Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Sb 600

Domyślnie

Ja bym jednak na miejscu autora tematu lampy sie nie pozbywał.
    Sam od jakiegos czas pstrykam na żuzlu, ale poki co mialem okazje pstrykac zawody odbywajace sie w dzien (i przy słonecznej w miare pogodzie). W takich warunkach spokojnie poradzilem sobie bez lampy zew., zarowno przy prezentacji jak i samych wyscigach. Wewnetrzą, wbudowana lampe wykorzystalem jedynie w parkingu maszyn, po zawodach... Poradziła sobie, aczkolwiek z zew. lampą byloby łatwiej....
    PAMIETAJ JEDNAK, ze sporo zawodow żużlowych odbywa sie takze wieczorami przy sztucznym oswietleniu i tu lampa zewnetrzna jest juz raczej nieodzowna. Nie mialem okazji pstrykac jeszcze przy sztucznym oswietleniu, ale wydaje mi sie, ze czesc zdjec po prostu nie bedzie mozliwa do wykonania bez uzycia wlasnie zew. lampy.
    Ktos wyzej wspomnial, zeby sprzedac lampe i kupic jasne tele... Moim zdaniem nie tędy droga. Jasne tele i owszem, ale lampa zew. rowniez jak najbardziej przydatna. Przyda sie i jedno i drugie. Jasnym tele nie zastąpimy przeciez dzialania lampy.

ps. Co do sposobu jej uzycia musisz jednak poczytac instrukcje i przyswoic sobie wiedze ogolną dot. uzywania lampy zew.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 03-09-2007 o 22:28

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja bym jednak na miejscu autora tematu lampy sie nie pozbywał.
    Sam od jakiegos czas pstrykam na żuzlu, ale poki co mialem okazje pstrykac zawody odbywajace sie w dzien (i przy słonecznej w miare pogodzie). W takich warunkach spokojnie poradzilem sobie bez lampy zew., zarowno przy prezentacji jak i samych wyscigach. Wewnetrzą, wbudowana lampe wykorzystalem jedynie w parkingu maszyn, po zawodach... Poradziła sobie, aczkolwiek z zew. lampą byloby łatwiej....
    PAMIETAJ JEDNAK, ze sporo zawodow żużlowych odbywa sie takze wieczorami przy sztucznym oswietleniu i tu lampa zewnetrzna jest juz raczej nieodzowna. Nie mialem okazji pstrykac jeszcze przy sztucznym oswietleniu, ale wydaje mi sie, ze czesc zdjec po prostu nie bedzie mozliwa do wykonania bez uzycia wlasnie zew. lampy.
    Ktos wyzej wspomnial, zeby sprzedac lampe i kupic jasne tele... Moim zdaniem nie tędy droga. Jasne tele i owszem, ale lampa zew. rowniez jak najbardziej przydatna. Przyda sie i jedno i drugie. Jasnym tele nie zastąpimy przeciez dzialania lampy.

ps. Co do sposobu jej uzycia musisz jednak poczytac instrukcje i przyswoic sobie wiedze ogolną dot. uzywania lampy zew.
    A co byś radził zostać przy nikkorze 55-200 czy zmienić na 70-300 nikkor lub sigma ??

Domyślnie

Aleście zrobili koledze wodę z mózgu , bo wystawił już 55-200 i SB na giełdzie.
    Ostatnio edytowane przez piterdm ; 03-09-2007 o 22:43
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez speedway Zobacz posta
    A co byś radził zostać przy nikkorze 55-200 czy zmienić na 70-300 nikkor lub sigma ??
    No, ale to Ty powinienies wiedziec czego Ci brakuje w obecnym tele... Swiatła czy moze wiekszego zakresu?
    Bo wywnioskowalem, ze juz miales okazje takowe zdjecia na zawodach robic, tak? Zresztą jakies pokazales, wiec domyslam sie, ze to Twojego autorstwa...
    Moim zdaniem na żuzlu wystarcza 200mm, ale to tylko moje zdanie. A światła to wiadomo nigdy za wiele Pytanie ile kasy mozesz na taki obiektyw przeznaczyc. Poszperaj w dziale OPTYKA , masz tam wiele tematow o roznych tele.

A tak BTW, to ponizsze zdjecia na żużlu robiłem szkłem (Sigma 55-200) , za ktore dałem jakos 250pln (używana)
    http://markowski.carbonmade.com/projects/59066
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 03-09-2007 o 22:46

Domyślnie

a co sądzicie o 18-200 ??
    Bez urazy, ale Ty naprawde chyba nas lekceważysz.... Powtórze -> O SZKŁACH POCZYTASZ W DZIALE OPTYKA !!!!!!

Domyślnie

Mam szacunek do Ciebie, ale prosiłem o rady a nie o wyśmiewanie i dogryzanie, może faktycznie nie wiem po co kupiłem ale kupiłem i proszę o rady,
    Geez...
    Ustaw palnik lampy do góry (oczywiście w pomieszczeniu) i zrób zdjęcie, później zrób to samo zdjęcie tylko używając samej wbudowanej lampy. Jak nie zobaczysz różnicy, to z chęcią odkupię Twoją lampę, dam powiedzmy 100zl. Kto da więcej?

pozdrawiam
    D40 / 18-55 / 55-200 / 35 1.8/ SB-600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario_ Zobacz posta
    Geez...
    Ustaw palnik lampy do góry (oczywiście w pomieszczeniu) i zrób zdjęcie, później zrób to samo zdjęcie tylko używając samej wbudowanej lampy. Jak nie zobaczysz różnicy, to z chęcią odkupię Twoją lampę, dam powiedzmy 100zl. Kto da więcej?

pozdrawiam
    mondraliński daj ogłoszenie że kupisz SB za stówe,cwaniaczku

Domyślnie

Speedway, nie rozumiem za bardzo jak możesz porównywać wbudowaną świeczkę do lampy zewnętrznej.

Możliwości tej zewnętrznej:
    - większa liczba przewodnia
    - dostosowanie kąta błysku do ogniskowej
    - możliwość odchylania palnika (!)
    - możliwość uzyskania krótkich czasów synchronizacji (spróbuj lampą wbudowaną w słoneczny dzień doświetlić postać przy przysłonie np. f/2 )
    - wspomaganie AFa
    - możliwość wielokrotnego błysku w krótkim czasie
    - możliwość pracy w grupie
    - 20 innych cech, których nie ma lampa wbudowana

Domyślnie

Zbigniew, ale On nie chce czytać instrukcji, nie chce sprecyzowć, o co Mu chodzi i dlaczego ta lampa nie spełnia oczekiwań, nie chce się nauczyć, tylko chce dostać odpowiedź na pytanie, którego mamy się domyślić. Ja nie umiem odpowiedzieć...

Liczba przewodnia, kąt padania światła, przesłona, synchronizacja? Kogo to obchodzi? Przecież to to samo co całki i różniczki - niby są, a nikt nie widział

Jeśli speedway nie widzi różnicy, to znaczy, że nie potrzebuje tej lampy. I tyle.
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów