Szukaj
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Puszka ma "tylko" 12MP żeby mogła być szybka i świetna na wysokich ISO, a jednocześnie 12MP przy ostrzejszym, bardziej kontrastowym rysunku matrycy fullframe to w warunkach studyjnych też całkiem sporo. Większa ilość MP uwaliłaby reporterskie możliwości puszki, większe możliwości reporterskie uwaliłyby puszkę w studio. Po prostu stanowi ona mimo wszystko jakiś kompromis - tak aby wilk był syty i owca cała. Przy okazji oczywiście tradycyjnie dla Nikona pozycjonowano ją dokładnie między 1D a 1Ds. Moim zdaniem zadecydowano bardzo rozważnie, puszka stanowi złoty środek.
ano może być.. 12mp to jest duuuużoo na reporterkę a i w zasadzie na studio starczy, a jak ktoś chce więcej to niech sobie Hasselka H3D załatwi i tyle![]()
Myślę też, że Nikon też zechce coś uszczknąć z rynku studyjnego i wypuści jakiegoś 20MP D3X czy coś w ten deseń, tak aby nie być gorszym i nie być posądzanym o to że nie ma "dobrego" aparatu studyjnego w ofercie.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
a do studia zawsze mozna kupic fuji s5pro i zachowac szkla(tak na marginesie)
Prośba o dopisanie mnie do pokazu.
Nikon + słoiki
Fotografia ślubna Łódź
lepszego do reporterki nie wypuści - osiagi sa rekordowe, lustro i migawka nie nadążą szybciej latać.
możliwe, że kiedyś Live Viev będzie mogło szybko nastawiac AF - a wtedy rekordy moga byc bardzo, bardzo podniesione. Nie byłoby lustra, pojawiła by sie kurtynka zasłaniajaca matryce przy wymianie obiektywu by chronic przed kurzem. Rezygnajca z migawki mechabnicznej na rzecz hybrydowej tez by poprawiła szybkostrzelność. Wtedy 50kl/s w reporterskim body - czemu nie?
a studyjny D3X - kiedy? czekac znowu? - z rok minimum?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Tu: http://www.imaging-resource.com/NEWS/1187901361.html
bardzo ciekawa relacja z pokazów w Tokio. Kilka ciekawych wniosków "na gorąco". Warto przeczytać.
Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełekKilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/
Skontaktuj się z nami