A jak będzie z darkiem - zdjęciem dekielka?![]()
Szukaj
A jak będzie z darkiem - zdjęciem dekielka?![]()
Jacek
Czornyj... jestem cichym fanem twoich tekstów, ale w tym wątku mam wrażenie, zrzędzisz jak stara (bez obrazy) baba... :P
STROBIŚCI są zajebiści...
no daje po dup*e![]()
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
Nie zrzędzę, tylko targają mną uzasadnione wątpliwości. Ta latarka w D300 mi nie pasuje jak cholera. We wszystkich profi-Nikonach latarki za cholerę nie było, bo czujniki AF miały niemal noktowizyjne właściwości. No więc skoro do D300 dali moduł z D3, to co ta francowata latara tam robi? Może we wstępnej fazie projektu ją wstawili i zapomnieli wykasować?
Tytuł: D300 i tajemnica zapomnianej latary
Gatunek: Thriller fotograficzny
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Czorny ty nie chlaj tyle ballantinesa tylko po chłopsku pomyśl... D300 to nie "katalogowe profi", na niemieckich targach piszę jak byk "entuziast". Ta sama półka wedle nikona co D200. Żadne profi Nikona do tej pory nie miało wbudowanej lampy, dlatego nie było latarki...
Bo co mieli wbudować diody ala Sabinka w korpus? Jest lampa, jest konkretne wspomaganie…
A po co? Pytasz? A jak Ci kobita z gołym pupskiem skacze po molo to jak złapiesz fokus?eeeee? :P Blask księżyca którego akurat nie ma, ma wystarczyć?![]()
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
W kwestii latarki ja mam swoję teorię. D300 to praktycznie ta sama puszka co D200 ten sam kształt i odlew (z kosmetycznymi zmianami), zatem chłopaki z N nie wysilali sie i zostawili ta dziure na latarkę... tak zostało i jest latarka
Nie doceniasz potęgi ciemnej strony mocy. Jeżeli w wizjerze coś widać, to D2 na to wyostrzy, a już na coś tak kontrastowego, jak rów w d... to na pewno. Jeżeli natomiast światła jest zbyt mało by AF mógł zadziałać, to i tak za cholerę nie da się ustawić kadru, bo po prostu za cholerę nic się w wizjerze nie zobaczy.
Pozornie - odlew jest całkowicie inny, nawet ta zapowietrzona latarka jest bardziej "wyłupiasta"
tak puszka jest tak skonstruowana ze wszystkie napięcia są niwelowane przez ten otworek.
to jest bardzo dobra sprawa, ponieważ ma tez wbudowaną lampę błyskową co też jest super sprawą. Zaraz wytłumaczę dlaczego:
w ciemnościach gdzie nawet multicam 2000 nie miał możliwości zaoszczenia, nie robiono by zdjęć bez SB800,600 które mają wspomaganie natomiast tutaj jest wbudowana lampa która bardzo sie przydaje w ciemnościach, a żeby nie było tak jak w canonie(lampa robi tez za latareczkę) jest ona wbudowana.
proste jak budowa cepa musi być za co trzymac żeby uderzyć![]()
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
Skontaktuj się z nami