Close

Strona 189 z 272 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 881 do 1 890 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie nie mają. Natomiast rzeczywiście dobry projektor swoje kosztuje i tu nie ma zlituj się.

A po co w to inwestować? Wystarczy najzwyklejszy z "elektrycznego" - ja takie kupuję nawet do instalacji i nie ma żadnych problemów.
    No to masz chyba szczęście. Bo ja najpierw też kupiłem zwykły i z tego co pamiętam, chyba przy oglądaniu TV obraz był, ale jak włączyłem film na blueray, to nie było obrazu. Pomogła dopiero wymiana na porządny kabel. Więc jak widzisz, jest różnica. Może masz krótki kabelek i dlatego on sobie radzi. U mnie kabel ma 10m. Napisałem to na podstawie własnego doświadczenia, a nie jakichś zasłyszanych opinii.
    Różnica jest też w stosowaniu kabli przy głośnikach. Nie powiesz mi też, że nie ma między zwykłymi kablami lub o małych średnicach, a lepszymi lub grubszymi.
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

Koszt kalibracji to ok 500 zł
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Orientujesz się kosztach takich kalibracji? I czy taka kalibracja po czasie się rozjeżdża ?
    Generalnie ustawienia fabryczne w tym LG dla mnie są praktycznie "idealne". Próbowałem coś tam zmieniać po swojemu, ale zawsze wracałem do ustawień fabrycznych. Ciekaw jestem jak to wygląda po kalibracji, skoro na fabrycznych jest tak dobrze.
    Róznica po kalibracji nie będzie spektakularna i nie jest konieczna na już. Jak sam widzisz, OLED daje bardzo dobry obraz zaraz po wyciągnięciu z pudełka. Są to niuanse, ale dla wprawnego oka zauważalne.

Ja za kalibrację dwóch TV i dwóch monitorów zapłaciłem w sumie 900 zł, trwało to w łacznie 3 godziny.

P.S. OLEDy LG dostają właśnie nowy soft który jeszcze bardziej poprawia krawędzie i gradient, warto zainstalować.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    No to masz chyba szczęście. Bo ja najpierw też kupiłem zwykły i z tego co pamiętam, chyba przy oglądaniu TV obraz był, ale jak włączyłem film na blueray, to nie było obrazu. Pomogła dopiero wymiana na porządny kabel. Więc jak widzisz, jest różnica. Może masz krótki kabelek i dlatego on sobie radzi. U mnie kabel ma 10m. Napisałem to na podstawie własnego doświadczenia, a nie jakichś zasłyszanych opinii.
    Bywa, że trafi się guano - trzeba mieć sprawdzone źródło. Zajmuję się instalacjami rzutników i nie kupujemy żadnych wypasionych kabli (nie podam źródła, bo nie chcę reklamować) ale to są koszty rzędu 150 zł przy 15m /najczęstsza długość jakiej używamy/.
    Różnica jest też w stosowaniu kabli przy głośnikach. Nie powiesz mi też, że nie ma między zwykłymi kablami lub o małych średnicach, a lepszymi lub grubszymi.
    Ale kable głośnikowe to zupełnie inna historia niż hdmi.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

No tak, ale wydając 150zł za kabel to nie 30 czy 50 w jakiejś Biedrze. Więc jednak nie jest tak jak napisałeś, że wystarczy "najzwyklejszy z "elektrycznego""
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

No tak, ale wydając 150zł za kabel to nie 30 czy 50 w jakiejś Biedrze. Więc jednak nie jest tak jak napisałeś, że wystarczy "najzwyklejszy z "elektrycznego""
    A od kiedy Biedra to sklep elektryczny ....
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cena nie jest żadnym wyznacznikiem. Jakiś Japończyk produkuje kable zasilające po 40.000 PLN za dwumetrowy. Naprawdę sądzisz, że jest on 10.000 razy lepszy od tego dodawanego do sprzętu
    grającego "gratis"?

Domyślnie

Napisałeś w cudzysłowie "elektrycznego", więc niekoniecznie z typowo, sticte profesjonalnego sklepu. Mniejsza o to, wiadomo o co chodzi.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Cena nie jest żadnym wyznacznikiem. Jakiś Japończyk produkuje kable zasilające po 40.000 PLN za dwumetrowy. Naprawdę sądzisz, że jest on 10.000 razy lepszy od tego dodawanego do sprzętu
    grającego "gratis"?
    Oczywiście, że nie. Nie ma co ślepo patrzeć na cenę. Jednak często ta cena rzeczywiście z czegoś wynika i "z gówna bata nie ukręcisz".
    Sam jestem zwolennikiem szukania złotego środka i wiem, że w wielu przypadkach nie ma sensu przepłacać, np. tylko za markę czegoś, bo coś tańszego, może bić coś droższego na głowę pod względem parametrów. Jednak nie oczekujmy cudów po kablach za 30zł, bo samo to, świadczy, że użyto tam byle jakich materiałów. W końcu Chińczyk to wyprodukował za jakieś 10zł, albo mniej, a pozostała kwota to kolejne narzuty. Na szczęście w wielu przypadkach można podpytać o specyfikację urządzeń, obejrzeć jakieś testy itp.itd.
    Sam ostatnio kupowałem monitor i np. nie było w specyfikacji podanego %SRGB. Napisałem więc do producenta, poczekałem na odpowiedź z Tajwanu i już wiem co mam, z podaniem konkretnego modelu matrycy jaki wsadzili na rynek europejski. A nawet żaden sklep się nie pofatygował aby o to zapytać bo nikt, na żadnej stronie nie podaje tej informacji. Jak widać, czasami wystarczy po prostu chcieć ,a nie ślepo wierzyć cenom czy reklamom

ksh
    Gość

Domyślnie

Kabel zasilający jeśli ma naklejke CE daje to samo co kabel za tysiące euronów.
    Kabel głośnikowy jeśli ma parametry zgodne z przeznaczeniem ( czyli tak gdzieś od 8zł/m ) to będzie tak samo "grał" jak dużo dużo droższy, kwestia ekranowania jako dodatek, kable głosnikowe to tez voodoo i szkoda nawet temat ruszać.
    Kable sygnałowe cyfrowe jeśli są zgodne ze specyfikacją to nie ważne czy z biedry za 30zł czy jakiś robiony ręcznie w galaktyce andromedy.

Ja mam kabel HDMI wsadzony na stałe pod tynk 12 lata temu i latało na nim FHD i lata 4K, a za 15 metrów zapłaciłem wtedy 60zł, dwa filtry i ekranowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Kabel zasilający jeśli ma naklejke CE daje to samo co kabel za tysiące euronów.
    Nie zgodzę się. Na własnym przykładzie przerabiałem 2 rodzaje kabli. Naklejka CE wiesz co jest warta Często są to produkty na zasadzie "China Export" , które tak naprawdę z certyfikatem nie mają nic wspólnego i z tego co kojarzę, wiele z nich ląduje później na listach UOKiK jako produkty niebezpieczne albo inne, które nie spełniają swojej roli.
    Ale dobra, każdy niech robi co chce Wolny kraj.
    Poza tym, widzisz. Sam piszesz np. o kablu do nagłośnienia za min. 8zł. Więc jednak jesteś świadom tego, że np. kabel za 2zł/m będzie nic nie wart. Więc poniekąd, sam sobie zaprzeczasz.

Strona 189 z 272 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199239 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów