Close

Strona 1353 z 1914 PierwszyPierwszy ... 353853125313031343135113521353135413551363140314531853 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 521 do 13 530 z 19131
    cdc
    Gość

Domyślnie

Sony wprowadzało A7 z narracją o zastępowaniu lustrzanek. Żeby podkreślić profesjonalność bezlusterkowcow dorzuciło kloce 35/1.4 i 85/1.4. [ktoś je z tu obecnych posiada?]

Nikon wciąż ma w ofercie lustrzanki którymi fotografują m.in. zawodowcy. Nie musi pchać się w f/1.4 czy zoomy f/2.8 -żeby coś udowodnić.

Domyślnie

Jak na razie (choć to skądinąd słuszne na firmowym forum), to dominująca jest narracja, że Sony jest be i wogóle FE (), a Nikon w każdym swym przejawie jest wspaniały (no chyba, że pojawiają się premiery sprzętowe, wtedy jest fala narzekania ). A nie można po prostu założyć, że są osoby, którym pasuje Sony? Tak jak istnieją także osoby, którym pasuje Nikon, Canon, Olympus czy Pentax? Kto nie z nami ten przeciwko nam? Teraz mam Sony, miałem Nikona. Nadal lubię tę markę (sentymentalny jestem) i zmiana systemu nie zmieniła tego. Kibicuję Nikonowi i życzę tym, którzy używają produktów tej marki, żeby służyły dobrze i jak najdłużej
    Lubię robić zdjęcia Na razie pstrykam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Można było przypuszczać, że wypuszczą coś oryginalnego, z jakimiś unikalnymi ficzerami.
    Niekoniecznie. I jeszcze mo.ze chcesz by to było tanie? To by ukatrupili lustrzanki. No i coś nowego muszą dać do kolejnego modelu, tego o 500 USD droższego

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Żeby kupić Z7 … trzeba być.... bardzo pier...niętym na umyśle
    Myślisz, że na tym forum są sami normalni ludzie i nikt nie kupi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Mam 28/2 ale to nie jest 35/2. Choć jak się tak zastanowić to po prostowaniu zostaje 30/2 a to już blisko 28/2 jest mały i bardzo tani, ale swoje wady ma (w zasadzie 1 wadę) a jeśli chodzi o cenę to jest to jeden z chlubnych wyjątków. Oczywiście chciałbym, żeby 35/2 był podobnych rozmiarów i nawet z takimi samymi wadami co 28/2. Jeśli do tego dorzucą podobną cenę to serio zasuwam na kolanach do Częstochowy pomodlić się zdrowie prezia od Sony Niech żyje 300 lat.
    Zawsze jest nadzieja że tania, mała i lekka 35/2 się pojawi (też bym sobie tego życzył, bo 35 to moja "koronna" ogniskowa), a przykłady 28/2 czy 50/1.8 są pozytywnymi prognostykami. W Nikonie od razu pojawiły się drogie i klocowate 35 i 50 f/1.8 co zwiastuje, że o tanich i małych 35 i 50 nie ma nawet co marzyć w perspektywie kilku najbliższych lat.

Ogólnie zatem Nikon nie tylko idzie drogą, za którą mocno krytykowano Sony - tj. dużych, drogich słoi, ale nawet jako uczeń przerasta mistrza, bo jak na razie czegokolwiek lekkiego i taniego nawet nie ma w planach.

cdc
    Gość

Domyślnie

Najszybciej jakiś Batis 35mm do Sony ...choć podobno 40mm https://www.sonyalpharumors.com/sr5-...e-lens-leaked/
    i kolejny kloc GM 24/1.4 https://www.sonyalpharumors.com/sr3-...m-f-1-8-gm-fe/

Nikon idzie drogą Batisów.
    Ostatnio edytowane przez cdc ; 24-08-2018 o 16:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Niekoniecznie. I jeszcze mo.ze chcesz by to było tanie? To by ukatrupili lustrzanki. No i coś nowego muszą dać do kolejnego modelu, tego o 500 USD droższego

Myślisz, że na tym forum są sami normalni ludzie i nikt nie kupi?
    Jeśli Nikon nie ukatrupi lustrzanek swoim bezlustrem zrobią to inni - np. reporterzy ślubni łykają nowe A7 i Fuji jak młode pelikany, trend przechodzenia na bezlustra jest w branży bardzo wyraźny. Wiele osób wstrzymywało się z decyzją do premiery bezluster Nikona/Canona, paradoksalnie ta premiera może przyspieszyć ich decyzję przejścia na Sony/Fuji.

Domyślnie

Bo największą wadą Sony jest ten znaczek z przodu...

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dannywrocek Zobacz posta
    Jak na razie (choć to skądinąd słuszne na firmowym forum), to dominująca jest narracja, że Sony jest be i wogóle FE (), a Nikon w każdym swym przejawie jest wspaniały (no chyba, że pojawiają się premiery sprzętowe, wtedy jest fala narzekania ). A nie można po prostu założyć, że są osoby, którym pasuje Sony? Tak jak istnieją także osoby, którym pasuje Nikon, Canon, Olympus czy Pentax? Kto nie z nami ten przeciwko nam? Teraz mam Sony, miałem Nikona. Nadal lubię tę markę (sentymentalny jestem) i zmiana systemu nie zmieniła tego. Kibicuję Nikonowi i życzę tym, którzy używają produktów tej marki, żeby służyły dobrze i jak najdłużej
    Ja mam Nikona i Sony, fajnie się to uzupełnia, wychodzę z założenia że w cenie jednego obiektywu do sony mam aparat i obiektyw w nikonie, więc można i tak ?
    Jedyny plus jaki przemawia na gigantyczny plus dla Nikona Z to adaptacja szkieł Nikon F, nikt chyba nie znajdzie argumentu przeciwko i jednocześnie że Sony lepsze pod tym względem.
    Kwestia jeszcze co kto potrzebuje w optyce bo przecież sony zwłaszcza pierwsze ludzie nie kupują po to by podpinać potwory 70-200 od sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Bo największą wadą Sony jest ten znaczek z przodu...
    Do czasu. Coraz więcej autorytetów przesiada się na Sony, coraz więcej fotograferów ich używa, sentymenty idą na bok, zaczyna działać efekt stadny.

ksh
    Gość

Domyślnie

Czornyj ale nie wydaje ci się że te kloce w sony i nikonie czy zapewne w canonie są po to by pokazać co potrafi sprzęt i te wspaniałe matryce ?
    Czy Nikon zrobi tanie 35mm i 50mm to wątpię bo przecież jest ADAPTER i można podpiąć lustrzankowe 35 i 50mm, które będzie przeciętne ale tanie.

Strona 1353 z 1914 PierwszyPierwszy ... 353853125313031343135113521353135413551363140314531853 ... OstatniOstatni