Close

Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    odjazd w robieniu reprodukcji książek? Statyczny, wolny AF? jak jest dobry normalny AF to robisz zdjęcie i sprawdzasz efekt na duzym wyswietlaczu. To nie jest przeznaczone do dynamicznych zdjęc - więc właściwie to jest tylko bajer.
    dokładnie - wymóg rynku nic poza tym.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Puszka ma "tylko" 12MP żeby mogła być szybka i świetna na wysokich ISO, a jednocześnie 12MP przy ostrzejszym, bardziej kontrastowym rysunku matrycy fullframe to w warunkach studyjnych też całkiem sporo. Większa ilość MP uwaliłaby reporterskie możliwości puszki, większe możliwości reporterskie uwaliłyby puszkę w studio. Po prostu stanowi ona mimo wszystko jakiś kompromis - tak aby wilk był syty i owca cała. Przy okazji oczywiście tradycyjnie dla Nikona pozycjonowano ją dokładnie między 1D a 1Ds. Moim zdaniem zadecydowano bardzo rozważnie, puszka stanowi złoty środek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Puszka ma "tylko" 12MP żeby mogła być szybka i świetna na wysokich ISO, a jednocześnie 12MP przy ostrzejszym, bardziej kontrastowym rysunku matrycy fullframe to w warunkach studyjnych też całkiem sporo. Większa ilość MP uwaliłaby reporterskie możliwości puszki, większe możliwości reporterskie uwaliłyby puszkę w studio. Po prostu stanowi ona mimo wszystko jakiś kompromis - tak aby wilk był syty i owca cała. Przy okazji oczywiście tradycyjnie dla Nikona pozycjonowano ją dokładnie między 1D a 1Ds. Moim zdaniem zadecydowano bardzo rozważnie, puszka stanowi złoty środek.
    ano może być.. 12mp to jest duuuużoo na reporterkę a i w zasadzie na studio starczy, a jak ktoś chce więcej to niech sobie Hasselka H3D załatwi i tyle

Myślę też, że Nikon też zechce coś uszczknąć z rynku studyjnego i wypuści jakiegoś 20MP D3X czy coś w ten deseń, tak aby nie być gorszym i nie być posądzanym o to że nie ma "dobrego" aparatu studyjnego w ofercie.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

a do studia zawsze mozna kupic fuji s5pro i zachowac szkla (tak na marginesie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    a do studia zawsze mozna kupic fuji s5pro i zachowac szkla (tak na marginesie)
    z matrycą 6 MP interpolowaną do 12? Chyba mało znasz apatyty studyjnych fotografów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Prośba o dopisanie mnie do pokazu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    z matrycą 6 MP interpolowaną do 12? Chyba mało znasz apatyty studyjnych fotografów.
    interpolowane do 12 nei sa zle.mialem z takimi do czynienia w pracy.
    a fotografowie ktorzy nie siedza w powaznych pismach to w studio coniektorzy korzystaja nawet z d70 tek.

Jezeli fotografia reklamowa, to bez sredniego formatu sie nie obejdzie.
    poza nią,jak najbardziej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta

Myślę też, że Nikon też zechce coś uszczknąć z rynku studyjnego i wypuści jakiegoś 20MP D3X czy coś w ten deseń, tak aby nie być gorszym i nie być posądzanym o to że nie ma "dobrego" aparatu studyjnego w ofercie.
    lepszego do reporterki nie wypuści - osiagi sa rekordowe, lustro i migawka nie nadążą szybciej latać.

możliwe, że kiedyś Live Viev będzie mogło szybko nastawiac AF - a wtedy rekordy moga byc bardzo, bardzo podniesione. Nie byłoby lustra, pojawiła by sie kurtynka zasłaniajaca matryce przy wymianie obiektywu by chronic przed kurzem. Rezygnajca z migawki mechabnicznej na rzecz hybrydowej tez by poprawiła szybkostrzelność. Wtedy 50kl/s w reporterskim body - czemu nie?

a studyjny D3X - kiedy? czekac znowu? - z rok minimum?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    interpolowane do 12 nei sa zle.mialem z takimi do czynienia w pracy.
    a fotografowie ktorzy nie siedza w powaznych pismach to w studio coniektorzy korzystaja nawet z d70 tek.

Jezeli fotografia reklamowa, to bez sredniego formatu sie nie obejdzie.
    poza nią,jak najbardziej.
    piszemy o poważnych zastosowaniach - w fotografii reklamowej. A nie o zdjęciach legitymacyjnych - choc to tez studio.
    C 1DS MK3 byc moze w reklamie spisze sie świetnie. Nowosci porównujmy do najlepszych modeli na rynku. A że ktoś używa d70 to nic nie znaczy. Ja tez używałem.

Domyślnie

Tu: http://www.imaging-resource.com/NEWS/1187901361.html
    bardzo ciekawa relacja z pokazów w Tokio. Kilka ciekawych wniosków "na gorąco". Warto przeczytać.
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów