Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: d2xs<d300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie d2xs<d300

Tak sobie czytam i oczom nie wierze, z tych wszystkich opisów wynika ze d300 bije na głowę d2xa, rozumie ze ma 4lata ale żeby az tak.. Pomijam korpus bo z d2 odpadają gumy, a d200/i przyszły D300 wcale nie jest taki niepancerny

w sumie to ciekawa sprawa najprawdopodobniej d300 będzie kosztował ~6500 na starcie czyli o 12 500 taniej niż katalogowo d2xs, coraz bardziej podoba mi się ta polityka
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    Tak sobie czytam i oczom nie wierze, z tych wszystkich opisów wynika ze d300 bije na głowę d2xa, rozumie ze ma 4lata ale żeby az tak.. Pomijam korpus bo z d2 odpadają gumy, a d200/i przyszły D300 wcale nie jest taki niepancerny

w sumie to ciekawa sprawa najprawdopodobniej d300 będzie kosztował ~6500 na starcie czyli o 12 500 taniej niż katalogowo d2xs, coraz bardziej podoba mi się ta polityka
    nie padło słowo "prawie" a to jednak jest róznica... Pomijajac migawke z kompozytów, reszta jako urzadzenie całkowiciwe prawie elektroniczne z napisem "Made In Japan" a "Made in Malezja" to juz spora roznica. A jest ich jeszcze troche i naprawde zdecydowanie wolałbym nawet za 9 tys kupic nowe D2Xs niz za 7tys D300. Ale takiej ceny nigdy D2Xs nowy miał nie bedzie niestety ( oczywiscie legal z vat, bo tak to pewnie bez problemu )

Domyślnie

no cena d2xs to nie 9 000 a 18 000.. można nabyć z FVat za 14 ale i tak to jakieś dziwne, może d2xy spadną i to dość mocno, używki po ~5000
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

A sądziłeś, że będą trzymały wartość po dzień sądu ostatecznego? Ileż teraz kosztuje D1? A BTW - 18 kafli to nawet nowe D3 nie wiem czy będzie kosztować, trochę tą cenkę urwałeś z choiny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    A sądziłeś, że będą trzymały wartość po dzień sądu ostatecznego? Ileż teraz kosztuje D1? A BTW - 18 kafli to nawet nowe D3 nie wiem czy będzie kosztować, trochę tą cenkę urwałeś z choiny.
    hehee zapraszam http://nikon.pl/home/pl_PL/local/broad/258/1.html cena katalogowa d2xs to 18 499, biorąc pod uwagę ze ze d300 będzie lepszy przynajmniej teoretycznej i 3xtanszy to ile może kosztować d2x i d2xs..?

Domyślnie

oj D2x były w FJ po 9999 zł o ile dobrze pamiętam
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

...z tych wszystkich opisów wynika ze d300 bije na głowę d2xa, rozumie ze ma 4lata ale żeby az tak...
    w czym konkretnie tak bije tego d2X? Poza zbędnymi bajerami (51 pól i LiveViev) i pewnie mniejszymi szumami na wysokich czułościach?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    w czym konkretnie tak bije tego d2X? Poza zbędnymi bajerami (51 pól i LiveViev) i pewnie mniejszymi szumami na wysokich czułościach?
    no właśnie...
    pozatym ma 8 w DX ekran 922 xxx 3". lepsza migawka samotestujaca, i cena ok 6000, NOWA MATRYCA..

Domyślnie

no właśnie...
    pozatym ma 8 w DX ekran 922 xxx 3". lepsza migawka samotestujaca, i cena ok 6000, NOWA MATRYCA..
    a jak samotestująca migawka i inne wymienione tu rzeczy (wielkość LCD) wpływaja na jakość zdjęcia?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja jestem ciekaw jak będa porozkładane te pola AF w obu body.
    Moduł AF 3500 jest ten sam. Jak w D300 zajmuje całe pole, to by znaczyło, że w D3 są te wszystkie 51 punktów w samym centrum kadru. Po bokach nic. Kiepsko. I to w D3? A może właśnie tu coś pokombinowali?
    Na grafikach widziałem jak to wygląda, ale to zawsze są przybliżenia. Czasem lepsze, czasem gorsze.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów