@koberek - wszedłem na Tojego Flickra i nie dziwie się Twojemu rozgoryczeniu...
...tez bym chodził naburmuszony jakbym pstrykał SONY SLT-A37.![]()
Szukaj
@koberek - wszedłem na Tojego Flickra i nie dziwie się Twojemu rozgoryczeniu...
...tez bym chodził naburmuszony jakbym pstrykał SONY SLT-A37.![]()
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Ok, nie upieram się, jak kogoś zraniłem, to z całego serca przepraszam, na tyle mnie stać.
To powiedz coś o załączonych fotkach powyżej, do tego potrzebny jest FF ????
Bo ja jakoś nie dźwigałbym tych kilogramów, nie obrażając Was,
aby takie fotki robić.
Na rowerze też śmigam, ale z zestawem light.
W stopce masz flickra, do takich fot nie potrzeba FF.
- - - - kolejny post - - - - - -
To jest świadomy wybór, przejrzyj dalej, nie tylko sony
Sony mnie trzyma przez Focus peaking, gdzie w Twoim nikonie nawet nie wiesz co to jest.
Moje prace Ci się nie podobają??
Zresztą, dlaczego byś chodził naburmuszony?
Co fotek nie umiesz robić, czy np. sony nie umie.
Jakoś mnie młodzieńcu zaintrygowałeś, normalnie chyba przejrzę Twe dalsze patyki w ogniu na FF![]()
Ostatnio edytowane przez koberek ; 29-03-2018 o 22:38
Na codzienny dojazd do pracy też nie potrzeba kombi, ale jadąc gdzieś z rodziną choćby raz na jakiś czas warto mieć większe auto, żeby mieć możliwość zabrania czegoś ze sobą lub po prostu wygodniej jechać.
Tak samo jest z FF. Na codzień robisz "zwykłe" zdjęcia mając zapas możliwości sprzętu, a czasem przychodzi sytuacja, że to właśnie dzięki temu, że masz FF uzyskasz to, co chcesz na zdjęciu.
Twoje zdjęcia też możnaby zrobić bez focus peakingu więc... może czas sprzedać sprzęt z tym niepotrzebnym gadżetem?![]()
Zdjęcia są OK, ale lustro sonego to moim zdaniem kasa wyrzucona, bo system martwy. Byłem na targach w Birmingham w zeszłym tygodniu- Sony wstydziło się swoich luster i nie dość że ustawili je z boku, to na dodatek żaden asystent sony nawet przy nich nie stał- ot, pokazali bo wypada.
Nie mam focus peaking- tylko po co mi on skoro AF w 750 u mnie ma blisko 100% skuteczność.
I tak- lubię moje patyki w ogniu.![]()
Ostatnio edytowane przez koberek ; 29-03-2018 o 23:01
Ostatnio edytowane przez Teu ; 29-03-2018 o 23:03
Panowie, strasznie niemiło zrobiło się w tym wątku. Każdy używa takiego sprzętu, na jaki go stać i jaki mu się podoba. Po co te osobiste wycieczki? Wątek jest ciekawy, bezlustrami Sony sporo osób się interesuje, więc zakończcie te spory. Na spacery zabieram Panasonica G6, bo jest dość mały, a jednocześnie ma niezły grip. Gdybym miał dużo kasy, to chętnie bym przytulił jakiegoś Soniaka FF. Inni potrzebują na spacerach co najmniej Nikona D810 +14-24 i 70-200. Co kto lubi.
Sony A7II, Sony 35 1.8, Sony Zeiss 55 1.8. N50/1.8D, Było: Zenit ET, H58/2, D90, N18-105VR, D610, S24/1.4, N35/1.8G ED, N85/1.8G, SB-700.
Skontaktuj się z nami