Close

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 188

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster Zobacz posta
    heh, nie wyobrazam sobie trzymac lustro z 70-200 w pozycji live view ;]
    Dlatego to glownie do reporterki z szerokimi szklami albo do makro. Nie ukrywam ze czesto foce ksiazki w bibliotece i tez by mi sie live view i silent mode przydalo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ReSeT_Pl Zobacz posta
    Niestety 400D pod względem szumównie jest taki jak 350D czy 30D. Jeden mój znajomy ma 350D, a drugi 400D i ten z 350D miał szumy na ISO 1600 takie jak 400D na ISO 800.
    No coz ja tam wielkich roznic nie widzialem. Zakladajac nawet nieco wieksze szumy 400d to jakosc zdjec pod wzgledem szczegolow bardzo podobna do 30d z uwagi na 2 mpix wiecej. Poza tym szum to nie wszystko ... liczy sie przede wszystkim ilosc szczegolow jaka matryca potrafi odwzorowac na wysokich iso. I w tym wypadku matryce Canona wygrywaja na calej linii czy to sie komus podoba czy nie. Mnie to akurat nie cieszy bo brak konkurencji oznacza wieksze wydatki.

Domyślnie

A mozesz pokazac jakies testy gdzie widac ta roznice w szczegolach pomiedzy Canonem a Nikonem?
    Pozdrawiam

Domyślnie

A mozesz pokazac jakies testy gdzie widac ta roznice w szczegolach pomiedzy Canonem a Nikonem?
    Google sie popsulo ?

Chociazby http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page17.asp

Domyślnie

Ale wlasnie tutaj pokazales ze D80 mniej szumi od 400D na ISO 1600 i Sony ma wiecej szczegolow na ISO2000(1600) niz Canon. Kurde i jak tu dogodzic kazdemu :P.
    Pozdrawiam

Domyślnie

a ja wolale obraz z D200 od tego z 30D,jest bardziej "analogowy" a nie plaski cyfrowy
    40D nawet jak bedzie mial lepszy Af to i tak sadzac po problemach z nowa topowa puszka canona w tej kwestii i tak gorszy od D200
    funkcjonalnosc i obsluga tez przemawia za D200
    duzy plus za canonem to silent mode
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    a ja wolale obraz z D200 od tego z 30D,jest bardziej "analogowy" a nie plaski cyfrowy

To jest dowcip roku 2007.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Ale wlasnie tutaj pokazales ze D80 mniej szumi od 400D na ISO 1600 i Sony ma wiecej szczegolow na ISO2000(1600) niz Canon. Kurde i jak tu dogodzic kazdemu :P.
    Przepraszam ale nie czytasz nawet tego co sam napisales ... prosiles o test w ktorym canon ma wiecej SZCZEGOLOW niz nikon. A to ze d80 mniej szumi to jasna sprawa w polaczeniu z brakiem szczegolow ... w aparacie pracuja silne algorytmy odszumiajace i tyle. Nie zauwazylem tez zebysmy rozmawiali o Sony wiec po co ten przyklad ... chcesz zrobic hybryde ?.

Prosze bardzo drugi test ze szczegolami (a wlasciwie ich brakiem) tym razem d200 w roli glownej Nawet na ISO 100 roznica jest na korzysc 30d aczkolwiek trzeba przyznac ze szumy porownywalne ... ba d200 nawet wygrywa na iso1600. Tylko co z tego jak zamiast zdjecia jest mydlana plama.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page20.asp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    Polecam Ci w takim razie strone http://audiovoodoo.alatar.pl/ Z tym argumentem faktycznie trudno polemizowac.

Domyślnie

Ale w takim razie w nowym D300 mozemy miec nadzieje na dobre odwzorowanie szczegolow, bo matryca ponoc od Sony i na to ze w szumach wypadnie lepiej niz 40D :P. Atam mysle ze troche luzu i kazdy bedzie szczesliwy. Ja nadal jestem zdania, ze jezeli stwierdze, ze 40D lepiej sie nada do tego do czego potrzebuje to sobie go kupie, a nie bede sie przejmowal takimi sprawami, a jezeli okaze sie inaczej to zostane w Nikonie. Po co sie niepotrzebnie wzruszac?
    Pozdrawiam

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów