Close

Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 188
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

zadyma zadyma mozecie sie klocic jeszcze kilka tygodni ale prawda jest taka... wyszla piatka bylo gadanie iz nikon juz wypuszcza cos co go zniszczy.... wyszla nowa jedynka, to bylo bicie piany iz nikon juz na dniach wypuszcza cos co nowa jedynke zmiecie... teraz wyszla 40 i znow gadanie ze bedzie lada moment cos co spowoduje iz wlasciciele canonow odejda z placzem do domu... qrcze ilez tak mozna? mnie sie np d200 bardzo podoba ale kupilem 30d powody nieistotne nie chce mi sie scierac... niemniej jednak takie gadanie ze cos wyjdzie coraz bardziej przypomina labedzi spiew... a szkoda bo firma z takimi tradycjami powinna naprawde trzymac poziom i nie oddawac rynku konkurencji az tak bez walki bo to bije nas wszyskich po kieszeniach a ja nie mam nic przeciwko temu by nikon wypuscil cos naprawde fenomenalnego za grosze bo wtedy canon bedzie musial zejsc z puszkami FF do realistycznego poziomu cenowego i wszyscy beda szczesliwi
    C Digital 17-200 F/1.4 f/1.8 f4 L IS i kilka dupereli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Bo akurat dla mnie musi miec jak najlepsze iso1600 a i 6400 bym nie pogardzil. Kwestia wymagan w stosunku do posiadanego sprzetu i charakteru pracy jaka musi wykonac.
    No to kupujesz Canona 1Dx lub 5D i po sprawie. Po co tu deliberować tyle jaki to D200 jest słaby i drogi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ... wyszla piatka bylo gadanie iz nikon juz wypuszcza cos co go zniszczy.... wyszla nowa jedynka, to bylo bicie piany iz nikon juz na dniach wypuszcza cos co nowa jedynke zmiecie... teraz wyszla 40 i znow gadanie ze bedzie lada moment cos co spowoduje iz wlasciciele canonow odejda z placzem do domu...
    zniszczy, zmiecie, z płaczem? Gdzie to wyczytałeś? Dam komuś upomnienie.
    Wole merytoryczne dyskusje, choc najmniej o "wyższości" jednego body nad drugim, a tym bardziej jednego systemu nad innym. Gdyby to było tak jednoznaczne to zapewne by nie byłoby dyskusji. Ale są różne potrzeby i argumenty mają wszystkie strony sporu.

A nie lepiej robić zdjęcia, niż się sprzeczać kto je zrobił lepszym body?
    Świetnym body to każdy głupi potrafi. Zrobić dobre zdjęcie kiepskim body! To jest sztuka!
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-08-2007 o 22:03
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    No to kupujesz Canona 1Dx lub 5D i po sprawie. Po co tu deliberować tyle jaki to D200 jest słaby i drogi.
    No zeby to bylo takie proste to wierz mi ze bym tak zrobil. 1d to koszmarna cena i zwyczajnie mnie na niego nie stac.
    5d natomiast to takie badziewie za kupe kasy (ale juz powiedzmy w zasiegu) ktore sklada sie ze swietnej matrycy i niczego wiecej. AF do bani w porownaniu z 1d czy nikonami, zero uszczelek, ficzersy na najnizszym poziomie. I za to placi sie 2x cene 30d ... no coz jesli aparat ma na siebie pracowac to trzeba realnie podejsc do tematu na podstawie stosunku strat do zyskow. A ten wyraznie mowi ze w moim przypadku trzeba bedzie poczekac na 5dII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    fragment 1 - prawie zgoda
    fragment 2 i 3 - są ze sobą częsciowo sprzeczne, chyba, że chodzi ci o to co w częsci 4 - na wysokich ISO utrata szczegółu jest powiązana z odszumianiem i to wtedy D200 może wypaść gorzej niz 30D. Na ISO 100 - nie.
    porównanie "doskonałości" matryc jest utrudnione ze względu na moc filtra i na to, że jedno to CCD a drugie CMOS. Zdaje się, że kolejne body Nikona będa jednak na CMOS i pewnie w kolejnej generacji body będą porównywalne pod kątem matryc.

