Close

Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    mozna tez policzyc w druga strone kompletnie olewajac vga skoro 3 pixele = 1 punkt to 1 punkt=3 pixele wiec liczymy 920 000 punktow x 3
    Ale wtedy nie zgadza sie VGA za cholere.

640x480 = 307.200 i nie chce inaczej.

Ale ja juz to chyba zrozumialem. 230.000 w D80 na przyklad, to tez sa tak liczone i po prostu jest to 76.000 pikseli (np. 220x345, nie wiem jaki jest rzeczywisty stosunek bokow.).

Wszystko jasne i wyglada na to, ze naprawde rewelacja. Hurrra!
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

mnie się wydaje - choć nie czytałem tego wszystkiego co już powyżej napisane bo już bym czasowo nie wyrobił, że to jakiś nowy typ reklamy odnośnie tych pixli )

Wyświetlacz w pockecie 3,5" typu VGA daje obraz Crystal clear, że tak powiem, ********** piękny ale to jest 640x480 = 307200. Upakowny do 3" daje super efekt gęstości optycznej.

Jak łatwo policzyć może się z tego zrobić 921600 ale pod warunkiem, że pomnożymu to razy trzy co daję głowę wprost jest niemożliwe.
    Nikonek chyba po prostu chciał nas po prostu poinformować, że buduje pixel z trzech subpixli co jest jednak prymitywnym chwytem marketingowym (by pisać o takich oczywistościach)

Chyba, że o czymś nie wiem

ps. jako posiadacz małego amatorskiego d40x (BEZ ŚRUBOKRĘTA ) podkreślmy) jestem DUMNY, że przystąpiłem do ferajny Nikona a nowe wynalazki są fajne o ile nie pojawią się za pół roku )).

Domyślnie

aaa usun to ! :P gafe zrobilem, to post usunolem :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Czy ktos ma kontakt z Nikonem i moglby to zjasnic?
    wyslij zapytanie do supportu
    podpis nieczytelny

Domyślnie

a może Piotrze masz jakieś info na temat pokazów w innych miastach?
    Trzeba sledzic www.nikon.pl Tam beda aktualne wiadomosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    Nikonek chyba po prostu chciał nas po prostu poinformować, że buduje pixel z trzech subpixli co jest jednak prymitywnym chwytem marketingowym (by pisać o takich oczywistościach)
    Nie, nie, nie, wyglada na to, ze wszyscy tak robia. 230.000 punktow w D80 to tez 76000 pikseli.

Chlopaki na CB sie zmartwia, bo juz sie cieszyli w jakims watku, ze zlapali Nikona (biedni oni sa od wczoraj).
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Z prezentacji przypominam sobie slowa Wiktora. Powiedzial ze rozdzielczosc tego wyswietlacza jest rowna pierwszym matrycom aparatow cyfrowych

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Nie, nie, nie, wyglada na to, ze wszyscy tak robia. 230.000 punktow w D80 to tez 76000 pikseli.

Chlopaki na CB sie zmartwia, bo juz sie cieszyli w jakims watku, ze zlapali Nikona (biedni oni sa od wczoraj).
    Oj, co Was tak to CB boli ? Choc sam przyznam ze z pewną nutką satysfakcji mozna dzis poczytac posty z 22.08,gdzie na wiesc o danych D3 i D300 koledzy mocno się zaśmiewali, a jeden to nawet turlał się po podłodze ze śmiechu. Z tego co wiem od naszego Piotra-admina, obiecanych kwiatów nie doslali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Oj, co Was tak to CB boli ? Choc sam przyznam ze z pewną nutką satysfakcji mozna dzis poczytac posty z 22.08,gdzie na wiesc o danych D3 i D300 koledzy mocno się zaśmiewali, a jeden to nawet turlał się po podłodze ze śmiechu. Z tego co wiem od naszego Piotra-admina, obiecanych kwiatów nie doslali

no to moze my sie ze śmiechu nie turlamy, ale możemy się uśmiechać z błogą satysfakcją. Moim zdaniem, nikon znów powraca na niekwestionowanego lidera w świeci fotografi, jakim był kiedyś.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Oj, co Was tak to CB boli ?
    Nie, nie boli, tyle, ze wlasnie wysmiewanie sie tam ze sciemnologii pikselowej dojrzalem i przez moment sam zwatpilem. Na szczescie juz wszystko jasne, chlopaki z kolei pomylili sie w druga strone, myslac, ze 230.000 to sa piksele i porownujac je do 307.000 (920.000 / 3). Oni sie pomylili, ja tez sie pomylilem zasugerowany triumfalnymi szyderstwami.

Na szczescie wszystko jasne, LCD w D3 i D300 wymiataja wszystko.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów