Tylko pytanie czy nowszy korpus ma lepsze ISO ? Nie raz na tym forum czytałem, że postęp w apsc praktycznie nie istnieje, zatrzymał się i teraz są tylko kosmetyczne zmiany.
@
cybulski oczywiście, że nie zrobię lepszych zdjęć tylko dlatego, że zmienię korpus. Chodzi mi tylko o to, że czasami ciężko cokolwiek zrobić, kiedy czasy mam rzędu 1/10s a ISO już 3200....wyżej na iso nie wskoczę bo już się masakruje obrazek. Canon 6d i pochodne odpadają...nie ta waga. Czy zmieniając puszkę z X-T10 na X-T30 różnicę w ISO zobaczę ? Szkło mógłbym jeszcze jaśniejsze dopaść, bo mam F2, ale czy ten kawałek działeczki 1.4 vs 2.0 aż o tyle mi czas skróci ?
Widziałem u kolegi zdjęcia z A7mIII na ISO 6400 - były super. Nie jakieś testowe tablice tylko normalne pstryki z pomieszczenia. Chciałbym mieć takie ISO na apsc przy 3200 jak A7mIII przy 6400 i byłoby już okej

Przejście na X-T30 kosztowałoby mnie około 1600-1700 zł, natomiast na A7mII - teoretycznie podobnie, ale szkła...realnie 2,500 zł dopłaty do szkła więcej...bo sprzedałbym 35/F2....czyli reasumując 2500 zł za wątpliwie lepsze ISO...(jest co prawda stabilizacja, ale ona czasu nie zamrozi...) nie kalkuluje się. Do a7mIII już za duża dopłata.
Takie właśnie dylematy

Skontaktuj się z nami