Na szczęście ja działam na ISO 100-200. Chciałbym miec ISO 50.
    No tak dokladnie to mialem na mysli. Byc moze napisalem to w sposob chaotyczny ale mniej wiecej tak to mialo zostac zrozumiane. CCD nikona nadaje sie juz do wymiany bo ilez mozna walczyc na swietne body. Ja jestem przekonany patrzac na nowosci canona ze to jest atak wyprzedzajacy przed tym jak nikon walnie z grubej rury naprawde czyms mocnym. Za dobre sa te puchy po prostu zeby dawac jest tak bez przyczyny.

Domyślnie

Panowie, moim zdaniem pozostaje sie cieszyc, ze firmy "walczą"... Canon zaskoczył, ze w 40D dał sporo "ficzerów', dam se łeb uciąć, że Nikona riposta będzie rownie ostra... A nie zapominajmy, że Pentax (z kasą Samsunga) także zaczyna ostro pogrywać (hity sprzedazy K100D i K10D)i następca "Kadyszki" tez moze byc ciekawy... Sony tez sie odgraża... Mysle, ze rynek sie jak zawsze podzieli i kazdy bedzie miał swoj kawałek tortu. Canon tym razem jako pierwszy sie wychylił z nowościami, więc czekamy na reszte i tyle.
    Mysle, ze wszystko to mimo jednak z korzyscia dla nas - klientów. Szkoda tylko, ze wywołuje to wszystko takie spięcia i idiotyczne przepychanki o wyzszosci jednego systemu nad drugim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Szkoda tylko, ze wywołuje to wszystko takie spięcia i idiotyczne przepychanki o wyzszosci jednego systemu nad drugim.
    Eee wlasnie nie ma spiec ... myslalem osobiscie ze bedzie gorzej A tu kulturna dyskusja na poziomie.

Pomimo faktu ze obecnie foce Canonem to dzisiaj zdalem sobie sprawe ze najwiecej zdjec mam zrobionych Nikonem. Uzywam nikosia cyfrowego jakies 5 lat i przez ten czas zrobil okolo 70-80 k zdjec. Dokladnie nie wiem bo nie liczylem ile razy przekrecil mu sie licznik ale to i tak imponujaca liczba Maszynka nie do zajechania ... jedynie kolko nastaw zacina sie czasami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Eee wlasnie nie ma spiec ... myslalem osobiscie ze bedzie gorzej A tu kulturna dyskusja na poziomie.
    No w tym wątku poki co sie to udaje, ale spojrz w tym dziale na założony dzis temat jakiegos fanatyka eosa.... Całe szczescie, ze mod założył kłódkę.

Thumbs up

McKane ledwo człowiek na chwilę się oddalił, a już manipulujesz dpreview
    Oto dwa sample z tego szanownego portalu, oba wołane z RAW-u Weź mi z łaski swojej wyjaśnij, kto tu kogo wykańcza?

Domyślnie

RAF nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie to co pokazales jest mocno zblizone i nikt tu nikogo nie wykancza. Niczym nie manipulowalem zreszta bo to z tego samego testu sa przyklady Problem w tym ze to sa zdjecia robione na ISO100 i tutaj roznice w jakosci zdjec pomiedzy testowanymi puszkami sa marginalne. Widac to zreszta na zalaczonych obrazkach gdzie ilosc szczegolow jest podobna przy czym te z canona 30d wygladaja na ostrzejsze (szczegolnie na samplu z mapa).
    Daj natomiast taki przyklad na iso800-1600 i wtedy porownamy Chcialem nawet raz zrobic taki test ale znajomy fanatyk sie nie zgodzil bo jego d200 jest bezkonkurencyjne i nie musi niczego udowadniac No coz taki typ

Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów