Szukaj
A co, porządnym nowym aparatem już nie można robić normalnych zdjęć? Najlepsi fotografowie z najlepszego sprzętu grubą większość zdjęć mają 'normalną' bo nikt nie robi wyłącznie wypasionych zdjęć. A co gorsza - niektóre zdjęcia to im w ogóle nie wychodzą i je muszą usuwać! W ogóle mając FF mamy zakaz robienia zdjęć wakacyjnych gdzie nie potrzeba FF?
Każdy się też dzieli tym czym chce. I to przy ograniczeniach wielkości zdjęć. Więc nie masz przeglądu pełnej twórczości ani jakości jaka jest potrzebna do danych zdjęć aby sugerować czy ktoś zasługuje aby używać drogiego sprzętu.
Swoją drogą nie stałeś wtedy za aparatem i nie masz ŻADNEGO pojęcia czy dane ujęcie dałoby się zrobić innym sprzętem... Możesz sobie najwyżej domniemywać i fantazjować że dałoby się zrobić takie komórką.
(Przy czym zaznaczę że nie odnoszę się do żadnych konkretnych zdjęć tylko do ogólnego podejścia z którym się nie zgadzam.)
To Ty 'nie widzisz magii' której się widocznie spodziewasz, ja w nią nie wierzę
I co, wszyscy posiadacze FF mają się czuć zobligowani do twórczości która zachęci Cię do kupna FF? Jak chcesz sobie samemu wytłumaczyć bezsens wchodzenia w FF i wydawania pieniędzy na to hobby to nie musisz przy tym obrażać innych i sugerować im jak mają wydawać swoje pieniądze.
A ff to nie tylko zdjęcie wynikowe, to też sprzęt który pozwala zrobić to zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez ikit ; 29-03-2018 o 21:42
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
cz4rnuchu dobry kulinarny gość, czuje klimat![]()
Bl4ck jest smakoszem potraw egzotycznych. Wie, co dobre.
Uważaj na żyłkę
Właśnie Ty skutecznie mnie zniechęciłeś do posiadania FF,
dziękuję Ci za to słodkoustny Kolego
Wiara, hmmm, odpowiedz sobie sam.
- - - - kolejny post - - - - - -
Tak właśnie podejrzewałem, ale jakoś mnie gościu od Czarnuchowej FFomidorówki odciągnął![]()
@koberek, każdy kupuje co chce i do czego chce... Ja np. na początku roku kupiłem sobie FX'a żeby zabierać na rower...
Mi tam aparat służy do ot tak fotek: zero artyzmu, po prostu pstrykam i sprawia mi to frajdę.
@koberek powinienem się na przerzucić na focenie smartphonem?
A co mi tam! Zaniżę poziom wątku!
1)
2)
![]()
Ostatnio edytowane przez Teu ; 29-03-2018 o 22:17
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Skontaktuj się z nami