Szukaj
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Jakie sandały, skarpety, jakie współczucie ... o czym Ty piszesz i do kogo ?Kubeł zimnej wody na głowę ... Na ślub idziesz pracować, a nie reklamować męską kolekcje garniturów zalando 2017 ubierając się jak maszynista w pendolinio
@Woldemorth porównujesz, piernika do wiatraka i twierdzisz że jedno i drugie to to samo.Imprezy zamknięte z akredytacjami, które mają z góry narzucone pewne ograniczenia do których trzeba się dostosować, to nie potańcówki weselne. Najwidoczniej zawiesiłeś się na latach 70" 80" gdzie na ślub jako gość trzeba było przychodzić ciemnych garniturach, spodniach na kant i krawatem ściśniętym na szyje i marynarką zapiętą na dwa guziki, którą się dopiero ściągało po oczepinach, bo wcześniej nie wypada- atak wujków klonów. Zobacz jak luźno teraz goście się ubierają, wesela są kolorowe, ludzie ubrani kolorowo, luźniej, nie sztywno i nudno w jednych barwach jak było to kiedyś. Zobacz jak ludzie się teraz prezentują, z ostatniego mojego robionego ślubu - dwa zdjęcia na dole po prawej stronie, znajdziesz tam osoby nawet bez marynarek na samej ceremonii, na weselu w ogóle się poprzebierali jeszcze luźniej.
Jak jest upał, mocny skwar, można kupić sobie fajną, dobrze dopasowaną, z dobrego materiału koszule z krótkim rękawem. Jak ktoś ma większą garderobę i ogarnia klimat ślubu, to również może się dopasować do tego miejsca. Ja rozumiem że zaraz znajdziesz jakieś tanie porównanie w internecie z koszulami z krótkim rękawem i mnie wyśmiejesz, tak jak zrobiłeś poprzednio porównując do tandetnie ubranych ochroniarzy, ubranych w ortalionowe workowate koszule i spodnie na kant 10 rozmiarów za duże, szyte z worków na śmieci przez niewidomą krawcową ...![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 18-05-2017 o 18:11
Poza tym, że jestem zwolennikiem wpuszczania koszuli do spodni, zgadzam się z tym co napisał kurczeblade.
I gdzie te koszule z krótkim rękawem?
Wszyscy mniej lub bardziej mieszczą się w ramach przyjętego dress code.
Nie bardzo wiem co chcesz udowodnić. Krótka koszula i elegancja to oksymoron.
Nie mówię że prezentujesz się źle, jest to strój odpowiedni na spotkanie z przyjaciółmi przy piwie, grillu.
Nie ważne jak jest wygodny, jest niedostosowany do okoliczności.
To tyle.
Można też kupić koszulę z długim rękawem pasującą do tej okoliczności z materiału o luźnym splocie z dobrej bawełny czy nawet lnu,
szytą na miarę i mieć ten sam komfort lub większy niż krótkie sieciówkowe, szyte z najtańszej taniej popeliny.
Może być wilk syty i owca cała.
Camera Obscura, DX, FX, XXX
Niczego nie zamierzam Ci udowadniać. Na takie zlecenia (jeśli takowe robisz) możesz się ubierać jak sobie chcesz. Twoja sprawa. Szczerze? nie chcę mi się dalej o tym już dyskutować![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 19-05-2017 o 00:04
@Woldemorth i @kurczeblade - dziękuję za pouczającą dyskusję. Każdy ma inny punkt widzenia, poznanie różnych poszerza horyzonty człowieka.
Nie chcę ani dokładać paliwa do Waszej wymiany zdań, ani jej ucinać. Po prostu - dzięki za przedstawienie różnych punktów widzenia.
Trochę inny kraj producenta
Mam:
;]
Na wczorajszym weselu spotkałem takiego oto pana kamerzystę: https://zapodaj.net/041383882531c.jpg.html Nie wiem skąd młodzi go wytrzasnęli, ale raczej nie był to nikt z gości, bo miał miejscówkę przy stoliku obsługi. Tak więc możemy sobie dyskutować, że ciemne nie pasuje, bo jak na pogrzeb, albo że krótki rękaw nie wypada, bo to niezgodne z "dress code". A jak widać na powyższym przykładzie niektórym PM zupełnie nie przeszkadza kto filmuje na ich weselu i w co jest ubrany![]()
Terminator![]()
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
PiKa , pomyślałem to samo, ale nie chciałem spamować![]()
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Skontaktuj się z nami