Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 96

Wątek: Dress code

Domyślnie

Niektórym pomylił się chyba dres z dress codem.
    Jest coś takiego jak klasyczna elegancja, która rządzi się swoimi prawami
    i niestosowanie się do niej w określonych sytuacjach w większości przypadków świadczy o ignorancji użytkownika.
    Jestem przekonany, że za piętnaście, dwadzieścia lat będą niektórych z was przedstawiać jako negatywne przykłady fotoziutków z pocztku XXIw
    tak samo, jak się obecnie naśmiewacie z tych z lat dziewięćdziesiątych.

Powtórzę za kolegami, w klasycznej elegancji nie ma eleganckich czarnych koszul, krótkich rękawów.
    Koszulki polo dopuszczalne są tylko w casualu w czasie wolnym do krótkich spodenek i obuwiu bez skarpet.

@kurczeblade nie obraź się, ale to dobry przykład co chcę przekazać,
    dla mnie niewiele się to różni:

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    u mnie to tak mniej więcej,

Ostatnio edytowane przez Mamrot ; 17-05-2017 o 18:14
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

a nawet stewardzi w pll Lot noszą koszule z krótkim rękawem... :/ zakład fryzjerski stajl. w pkp to samo

Domyślnie

W PKP już poszli po rozum do głowy, przynajmniej ci od Pendolino.

Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

generalnie nie ma to jak koszula z krótkim rękawem i kamizelka od garnituru, na weselu w tym stroju kelnera mamy swobodne wejście do kuchni

Domyślnie

Ja ubierałem się tak:

teraz tak samo tylko częściej bez śledzia, trochę zawadzał. Dobrze dopasowana koszula nie krępuje zbytnio ruchów, za to można jakąś ładną dróżkę poderwać :P
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 17-05-2017 o 20:59
    ;]

Domyślnie

@kurczeblade nie obraź się, ale to dobry przykład co chcę przekazać,
    dla mnie niewiele się to różni:
    W głowie Ci coś się poprzestawiało z tym porównaniem, i też się nie obraź, ale moje ubrania tak nie wyglądają
    generalizując, każdy kto ma muszkę z białą koszulą - drogi, elegancki smoking, to będzie prezentował się na kelnera z taniego kateringu?

teraz tak samo tylko częściej bez śledzia, trochę zawadzał. Dobrze dopasowana koszula nie krępuje zbytnio ruchów, za to można jakąś ładną dróżkę poderwać :P
    mam podobne zestawy, ale na zimniejsze dni przy upałach długi rękaw średnio się sprawdza... Jest dużo fajnych koszul slim, polówek ...

z ciekawości jakie sklepy odwiedzacie? Ja ostatnio ciekawe ciuszki dorwałem w "ZARA" jest tam dużo eleganckich nie przesadzonych ubrań, nawet za dobrą $
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 17-05-2017 o 21:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerronimo Zobacz posta
    Naprawdę aż tak źle to wygląda? Zdjęcie z sieci, nie że reklama : https://molt.pl/upload/sklep/normal/r6oJsVwV.jpg
    Wygląda jak ksiądz (Batman). Ale nawet księża w lecie mają błękitne lub białe koszule. A poza tym ma za długie spodnie. Tworzy się na nogawce brzydki efekt chudej łydki. Widać to lepiej na zdjęciach Woldemortha w poscie 32: drugie zdjęcie , panowie ochroniarze.
    Ostatnio edytowane przez dareknik ; 17-05-2017 o 21:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareknik Zobacz posta
    Wygląda jak ksiądz (Batman). Ale nawet księża w lecie mają błękitne lub białe koszule. A poza tym ma za długie spodnie. Tworzy się na nogawce brzydki efekt chudej łydki. Widać to lepiej na zdjęciach Woldemortha w poscie 32: drugie zdjęcie , panowie ochroniarze.
    eee ... nie przesadzajmy już... dobrze to wygląda. szczególnie że to wygląda na bardzo wygodny zestaw. Pamiętajcie, nie idziemy tam na wybieg mody, idziemy tam wykonać robotę, faktycznie odpowiednio dobrany ubiór to podstawa. Ale jeśli spier...oli się robotę to nawet ubieranie się u sablewskiej nie pomoże

Domyślnie

Jako że mam swoje lata, to w ramach its załapałem się jeszcze na wykłady z protokołu ambasadora Pietkiewicza. Pan ambasador twierdził, że krótki rękaw koszuli i spinka do krawat to wyłączny przywilej kelnerów. Od prawie 30 lat przestrzegam zaleceń swojego wykładowcy, nie mówiąc o tym, że w takim stroju rodzina by się mnie wyrzekła.
    A z drugiej strony zapewne część kolegów ubiera się tak, jak ich klienci. Overdress też nie jest pożądany, nawet jeśli dotyczy tylko stylu. @Woldemorth napisał po prostu oczywistą oczywistość.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    eee ... nie przesadzajmy już... dobrze to wygląda. szczególnie że to wygląda na bardzo wygodny zestaw. Pamiętajcie, nie idziemy tam na wybieg mody, idziemy tam wykonać robotę, faktycznie odpowiednio dobrany ubiór to podstawa. Ale jeśli spier...oli się robotę to nawet ubieranie się u sablewskiej nie pomoże
    No dobra, może być, ale spodnie musi skrócić. Nie chodzimy na wybieg mody, idziemy tam po to by nie zwracać na siebie uwagi Młodych i Gości a podstawa to zrobić dobre zdjęcia.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni