Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: d2xs<d300

Domyślnie

AF nawet z D200 był całkiem czuły. W studiu dawał radę na słabych poprzygaszanych pilotach (żarówka 60 W ukryta za softboxwm na 1/8 mocy w dużym pomieszczeniu!!!!, co prawda szkło 1,4). Wspomaganie wyłączyłem na stałe pierwszego dnia po kupnie body i do tej pory nie włączyłem

Jeśli AF 3500 będzie czulszy (a chyba będzie, co?) to też wyłącze to ustrojstwo. Podobnie jak znieczulę większośc z 51 punktów AF.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    tak puszka jest tak skonstruowana ze wszystkie napięcia są niwelowane przez ten otworek.

to jest bardzo dobra sprawa, ponieważ ma tez wbudowaną lampę błyskową co też jest super sprawą. Zaraz wytłumaczę dlaczego:
    w ciemnościach gdzie nawet multicam 2000 nie miał możliwości zaoszczenia, nie robiono by zdjęć bez SB800,600 które mają wspomaganie natomiast tutaj jest wbudowana lampa która bardzo sie przydaje w ciemnościach, a żeby nie było tak jak w canonie(lampa robi tez za latareczkę) jest ona wbudowana.

proste jak budowa cepa musi być za co trzymac żeby uderzyć
    No dobra, zapytam po raz trzeci - jak ustawisz kadr jak nic nie widzisz w wizjerze?

Domyślnie

ustawiam na słuch, modelka do mnie mówi i tam celuje aparatem
    (myślałem pierw, że to pytanie do mnie)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No dobra, zapytam po raz trzeci - jak ustawisz kadr jak nic nie widzisz w wizjerze?
    po to właśnie jest ta latarka.. ja robie dożo zdjęć typu industrial i doskonale umie wykorzystać to wspomaganie af..
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Czy pomimo aż tylu zalet w D300, byli byście chęntni go kupić zamiast D2Xs !!!!!???? Tylko nie piszcie że tak....
    ..: F O T O P :..
    NIKON SYSTEM PRO..... i w głowie marzeń 100...

Domyślnie

powiedzmy sobie to wreszcie szczerze: flesz w profi korpusie to pomyłka (a sądząc po zapowiedziach nikona i po wykonaniu gripa - takim jak w F6 a nie d200). To pierwsza rzecz, która może się upier...ić i nie pozwolić na dalszą pracę z powodu zablokowania aparatu (myślę że może tak być). A wykorzystanie jej z obiektywami innymi niż amatorskimi kity albo stalkami, żadne bo winietuje jak diabli. To chyba najsłabszy element d300. Zamiast tego powinien być wbudowany bezprzewodowy sterownik CLSa I nie byłoby wtedy lampki wspomagania i nie byłoby tematu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    powiedzmy sobie to wreszcie szczerze: flesz w profi korpusie to pomyłka (a sądząc po zapowiedziach nikona i po wykonaniu gripa - takim jak w F6 a nie d200). To pierwsza rzecz, która może się upier...ić i nie pozwolić na dalszą pracę z powodu zablokowania aparatu (myślę że może tak być). A wykorzystanie jej z obiektywami innymi niż amatorskimi kity albo stalkami, żadne bo winietuje jak diabli. To chyba najsłabszy element d300. Zamiast tego powinien być wbudowany bezprzewodowy sterownik CLSa I nie byłoby wtedy lampki wspomagania i nie byłoby tematu
    taaaa albo wifi, nawet slot na sim żeby zdjęcia od razu do redakcji wysyłać.. Ktoś nie chce lampy ma profi korpus, d300 nie będzie należał do profi i już przecież ta lampa jest bardzo potrzebna, ludzie! Nie bądźcie tacy małostkowi polska to nie pępek świata, u nas standard to max d80 w stanach ktoś chce dobry aparat to nie da 2000$ za nowy korpus..? co z tego że nie ma pojęcia o fotografii(albo ma większą niż niektórzy tutaj) idzie na imprezę swoją, nie swoją, może za pieniądze i ma być dyskretny, wyciągnie d3 z lampą co daje prawie pół metra przy oku, a tu d300 z wbudowaną lampką bez żadnego plecaka co sprawia go dużo bardziej uniwersalnym, fotografujesz jakiś sport wchodzisz do szatni i szukasz lampy a tu pyk i lampa jest..Dodając wspomagania w profi nie ma ponieważ tam każdy będzie stosował szkła =lub<2,8; do d200 jaki był kit?
    itd..
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Staram się zrozumieć Twój tok rozumowania, ale Ty najwyraźniej nie starasz się zrozumieć mojego
    Elementem który najszybciej można uwalić w d300 to właśnie lampa. Dlatego uważam że jest zdecydowanie zbędna. Nie wyobrażam sobie wykorzystania takiego aparatu z podstawowym zoomem innym niż 14-24, 17-55, 28-70 czy 24-70 wszystkie f2.8 albo 12-24f4. A z tymi obiektywami wewnętrznego flesza możesz nawet nie otwierać.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Staram się zrozumieć Twój tok rozumowania, ale Ty najwyraźniej nie starasz się zrozumieć mojego
    Elementem który najszybciej można uwalić w d300 to właśnie lampa. Dlatego uważam że jest zdecydowanie zbędna. Nie wyobrażam sobie wykorzystania takiego aparatu z podstawowym zoomem innym niż 14-24, 17-55, 28-70 czy 24-70 wszystkie f2.8 albo 12-24f4. A z tymi obiektywami wewnętrznego flesza możesz nawet nie otwierać.
    no i bardzo dobrze, dla mnie byla by przydatna w niektórych momentach, nie urwałem do tej pory lampy więc tam też nie powinno być problemu. Tak nawiasem mówiąc urwał ktoś tą lampkę w jakim ktokolwiek aparacie nikona?

jest jeszcze super glue dla niewierzących w wykonanie nikona( żarcik )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta

Co do rozłożenia punktów AF - przy fotografowaniu całych osób w pionie głowa wypada bardzo blisko brzegu klatki. Chciałbym mieć tam punkt AF (i to najlepiej czuły od 5,6, krzyżowy). Nie zawsze jest się prostopadle do modela i nie jest wtedy obojętne jakim punktem mierzymy odległość.
    Jacku ,a tych krzyzowych jest troche ! w D 300

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów