Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 96

Wątek: Dress code

Domyślnie

W tym przykładzie co zapodałem bardziej chodziło mi o koszulę, nie spodnie. No ale dobra, może i rzeczywiście za długie W ogóle mam wrażenie, że niektórzy czepiają się detali. Taki ubiór i tak będzie 100x bardziej odpowiedni na ślub niż jeansy, trampki i t-shirt z logo firmy. A jak pisałem, co roku spotykam przynajmniej 3 kamerzystów tak właśnie ubranych.

Domyślnie

W pełni zgadzam się z poniższym.
    Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    @Woldemorth napisał po prostu oczywistą oczywistość.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerronimo Zobacz posta
    Taki ubiór i tak będzie 100x bardziej odpowiedni na ślub niż jeansy, trampki i t-shirt z logo firmy. A jak pisałem, co roku spotykam przynajmniej 3 kamerzystów tak właśnie ubranych.
    Jak sam podałeś jest ich tylko trzech kamerzystów. Zleceń Masz kilkanaście lub kilkadziesiąt. Stanowią margines. Tylko problem polega na tym że Ci Panowie Kamerzyści pewnie pracują dla firmy która ustala zasady co mają nosić pracownicy, i oni nie mają wyboru. Może by nie chcieli nosić bo kiszka ale szef wymaga i musi być. Ty Masz wybór nikt cię do niczego nie zmusza, pokazują Ci jedynie właściwy kierunek a czy z niego skorzystasz to Twoja sprawa. Jest jeszcze gust i o nim się nie dyskutuje, ale żyjemy w społeczeństwie i są pewne zasady jak zachować się w pewnych miejscach i wypadało by się ich trzymać lub je lekko naginać. Żeby rozweselić ten smutny czarny zestaw który tak Ci się podoba załóż do niego czerwone skarpetki i białe trampki .

Domyślnie

Zawszę jak spotykam telewizję na ślubach w koszulkach ze swoim logiem, to są właścicielami. I to nie jest sporadycznie, tylko co 2-3 wesele. Bardzo rzadko we Wrocławiu trafia się kamerzysta pracujący na kogoś rachunek. Ale niektórzy z nich chodzą tak ubrani (jeansy, koszulka z logo) czasami cała ekipa tak wygląda, gość od drona, kamerzysta właściciel, asystentn, ale mają zajęte wszystkie terminy spokojnie na dwa lata do przodu, bo oddają dobre materiały i są fajnymi ludźmi, którzy potrafią robić to co robią. Więc nie jest tak do końca że w tej dziedzinie szata zdobi człowieka. Ja tego ubrania nie popieram, ale zaczęła się forumowa przepychanka, porównywanie z jakimiś z d.py przykładami i czepianie się szczegółów. Dlatego też warto sobie uświadomić, że niektórzy nie zbierają zleceń, tylko dlatego że się ubierają pod krawatem na wesele. Ubiór jest ważny, ok ale trochę niektórych forumowych "stylistów" poniosło w tym wątku, szczególnie z wyobrażeniem i z obowiązkowym wyglądem jak w Pendolino, lub porównaniem do ochroniarza, gdzie każdy wie jak wyglądają spodnie na kant i koszula u ochroniarza, w porównaniu do dobrej koszuli slim kupionej w dobrym sklepie z krótkim rękawem i spodniami eleganckimi slim, które nie są na kant. Kto będzie nosił strój ala Pendolino, w długiej koszuli, marynarce pod krawatem pracując w lato przy temp 35 stopni. Wejdźcie z takim zestawem do bloku z płyty i mieszkania 40m2 gdzie jest 20osob. Pot się leje do wizjera i ta cudowna koszula z długim rękawem, wciągnięta w spodnie po 5 minutach wygląda jak mokra szmata. Doświadczycie, zobaczycie i przestaniecie czepiać się szczegółów że ktoś śmigał w dobrej jakościowo polowce , albo koszuli z krótkim rękawem. Ja też na początku biegałem na sztywno ubrany, pod śledzikiem z długimi rękawami. Ale dopiero po czasie zrozumiałem że to nie jest wygodne, biegając od rana do nocy. Teraz doceniam ilość sklepów i możliwość ubrania się odpowiednio do danej sytuacji. Czepiając się szczegółów, zapomnieliście o obuwiu, dodatkach takich jak pasek, zegarek, fryzura, zarost. Nawet postura jest ważna... nie obrażając nikogo fizycznie, czasami ktoś w koszulce i jeansach bedzie lepiej się prezentował niz zaniedbany przez zła dietę, zgarbiony Franek który wskoczył w najbardziej eleganckie ubranie. I nie obrażając Franków, to tylko przykład. Tu przychodzi z pomocą aktywnośc fizyczna z której warto skorzystać min 2-3 w tygodniu.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 18-05-2017 o 10:42

