Close

Strona 9 z 29 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 286

Wątek: Mundial 2018

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Uważam, że nasi w tym meczu to jednak grali, ale słabiej niż Kolumbijczycy. W meczu z Senegalem po porostu nie grali, a pałętali się po boisku jak smród po kalesonach .
    Straszna szkoda, że Szczęsny był w obu meczach na bramce. We wczorajszym Fabiański założę się, że przynajmniej jedną bramkę by obronił. Okrutne błędy trenera uśpione wysoką pozycja naszej drużyny w FIFA

Domyślnie

Jedno co mnie uderza zawsze w grze naszych i tym razem też tak było.
    Ta ich dynamika, raczej statyka, powolne ruchy, brak finezji i szybkości ruchów, to wszystko sprawia wrażenie jakby piłka im zawsze odskakiwała od nogi.
    To jakby porównywać kogoś z glinianymi lub gumowymi nogami..... nawet zachowawczy Niemcy robią to bez finezji ale dokładnie !
    Ja bym najpierw naszym kazał trenować inne dyscypliny sportowe aby potem za piłką dynamiczniej biegali i ją przyjmowali.
    To jest coś co mnie uderza jak długo żyję...
    Nikon i podróże ...

kl
    Gość

Domyślnie

Czytam i zastanawiam się o co w ogóle chodzi. Na czym ma polegać kibicowanie komuś, kto zgrania np 300 tys zł tygodniowo? Rozumiem, kibicowanie dzieciakom, żeby ktoś odkrył ich talent, zaangażowanie i pracowitość albo kobietom rzucającym stalową kulą zamocowaną na stalowej lince, żeby też mogły tak godnie zarabiać. Ale żeby przejmować się tym, że grupa aktorów nie zaprezentowała widowiska godnego opłaconych biletów? To może być przez chwile przykre, bo zawsze jakoś tak się chce żeby naszym szło ale trudno, trzeba zmienić aktorów albo pójść do innego teatru. Z jakiego powodu PZPN ma niby płakać? To firma marketingowa, która od pewnego czasu osiąga spore sukcesy. Nawet TVP sobie zarobiła. To czym tu się martwić? Chyba tylko tym, że nadal państwowe spółki dokładają się do tych 300 tys zł. tygodniowo.
    Piszę to trochę z perspektywy moich pierwszych oglądanych w kolorze transmisji z WM74 a także oglądania na żywo treningów kadry Górskiego w Rembertowie. To był zupełnie inny świat. Podobny do tego z czym do dzisiaj mają do czynienia sportowcy z mniej popularnych dyscyplin lub rozgrywek rodem z okręgówki. Górski nie chciał "płacić" za "ty do mnie, ja do ciebie". My tez nie musimy. Bardzo lubiłem mecze wszelkich lig zakładowych, które zaangażowaniem biły na głowę współczesnych artystów. To był dopiero raj dla fotoreporterki.

Domyślnie

@moshica Niemcy nie mieli takiego problemu- Draxler, Brandt, Werner, Kroos, dziadki Müller i Gomez, Kimmich, ktory jest obronca- wszyscy maja parcie na bramke,, nie boja sie pojedynkow. Problem byl natury "psychiczno-politycznej". Polscy zawodnicy sa po prostu slabi i jesliby chciec jezyka gminu uzyc- sie kiwac nie umieja- zadna taktyka tu nie pomoze.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale pomyślmy jakby sędzia zakończył spotkanie 2-3 sekundy przed faulem to by psy wieszali na nich że dziadki, a młodzi nie ta klasa, mimo że Niemcy grali dobrze w prawie całym meczu, u nas źle nie było do pierwszego gola.

Domyślnie

Faul Boatnega z grze ze Szwecją był ewidentny, błąd Marcinkiewicza że nie odwołał się do Varu.
    Prowadząc dwoma golami, wynik końcowy mógłby być inny, jak to mówię Niemcom zawsze się w ostatniej minucie usra, tutaj mieliby tylko remis a tak idą dalej !
    Nikon i podróże ...

ksh
    Gość

Domyślnie

Stawiam na finał Portugalia 2:3 Niemcy, jeśli w ogóle jest możliwa taka para w drabince.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klasyk Zobacz posta
    Czytam i zastanawiam się o co w ogóle chodzi. Na czym ma polegać kibicowanie komuś, kto zgrania np 300 tys zł tygodniowo? Rozumiem, kibicowanie dzieciakom, żeby ktoś odkrył ich talent, zaangażowanie i pracowitość albo kobietom rzucającym stalową kulą zamocowaną na stalowej lince, żeby też mogły tak godnie zarabiać. Ale żeby przejmować się tym, że grupa aktorów nie zaprezentowała widowiska godnego opłaconych biletów? To może być przez chwile przykre, bo zawsze jakoś tak się chce żeby naszym szło ale trudno, trzeba zmienić aktorów albo pójść do innego teatru. Z jakiego powodu PZPN ma niby płakać? To firma marketingowa, która od pewnego czasu osiąga spore sukcesy. Nawet TVP sobie zarobiła. To czym tu się martwić? Chyba tylko tym, że nadal państwowe spółki dokładają się do tych 300 tys zł. tygodniowo.
    Popieram w całości.
    "Nasi" wygrali, zanim się te "igrzyska" zaczęły.
    Z reklam poszła kasa, kierownicy wzięli swoje.
    Po co się męczyć? Przecież szans na mistrza i tak nie ma?
    Biegać trzeba, ale na kontrakcie w klubie, za kasę a nie dla idei.
    D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
    było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D

Domyślnie

Ja stawiam na La Roja, drużyna w całości z potencjałem. Mają wszystko.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jestem jednym z wielu, a moze nawet bardzo wielu, ktorzy nie zycza niemieckiej druzynie wszystkiego najlepszego, ale tryb przypuszczajacy jest, jak to mowia panowie z PR, "the second best" opcja- "co by bylo gdyby"- nie wiem co by bylo gdyby- Kroos strzelil pieknego gola i "die Mannschaft" gra dalej.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Strona 9 z 29 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni