Szukaj
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
Ale kulturalnym sie jest albo nie ... nie ma 3 bramki.
Naprawde ?
Ja nie mam zadnych danych ... masz jakies konkretne ktore mowia ze malo ? Bo jesli nie to tylko gdybanie. W Polsce moze jest ich niewiele bo cena to roczne zarobki natomiast w USA czy innych krajach wyzej rozwinietych to raptem 2-3 miesiace pracy.
No to jest juz mocne gdybanie ... jak narazie to tylko 1dmkIII zapelnia rynek (jakies 5 miesiecy) ... a na d3 jeszcze przyjdzie poczekac. Zreszta juz widze jak wszystkie profi agencje wyprzedaja swoje 1dynki i szkla zeby przesiasc sie na NikonaNawet gdybanie musi miec minimalna doze realizmu zeby nie zmienilo sie w sci-fi
Ja akurat obecnie foce Canonem![]()
popieram gosc mysli ze jest pempkiem swiata(+ wyrocznia).. sese
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
o tym ze jestem kulturalny tez nigdy nie mowilem. zawsze popieralem podpis peebesa "jestem chamskii zgryzliwy"
poszukaj w necie liczby sprzedanych aparatow z rozbiciem na modele .. przy odrobinie staran na pewno znajdziesz
nie wiem czyje to roczne zarobki .. ale skoro tak mowisz to pewnie masz racje.. a w krajach rozwinieteych wlsnie ze wzgledu na wyzsze zarobki bez obaw kupuja cnona lub nikona do reporterki i sredni format do studio. to tylko u nas chce sie miec wszystko w jednym za niska cene. ale takie rzeczy to tylko w erze
uhmmm zapelnia .. jak diabli... w polsce jak do tej pory (info z jakis miesiac temu) sprzedano 3 (slownie trzy) sztuki... trzeba by pomyslec czy nie zaleja nas tymi markami ..
tak samo jak trzeba bylo poczekac na 1d i jak trzeba poczekac na 1ds, wiec argument zaden
w polsce? watpie .. bo canon dal preferencyjne upusty i ma specjalna polityke cenowa dla redakcji ktorej nie ma NP
na zachodzie .. mysle ze spokojnie odloza d2xy by kupic d3 jesli beda mieli takie potrzeby.
swoja droga baaaardzo mnie bawia te watki o roznicach miedzy sprzetem ktorego 99.9% dyskutantow nigdy nie kupi. zeby nie bylo - ja tez w tych % jestem. bo majac do wydania taka kase kupie mamyie lub uzywanego hassela
a na forum nikona siedzisz bo chcesz sie przesiasc na d3?slusznie
![]()
"sailor" ufamy ci,
ty wiesz wszystko najlepiej, canon jest bebee i to ze daje niskie ceny niszczy nikona,nikon jest lepszy ale to cena powoduje ze kupuja te złomy canona, niestety zgryzliwy wypuscil jeszcze kilka puszek, oj chamski zapowiada aparaty jak grzyby po deszczu i jeszcze w dodatku trafiają do sklepów, i te słoiki na 1:1,2 nie wiadomo po co komu, przez co nikon nie wie kiedy swoje cuda sprzedawac, pewnie dlatego juz pokazał swoje super nowosci ktore jeszcze nie wiadomo czy robia zdjecia według ich zapowiedzi, pewnie dlatego w listopadzie(po sezonie zeby nauczyli sie robic nimi przez zime) wejda bo lud jeszcze niedorosł do tego-niech robia d2h bo to im wystarczy.., ale ty wiesz najlepiej co kto robi i jak robi, a co najlepsze masz wglad we wszystkie konta i wiesz kogo na co stać-och ty wielki .....
A leci z nami moderator?
moze to cos wniesie do watku i sie go zamknie http://www.dpreview.com/reviews/stats.asp
To wszystko dywagacje bez zadnego poparcia. U nas jesli kogos nie stac to wypozycza do konkretnych projektow czy to MF czy 1dsMkII - przynajmniej tak robi czesc moich znajomych.
To jest bzdura na kolkach. Tylko na CB sa 3 osoby ktore maja ten sprzetNo chyba ze przeglad uzytkownikow CB to dla Ciebie statystyka ogolnopolska
Tylko gdzie Ty na stadionach, konferencjach prasowych itp widziales te d2xy ?Nawet jesli to niewielki procent.
No akurat to tez nie jest moj target. Jesli mam potrzebe uzywania takiego sprzetu to pozyczym.
Siedze bo lubieMam tez zreszta Nikona i sobie radzi. Nie ukrywam ze d300 jako puszka to idealne rozwiazanie dla mojej pracy. Zeby tylko miala FF to mysle ze bym zmienil system. Ale narazie nie ma zadnych sampli wiec spokojnie sobie czytam i nadal pstrykam tym co mam.
Ok, po raz kolejny ustaliliśmy że Canon is the best, i na tym zakonczymy![]()
Skontaktuj się z nami