Domyślnie

Mi koszula nie przeszkadza z długim rękawem, jak chcę bo gorąco to rękaw podwijam, nic nie spada, tak samo niewygodnie bym się czuł w koszuli z krótkim rękawem, bo to też koszula, i jakos tam ruchy krępuje. W upale 35 stopni w pokoju z 20 osobami w polówce też się spocisz, jedno bawełna i drugie bawełna. Jak ma się pot lać to i tak się będzie lał. Takie życie.

Co do krótkiego rękawka, nikt Cię nie wyśmieje, nikt nie osądzi. Dopóki nie przyjdziesz w jeansach i t-shircie jest ok. Czy to biała czy czarna, nie ważne jaki rękaw. Byle nie być ubranym zbyt prosto, bo wtedy to razi. To jaką koszulę ubierzesz to już kwestia Twojego gustu, nie masz co się spinać. Mi się krótki rękaw po prostu nie podoba, to w nim nie chodzę. Wyjątkiem są koszule takiego typu jak przesłałem, ładniej uszyte, ale i tak wolę długi podwinąć. Taki mój gust, Ty masz inny, nic się nie dzieje.
    ;]

Domyślnie

No tak to teraz przejdźmy do tematu. Jakimi samochodami trzeba jeździć na ślub, żeby nie było wstydu

Ja znam gościa, który przez dwa lata jeździł na śluby, nie mając prawka. Kombinował, tu taksówka, nawet pociągami na pleneru śmigał jak dłuższe trasy płacił znajomym za dojazdy, ale wiem że sporo szło na te dojazdy, bo ktoś musiał cały dzień z nim siedzieć, lub wracać po 100km i później po niego jechać. Ale dawał radę
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 18-05-2017 o 11:36

Domyślnie

Na same fotki włoskie (składane w Turynie) dwudrzwiowe coupe pędzla Pinninfariny Jak robimy też film jedzie kombiak, ale półskóra w środku więc nie jest źle :P
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Na same fotki włoskie (składane w Turynie) dwudrzwiowe coupe pędzla Pinninfariny Jak robimy też film jedzie kombiak, ale półskóra w środku więc nie jest źle :P
    Od Pininfariny jest Daewoo Tacuma, Daewoo Nubira czy tam Hyundai Matrix, jak mniemam masz na myśli Fiata Coupe, a jego nadwozie zaprojektował Chris Bangle.
    Drugą możliwością jest to, że jeździsz Lancią Kappą.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-05-2017 o 12:36
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Pot się leje do wizjera i ta cudowna koszula z długim rękawem, wciągnięta w spodnie po 5 minutach wygląda jak mokra szmata. Doświadczycie, zobaczycie i przestaniecie czepiać się szczegółów że ktoś śmigał w dobrej jakościowo polowce , albo koszuli z krótkim rękawem.
    Naprawdę współczuję.
    Tylko wyjaśnij mi jedno. Czemu stosujesz kompromis i w takiej sytuacji nie założysz do polówki szortów albo rybaczek i siatkowanych adidasów albo sandałów?
    W nich byłoby o wiele chłodniej.
    Czy w tych miejscach nie przeszkadza Ci że popłyniesz, to jest inny pot?
    Sandały to wbrew konwencjom a polówka jest O.K?
    Czy bycie fajnym człowiekiem musi być tożsame z negacją zasad savoir-vivre?
    W końcu nie szata zdobi człowieka, najważniejszy jest komfort w pracy, fachowość i bycie fajnym człowiekiem.

Często widzę w Polsce fotografów "ściankowo-celebryckich" którzy oddają dobre materiały są fajnymi ludźmi i potrafią robić to co robią.
    Tylko że jest to obraz nędzy i rozpaczy, brak poszanowania organizatora, miejsca, czy często okoliczności.
    Tak się składa, że uczestniczyłem w paru imprezach na zachodzie, gdzie w poważaniu mają fajność/niefajność i +30 w cieniu.
    Bez smokingu i muchy mimo posiadanej akredytacji nie wejdziesz, w porze kolacyjnej do restauracji bez długich spodni i długich rękawów również.
    Takie mają uwarunkowania kulturowe i mnie się to podoba.

Ostatnio edytowane przez Mamrot ; 18-05-2017 o 17:25
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni