Close

Strona 353 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2533033433513523533543553634034538531353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 521 do 3 530 z 19131

Domyślnie

No wiesz, technikaliami zajmują się rzemieślnicy; intelektualistom-humanistom nie uchodzi zajmować się takimi przyziemnościami!

A powód, o którym wspominasz, jest bardzo prosty, i pozwolisz, że go zwerbalizuję: jak nie jest się w stanie czegoś pojąć, należy to wyśmiać.

Tak u nas wyśmiewano nauki ścisłe przez ostatnie lata, że połowa młodzieży wierzy, że 1/2 + 1/2 = 2/4... I mało kto jest w stanie dostać się na jakiekolwiek kierunki ścisłe...
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 25-09-2015 o 16:05
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Że to niby o mnie? O czarowniku z małym mózgiem? No ej... Was jest dwóch, ja jestem jeden, to nie sprawiedliwe. Bo skoro qbic jest jeden, puch24 jest już jednym z dwóch, a ja jednym z trzech, to to stosunek taki, jak 1 + 1/2˝ do 1/3 czyli jest Was 4 i pół raza więcej.

Ech, coś w tym puchowym zwerbalizowaniu jest, bo przy tyh rahunkach arz mi ślina nieświadomym strómjeniem na klawiature spłyneła.

Domyślnie

A idźcie wy wszyscy...

... jakieś zdjęcia porobić
    N -> L -> S

Domyślnie

Chyba tylko to mi zostaje, bo w przypływie troglodyckiej niechęci do technikaliów, załamany faktem, że nie dostanę się na żadną uczelnię ścisłą, zeżarłem część guzików w klawiaturze.

Domyślnie

Nooo takkk....

A wracając do adremu, to

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Dużo fajniejszą rzeczą, i tym można się jarać, są wynalazki właśnie typu Sony a7 jako aparat - fakt możliwości podpięcia praktycznie każdego szkła, pełna klatka obudowana małą puszką - to są fajne rzeczy (MOIM zdaniem, żeby nie było). A nie jakieś o 12% mniejsze artefakty (co to k*rwa są artefakty?), o 7,5% lepiej skorygowana koma (co to k*rwa jest koma?), efekt dystorsji eliptyczno-wklęsłej ograniczony do minimum i aż 16% wyższe używalne ISO (to akurat wiem, co to jest).
    Jak się doda te procenty z kolejnych usprawnień i modyfikacji - raz 5%, drugim razem 12, itd., to po kilku takich razach uzyskuje się zupełnie nową jakość, bo postęp staje się nie tylko mierzalny, ale i odczuwalny i zauważalny. Rzadko zdarzają się wynalazki rewolucyjne, które wszystko stawiają od razu na głowie.

PS. Ja też się śmieję, gdy słyszę w telewizorni, że jakiś tam krem u 62,5% kobiet zmniejsza zmarszczki o 47,3%... Jak oni to mierzą? Kąt nachylenia stoku zmarszczki?
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 25-09-2015 o 16:23
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Chyba tylko to mi zostaje, bo w przypływie troglodyckiej niechęci do technikaliów, załamany faktem, że nie dostanę się na żadną uczelnię ścisłą, zeżarłem część guzików w klawiaturze.

O, Maciej eF jedzący gofra... To kolejne z tego jakiegoś openera?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Dobrze sie was czyta

Domyślnie

Że to niby o mnie? O czarowniku z małym mózgiem?
    E nie, ja zawsze staram się pisać na wysokim poziomie ogólności.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    E nie, ja zawsze staram się pisać na wysokim poziomie ogólności.
    hehe znaczy, że jak co to nie ja

Domyślnie

To może trochę nie na temat, lubię tego fotografa i nawet ktoś tej klasy jednak troszeczkę się zna na technikaliach (nie mówie że ktoś tutaj nie zna się całkowicie, żeby nie było).

http://lens.blogs.nytimes.com/2013/1...less-eye/?_r=1
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 25-09-2015 o 20:47

Strona 353 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2533033433513523533543553634034538531353 ... OstatniOstatni