuję najbliższe dwa tygodnie spędzić w domu bez wyłażenia, mam trochę zaległości obróbkowych więc akurat nadgonię, na razie jeszcze bardzo nie cierpię z tego powodu.

Co będzie dalej - na razie raczej nikt nie wie, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać...

Domyślnie

Leming, to leming, nic poradzić nie można.
    NIKON

Domyślnie

Leming, to leming, nic poradzić nie można.
    Kogo nazwałeś w ten sposób i dlaczego? Co to dla Ciebie oznacza?
    Pytam poważnie.

- - - - kolejny post - - - - - -

A w temacie wrzucam wywiad, który uważam że warto przeczytać.

https://polskatimes.pl/dr-pawel-grze...r/c15-14853523

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Kogo nazwałeś w ten sposób i dlaczego? Co to dla Ciebie oznacza?
    Pytam poważnie.
    Definicję masz w sieci, nie trzeba nic dodawać.
    NIKON

Domyślnie

Definicję masz w sieci, nie trzeba nic dodawać.
    Może według Ciebie. Tym słowem ciągle ktoś określa swoich przeciwników. Jedni mówią że to małomiasteczkowe i wiejskie masy, które przyjechały za pracą do dużych miast, inni znowu mówią że to właśnie CI którzy nie ruszają się z domów, tylko łykają papkę z mediów.
    W innym przypadku lemingi to tłum słuchający specyficznego radia, albo odwrotnie emigranci, którzy nie chcieli patrzeć na to co się dzieje w kraju.

Kim są lemingi według Ciebie?

Od razu powiem, że dla mnie od dziecka to są lemingi:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Leming_norweski

Strona 3 z 90 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów