Close

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 188

Domyślnie

No widzisz McKane my tu sobie grzecznie dyskutujemy, a kubaman wyczytał, że toczysz nierówną walkę i że D200 jest najlepszy Niestety, jego zdaniem jesteśmy też średnio rozgarnięci
    Co do szumów, to nie mam wątpliwości Rzecz w tym, że od wielkiego dzwonu korzystam z wyższego iso niż 400, więc to mi rybka

Domyślnie

Pięknem tych dyskusji jest to, że udowadnia się zazwyczaj wyższość jednego korpusu nad drugim korzystając ze skali bezwzględnej. Prawda jest natomiast taka, że sprzęt wybiera się głównie pod kątem zastosowań (no zwykle ograniczane jest to kasą). Co z tego że D200 szumi dla ISO3200 szumi całkiem sporo? Osoba robiąca 99% zdjęć w trudnych warunkach sięgnie po inny korpus/system. Ja nie potrzebuję robić ślubów w ciemnych kościołach i nie interesuje się siatkówką w słabo oświetlonych halach. Tymczasem bardzo odpowiada mi obrazek z D200 i uważam, że jest on (w zakresie kolorystyki, kontrastów, itp.) o wiele ładniejszy niż to, co uzyskiwałem z 30D. Może to moja wina, że tak było, ale z drugiej strony co miałem męczyć się z 30-tką, jak D200 daje to, czego oczekuję ?

Peace & love

PS.: Znacie tę maksymę o amatorach, profesjonalistach i mistrzach ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    PS.: Znacie tę maksymę o amatorach, profesjonalistach i mistrzach ?
    Ja nie znam, ale czy chodzi o to, ze amatorzy gadaja o sprzecie i sie onanizują, a profesjonalisci po prostu robią zdjecia?

Domyślnie

Amatorzy – martwią się o sprzęt. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Amatorzy – martwią się o sprzęt. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

heheheh... prawie trafiłem

Domyślnie

O kurcze nieskromnie mowiac zaliczylbym sie do klasy Mistrzów Profesjonalizmu Dobrze trafilem zeby sie dowartosciowac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    No widzisz McKane my tu sobie grzecznie dyskutujemy, a kubaman wyczytał, że toczysz nierówną walkę i że D200 jest najlepszy Niestety, jego zdaniem jesteśmy też średnio rozgarnięci
    Co do szumów, to nie mam wątpliwości Rzecz w tym, że od wielkiego dzwonu korzystam z wyższego iso niż 400, więc to mi rybka
    Serio ... az musze poszukac i wdac sie w kolejna dyskusje

Domyślnie

Ja tam nie wiem ale na moje oko to 40D jest pozycjonowany nie na D200 (trochę to brzmi dziwnie ) ale tak chyba jest. Może być tak, że to co pokaże w najblizszym czasie Sony i Nikon wyjaśni tę sytuację. W tej chwili sytuacja u Canona jest w ogóle dziwna, bo w segmencie amatorskim ma w zasadzie jedną dość przeciętną /400D/ puszkę. 40D pod wieloma względami wypełnia spokojnie zadanie bycia profesjonalnym korpusem. Wydaje mi się że to jeszcze nie koniec rotacji na tym rynku. Nadal w segmencie amatorskim z D40x i D80 (że o szkłach nie wspomnę) Nikon ma dużą przewagę nad pozostałymi konkurentami. Ciekawe jak się to będzie rozwijać?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

poczekamy (już niedługo) i zobaczymy. Canon ma większy wybór w półce pro i semi pro (częściowo na papierze 40D i 1DS), a nikon w amatorskiej. Mnie taka sytuacja nie odpowiada, ale zobaczymy - gdy (jeśli) sie doczekamy D3 i D300 to będzie dobrze.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Gdzieś o tym słyszałem
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów