Close

Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 212

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    taaaaa
    to po co jeszcze jestes na tym forum?
    sailor no bez jaj - to moze zamknac dzial coolpixow? (a wlasciwie sugerujac sie aktualna frekwencja to wszystkie dzialy sprzetowe ponizej d1,d2 nie ciesza sie za duzym zainteresowaniem ).
    mnie jeszcze duuuzo brakuje by sie moc nazwac pierwszoligowym fotografem, wiec do pierwszoligowego sprzetu nie tesknie - widac kolega rico nie ma tego problemu

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    buraczanka...
    ma racje i tyle. segment I ligi to półka PRO czyli d2hs/d2xs do czego chcesz je porównac z canonem..?
    no to jak ma racje to przeciez nikt niekaze focic tymi beznadziejnymi nikonami ..

d2x w momencie gdy wyszedl byl swietnym aparatem. wierze ze d3x i d3h jak wyjda beda aparatami rownie dobrymi jak ich poprzednicy, kropka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmips Zobacz posta
    wy to ludziska lubicie się zadręczać, a mnie np. to grzeje i pstykać będę na d70 aż padnie
    A ja Startem 66.

buraczanka...
    ma racje i tyle. segment I ligi to półka PRO czyli d2hs/d2xs do czego chcesz je porównac z canonem..?
    Nieładnie. Ech, no już nawet szkoda komentować to po raz tysięczny...

A tak P.S. to już podobny wątek, z podobną treścią istnieje, więc może koniec OT.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Fajny sprzęt, ale niszowy.... cena zrobi swoje.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Więc doczekaliśmy się pewnego rodzaju konkurencji o znacznie niższej cenie -d3 jest

Kaleid
    Gość

Domyślnie

buraczanka...
    Cebullanka y grzanka. Dlaczego porownujesz sprzęt sprzed trzech lat do nowosci Canona? Moze by tak do nowej pelnoklatkowej D3 osiagajacej czulosci ISO (nie myslalem z to kiedys napisze) o jakich sie Canonowi nawet nie snilo. Ba, nawet nowy AF-super nova i jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tad_Bie Zobacz posta
    Tak, te 21 MPx FF robi wrażenie, zwłaszcza że Mamiya ma 22 MPx. Sam jestem ciekaw takich porównań, bo SORRY, ale z D2Xs, to chyba byłoby nieporozumieniem porównywać... Cóż, albo Nikon wypuści wreszcie coś sensownego, albo pozostaje przesiadka na Canona...
    Cytat Zamieszczone przez Maciej Zobacz posta
    Kupujesz 5D czy 1Ds marka III?

Na mnie wrażenie robi niskie iso.
    W chwili obecnej nie zajmuję się już fotografią stricte komercyjnie, a jedynie hobbystycznie - mam inny profil zawodowy.
    Idealnym dla mnie rozwiązaniem byłby następca Nikona D200, pod warunkiem że dadzą mu matrycę mogącą pod względem jakości konkurować przynajmniej z EOSem 5D (poza tym i faktem "made in China" nie mam D200 nic do zarzucenia).
    Canon EOS 1Ds mark III będzie zapewne kosztował ok. 25 - 30 k, więc nie wydam aż tyle na samą puszkę by zaspokoić swoją sprzętową próżność (no, chyba że trafię w Totka, ale musiałbym zacząć grać ), z kolei EOS 5D ze świetną matrycą i niezbyt dobrą ergonomią, brakiem uszczelnień, itp. nie będzie dla mnie łakomym kąskiem. Poczekam jeszcze ok 1/2 roku i zobaczę jak wygląda sprzętowo rynek - dlatego nie inwestuję w sprzęt w tym momencie.
    Generalnie nie chciałbym zmieniać systemu Nikona na Canona (chociaż nie jestem szalenie przywiązany do marki), ale odkrywając w sobie elementy wróżbity zapewne kolejność wyboru będzie taka:
    1. Następca Nikona D200, lub
    2. Następca Canona 5D
    Z pomysłu posiadania Fuji S5 Pro powoli się wyleczyłem (porównując sample: 5D vs S5)
    Ważniejszą rolę dla mnie odgrywa optyka - w analogu miałem 20mm /1.8; Tokinę ATX Pro II 28-70 /2.6-2.8 i Sigmę APO 70-200 /2.8 HSM (którą mam do dziś). Planuję "odbudować" taki zestaw w cyfrze plus ob. makro, jednak na chwilę obecną wolę poczekać: może się okazać, że Nikon zmieni swoje legendarne "F-mount", a wówczas - przynajmniej w moim przypadku - musiałbym zmienić niemal 100% sprzętu, więc czy na korpusie będzie logotyp Canon, czy Nikon - nie będzie miało aż takiego znaczenia.
    (I tak dość często zmieniam sprzęt - takie skrzywienie, ale tym razem po zakupach sprzętowych chciałbym cieszyć nowym nabytkiem przynajmniej przez kilka lat, a nie wkurzać się dokonaniem złego wyboru).
    PS.
    Z ostatniej chwili: Właśnie przeczytałem newsa, że Nikon wprowadza nowy model - D300. Jak się okaże super, to pewnie przyśpieszę wymianę sprzętową...
    Ostatnio edytowane przez Tad_Bie ; 23-08-2007 o 08:37
    2x Fuji S5 Pro; MB-D200, Tokina 12-24 /4; Tamron 17-50 /2.8; Nikkor 18-105 /3.5-5.6 VR; Sigma 70-200 /2.8 APO HSM; Sigma Macro 50 /2.8; Nikon SB-900 i SB-800, Manfrotto, i conieco drobiazgów.

sailor
    Gość

Domyślnie

buraczanka...

taaaaaa ... powiedz cos wiecej po ukazaniu sie d3 czy jzu nie? :d:d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    taaaaaa ... powiedz cos wiecej po ukazaniu sie d3 czy jzu nie? :d:d
    czlowieku niedosc ze jestes niemiły to jeszcze zyjesz w chmurach?
    widziales d3 i d300? -jeszcze nie ma finalnych wersji tego sprzetu ale pewnie namiot stał cały dzień -hehee
    na chwile obecna nie ma zadnej konkurencji dla canona i długo jeszcze nie bedzie..

PS: jezeli puszka d3 była by dostepna w cenia zakladanej 5000$(13 500 brutto) najprawdopodobniej moja firma miala juz 2 takie sprzeciaki, ale ten sezon jeszcze nie bedzie mi dane. Oby w przyszłym.
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

sailor
    Gość

Domyślnie

nie zauwazylem bycia niemilym w mojej wypowiedzi ... natomiast od ciebie bycie milym bije niczym blask supernovej

co do finalnych wersji - skoro nie ma i jest to problem to czemu tak sie podniecales 1dIII jak jeszcze nie bylo finalnych wersji, chyba ze juz nie pamietasz albo w druga strone t nie obowiazuje
    co do posiadania w firmie ... podejrzewam ze jest to rownie wielka bajka jak cala reszta twoich opowiesci.
    tak wiem .. zaraz powiesz ze uzywasz 1dsIII na co dzien

Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów