Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: d2xs<d300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Heh widac kazdy ma inne potrzeby - ja sie zlapalem na tym ze najwiecej na tele robilem na 200mm i teraz ciulam na cos jasnego...A co do centralnego coz - na razie nie odczulem potrzeby uzywania pozostalych punktow..

A propo podanych parametrow - ten crop x2 to cos czego mi osobiscie w Nikonie brakuje...Pelna klatka mi lotto
    d2x/ d2xs czeka z crop2.0 i 6.9mpix wychodzą z nich świetne odbitki 30x45
    Mi też zdecydowanie barzie odpowiada DX niż FX. szkoda że nie wyszła wersja d3dx
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    d2x/ d2xs czeka z crop2.0 i 6.9mpix wychodzą z nich świetne odbitki 30x45
    Mi też zdecydowanie barzie odpowiada DX niż FX. szkoda że nie wyszła wersja d3dx
    W ogóle to szkoda, że wygląda na to, że D2Xs nie będzie miał następcy. Wyjątkowo mi się ta puszka podobała.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Dlatego D2X ma u mnie wikt i opierunek do końca swoich lub moich dni.
    Wracając do sprawy, to nigdy nie odczulem braku bocznych pól w dx.
    Ostatnio edytowane przez jurgen ; 06-09-2007 o 16:31
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    nabylem jednego z wystawianych na sprzedach D2xsow w fotojokerze....
    ale D2Xs czy D2X ? Bo 2X mnie nie interesuje, a 2Xs tak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ale D2Xs czy D2X ? Bo 2X mnie nie interesuje, a 2Xs tak...
    krzysztof jot, a która to z przewag d2xs nad d2x doprowadziła do tak kategorycznego postawiania sprawy ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Z tego co widziałem w PDFie D3 to 51 punktów jest dość centralnie - było tam zdjęcie wyskakującego Humbaka czy innej sporej rybki ponad wodę - i pokazane 3 opcje punktów (51, xx, i chyba 9)
    Również było pokazane kadrowanie FF 3:2, 5:4 (chyba) i DX

Tak BTW - pięknie że FF ale po kadrowaniu do DX zostaje 5MP co nie jest imponujące, tym bardziej że jak się zapnie szkło DX np 17-50 to większy wyjściowy plik otrzyma się z D50....
    Tu moje pytanie czy fisheye 16mm dla FF da ten sam efekt co 10.5 DX? Chodzi o zakrzywienie świata (W końcu Kopernik miał racje) i wszelakie właściwości GO itd....
    Humbak jest ssakiem a nie 'rybką", ...ale to szczegół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Na papierze D300 wygląda cudnie. Szkoda, że w łapce już niestety nie leży jak D2...

A z tym 51 polowym AF w D300 to zastanawia mnie jedno - dlaczego do cholery w D300 dali latarkę, a w D3 dlaczegoś nie dali? W D2 nie dawali latarki, bo nie była potrzebna - AF i bez tego ostrzy nawet w mroku. W D3 - jak rozumiem - będzie niegorzej. Czy jednak w D300 będzie w końcu to samo, czy nie do końca to samo?
    Spokooo latarka w D300 jest tylko dlatego, że ma wbudowaną lampę. Jeśli usiąść i zastanowić się, jest to oczywiste rozwiązanie...
    Bo jak złapałbyś AF w pomieszczeniu bez świateł?(zewnętrzna lampa ma wspomaganie wiec D3 tego nie potrzebuje...) Obecność latarki chyba dlatego najłatwiej wytłumaczyć…
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MzMarcin Zobacz posta
    Bo jak złapałbyś AF w pomieszczeniu bez świateł?
    Otóż w przypadku D2 istnieje szalenie prosty sposób - po prostu ustawia się ostrość bez wspomagania i o ile widać coś w wizjerze, to AF działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Otóż w przypadku D2 istnieje szalenie prosty sposób - po prostu ustawia się ostrość bez wspomagania i o ile widać coś w wizjerze, to AF działa.
    no i tu wlasnie chodzi o sytuacje, kiedy nic w wiezjerze nie widac w d300 mozesz zrobic z wbudowaną lampą, ale ona wyostrzyc nie pomoze. z d3 mozesz to zrobic tylko z lampą zewnetrzna (domyslnie -sabinka), ktora cie wspomoze.

Domyślnie

A kto robi - nawet z lampą - zdjęcia w całkowitych ciemnościach? To przecież nonsens...

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów